Ensin sitä pystyi vetoamaan siihen, että oli raskaan. "Joo, siis nää hormoonit. Ihan kreisiä." Sitten vedottiin synnytyksen jälkeiseen hormonihöyryyn, imetyshormoneihin, naishormoneihin ja hormoneihin. Että kyllähän sä tiiät, en mä tälle mitään voi.

Luulin kuitenkin, että tää homma vähän rauhottuu ajan myötä. Mutta ei. Yhä edelleen saan keräillä ripsivärejä silmäpusseilta aina kun vaan kuulenkin jossain lapsen itkua. Ei oo kuule yhtään turvallista ajaa pyörällä töihin tuhatta ja sataa, kuunnellen radiota kun sieltä ihan äkkiarvaamatta pärähtää itkevä mukula eetteriin. Siinä kyynelten läpi mitään näe ja saattaa ajaa jonkun hitaamman mummon yli. Vois vähän miettiä jotain vastuukysymyksiä noikin mainosmaakarit! 

Ja pikkasen noloa on myös kyynelehtiä Mäkkärin jonossa kun kovikselta näyttävä isä ottaa jo kouluikäisen poikansa syliin ihan vaan koska toisella on paha mieli. Jäi melkein jätski ostamatta kun mietien, että voi kauheeta jos ne näkee että mua itkettää ihan kauheesti koska onhan se nyt vaan ihanaa, ettei koskaan ole väärä paikka tai liian vanha syliin.

Kyyneleet silmissä on myös vaikea osua makuuhuoneen oviaukosta ulos kun on ensin katsellut nukahtavaa riiviötään. Ne kyyneleet saattavat myös olla osiltaan ihan helpotuksen kyyneliä (että vihdoin omaa aikaa!), mutta kyllä osansa on silläkin kuinka pieneltä se tyyppi silti vielä näyttää siinä aikuisen käden silittäessä hennosti kohoilevaa selkää. Kuinka pieni ja haavoittuvainen toinen vielä on.

Niin että koskas tää nyt sit loppuu? Joutuuko vielä kauankin käyttään vedenkestävää ripsiväriä ja tummia aurinkolaseja tai valehteleen että on allerginen siitepölylle. Talvella. Vai oonko mä nyt sit lopun elämääni se itkuvammainen äiti, joka saa lapseltaan porttikiellon koulun joulunäytelmään, koska "ei siellä kato äiti kukaan kuule mitään, jos tuut sinne vollottaan. Katot sit videolta."?

Kommentit (4)

piia
Liittynyt27.4.2016

I feel you! Olen yrittänyt ajatella, että ei se nyt niin vakavaa ole. Kamalampaa olisi, jos ei liikuttuisi mistään! Mutta lasten mielestä mun vetistelyni tulee varmasti olemaan maailman nolointa! Sitä odotellessa. Kyllä toi vetistely silti elämää hankaloittaa. Kevätjuhlan Suvivirsi? Ihan mahdoton kuunnella/laulaa itkemättä! Hankalaksi homma menee siinä kohtaa, kun pitäisi olla itse vetovastuussa. Entä Finlandia? VIelä pahempi! Lavalla satapäisen yleisön edessä laulaessa melkein pahinta, mitä voi olla. 

Aurinkoista viikon jatkoa! :)

Oma blogini: On elettävä huolella.

Voit seurata blogiani myös Bloglovin'issa , Facebookissa tai Instagramissa.

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016

Onneks mä olen tajunnut sen, etten osaa julkisesti laulaa. (Kotona olen toki melkein Rhianna) Mutta kiva tietää, etten ole ainoa äiti, joka aiheuttaa jonkin sortin traumoja lapsilleen kyynelehtimällä. (Vaikka olenkin samaa mieltä kanssasis iitä, että mieluummin liikaa tunteita kuin ei lainkaan. Miten tylsää se olis jos mikään ei koskaan tuntuis miltään!)

Vierailija

Lapsi jo 9v ja se on jo jonkun aikaa toivonut, etten itkisi, kun koululla on äitienpäiväkonsertti tai kevätjuhlat tai jotain. Itken silti jopa vanhempainilloissa, missä lapsi ei onneksi näe, kun opettaja kertoo niiden päivistä. Ei sille voi mitään, kun on tyyppi, joka itkee kaikissa leffoissakin.... Lapsi senkin jo tietää...

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016

Eli ei toivoa käänteestä parempaan? Pitää siis oppia vaan elämään tän kanssa. Ja ehkä osallistua johonkin "loppuelämän Nessut"-arvontaan...

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Mirvan Menomatkat 500mg
Käytetään säännöllisesti matkakuumeen aiheuttamiin oireisiin. Vaikuttava aine: vinkit lapsen kanssa matkustamiseen. Sis. parhaat kohteet, kokemukset ja katasrofit.
Saattaa aiheuttaa yliherkkyyttä lomasuunnitteluun, vakavaa haaveilua sekä yliaktiivista pakkausintoa.
Oireiden pitkittyessä lue lisää ja varaa matka.

Seuraavaksi helteinen postaussarja Kroatian saarilta. Tulossa myös Torrevieja ja Kööpenhamina. Stay tuned!

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015

Kategoriat