En halua uskoa, että olisin ainoa äiti maailmassa jolle joulu ja lahjahankinnat tulevat aina yhtä yllättäen kuin lumi autoilijoille. Enkä halua uskoa, että olen ainoa äiti maailmassa joka painii sen ideaalin kanssa, että pitäisi hankkia jotain järkevää, edullista, käytännöllistä, oivaltavaa, erilaista ja saajalle soveltuvaa. Ja nyt en puhu miehestä, sen lahja on jo hankittu. Nyt puhun hoitotädeistä.

Siis niistä ihanaisista, jotka joka päivä ottavat avosylin vastaan aamuvillin (juu, ei meillä riitä pelkät iltavillit, ei) lapsen. Niistä jotka halataan puhki joka päivä, koska ovat lapselle niin tärkeitä. Niistä jotka ottavat kiinni kun toinen kaatuu (tätä tapahtuu usein) ja lohduttavat kun mukkelis makkelis olikin hieman liian raju ja polveen tuli pipi. Niistä mä nyt puhun.

Sain muutamankin idean ja ajattelin sitten jakaa ne teidän kanssa, josko joku niistä läpäisisi teidän tiukat kriteerit ja ehkä helpottaisi stressiä lahjan hankinnasta.

  1. Sinappi: sinapin valmistus valmiista jauheesta on niin helppoa, että sen osaa jopa tällainen "Pidä terävät veitset kaukana minusta" kotikokki. Helpot ja takuuvarmat ohjeet löydät vaikka täältä. Valmis sinappi kannattaa sohia johonkin nättiin pieneen purkkiin, koristella vaikka nauhalla ja kirjoittaa korttiin: "Sisäisesti nautittuna tuo lämpöä juhlaan. Nautinnollista Joulua!"
  2. Leipä: jos et ole se ihan laiskin mutsi ja jaksat vaivata taikinaa, niin pura salaiset aggressiosi vaivaamalla joululeivän taikina. Pakkaa kauniisti sellofaaniin ja kirjoita korttiin: "Tätä leipää ei lapsoseni sinulta varasta." Koska kai teidänkin muksut yrittää aina sniikkaa hoitajan leivän heti kun silmä välttää? 
  3. Karkkipussi: koristele paperipussi kauniisti, täytä irtokarkeilla (ei suklaata, sotkee pussin helposti eikä se sit näytä enää kovin kauniilta. Kokeiltu on.) Kirjoita korttiin: "Sokerihumalalla tarkoitetaan henkilön ylivilkkautta ja levottomuutta, jonka aiheuttaa äkillinen nopea verensokerin vaihtelu. Sokerihumalan uskotaan vaivaavan erityisesti lapsia ja olevan kytköksissä sokeripitoisten tuotteiden syömiseen. Nyt on sinun vuorosi!"
  4. Heijastin: Tee itse tai hanki kaunis heijastin. Esim. nämä paikallista käsityötä olevat HeijaDesignin heijastimet ovat mukavan kevyitä ja valikoimista löytyy varmasti jokaiseen eri talvitakkiin ja laukkuun sopiva Heija. Korttiin voi kirjoitta: "Pidä itsesi turvassa. Olet lapselleni tärkeä."
  5. Villasukat: käsistään kätevälle (ja tässä vaiheessa kutomisnopeudeltaan lähinnä Speedy Gonzales -tasoiselle) voi olla itsestäänselvyys, että sukkia kudotaan omalle porukalle, mutta uskoisin myös tarhantätien arvostavan kaunista käsityötä. Jos nyt aloittaa, niin saattaa olla valmista jouluksi 2018. Ja jos silloin(kaan) se käsiala ei ole ihan priima, niin voi aina sanoa, että sukat on kutonut se mukula. Kun se on niin tai-ta-va.

Mitä ideoita teillä on? 

Kommentit (6)

Vierailija

Hoitajien joululahjat. .. aah, taas täälläkin asiaan havahduin. Mietinnässä oli karamellipussit, joissa lajitelmat erilaisia Fazerin kääreellisiä suklaakonvehteja, mutta joulupusseina minulla on vain läpinäkyviä pussukoita. Aiheuttaneeko karamellipussit sitten kateutta lapsiparvessa. ..?

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016

Pitäähän niitten kersojen oppia kestämään myös pettymyksiä vai mitä? Eli menee vähän niinku kasvatuksellisesti puolelle jopa.

Untuva

Nää keksiainekset/lumiukkosoppa purkissa on mun mielestä kans hauskoja, vaikka ovatkin tosi käytettyjä ideoita.

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016

Niin. Samat ideat ne varmaan kiertää vuodesta toiseen. Täti parat joutuvat joka vuosi miettimään miten esittävät yllättynyttä ja kehuvat ideaa... 😂

Vierailija

Hyviä ideoita sulla, itse ilahtuisin kovasti jos jotain tuollaista saisin .

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016

Voi kiitos. Toivottavasti ilahtuvat myös Sipun hoitotädit. On niin kiva antaa joku sellainen lahja jossa on ajatusta. Mutta ah, samalla niin vaikeaa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Mirvan Menomatkat 500mg
Käytetään säännöllisesti matkakuumeen aiheuttamiin oireisiin. Vaikuttava aine: vinkit lapsen kanssa matkustamiseen. Sis. parhaat kohteet, kokemukset ja katasrofit.
Saattaa aiheuttaa yliherkkyyttä lomasuunnitteluun, vakavaa haaveilua sekä yliaktiivista pakkausintoa.
Oireiden pitkittyessä lue lisää ja varaa matka.

Seuraavaksi helteinen postaussarja Kroatian saarilta. Tulossa myös Torrevieja ja Kööpenhamina. Stay tuned!

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram