Kroatian matkamme ensimmäinen etappi vei meidän idylliselle Hvarin saarelle. Ennakkoon saaresta saattoi saada se käsityksen, ettei sinne lasten kanssa kannata mennä. Saaresta maalailtiin manner-Euroopan bilesaari Ibizaa. Lapsille ei kuulemma olisi juuri mitään, koska kaikki vesipuistot ja muut härpäkkeet puuttuivat.

Totuus oli ehkä moniulotteisempi. Juhlijoita Hvarissa saattoi nähdä, mutta koska sattuneesta syystä meillä oli jo silmät kiinni koko porukalla kymmenen aikaan, eivät tiemme kreisibailaajien kanssa juurikaan kohdanneet. Ei, vaikka satuimme paikalle Yacht Weekin aikaan. Saanen myös huomauttaa, että meidän jälkeemme paikalle pärähti Cheek, Elastinen ja parikymmentä kaveria juhlimaan, mutta huomaattehan vahvan painotuksen sanoilla "meidän jälkeemme". Me oltiin eka. Ja siten parempia. Tietysti.

Minä kun en paljon ennakkoasenteista perusta, niin runnoin Hvarin mukaan matkasuunnitelmaan. Onneksi!

Hvar Town on idyllisen kaunis sekoitus Venetsiaa ja Kreikkaa. Historia huokui katukivistä ja pienten kujien seinistä. Prinsessa- tai ritaritaruihin intoutuneet muksut saisivat sieltä syötettä mielikuvitukselleen vuodeksi.

Hvarin ilmasto on ihana. Kuuma. Aurinkoinen. Virkistävän merituulinen. Saimme tosin nauttia myös Luciferin helleaallosta (niin, juuri siitä, joka ei Suomeen asti yltänyt. Tietenkään.), mutta keskustellessamme majatalomme isännän kanssa, saimme kuulla ettei Hvarissa juurikaan sada. Alunperin sääennuste varoitti ensimmäisinä päivinä ukonilmasta, mutta taivaalla leijaili vain muutama harmittoman näköinen haituva. Hvarilaiset eivät kuulemma sääennusteista paljoa perusta, valitsevat ennusteiden sijaan vain sen auringon. Kieltäytyvät muusta.

Loman alussa vesi oli kylmää, vaivaiset 23 astetta, mutta ilmanlämmön hipoessa 35 astetta, alkoi merivesikin lämmetä. Tai vastaavasti tanorektikon kroppa sulaa vihdoin Suomen "kesän" jäljiltä. Siitä taitaa olla ihan kuviakin, että kävin uimassa meressä. Mieletöntä! Ei kuulkaas satu usein!

Saari myös auttaa pitämään huolta lomailijan takapuolen kaaresta tarjoamalla loppumattomia ylämäkiä. Voit siis huoletta ottaa toisenkin jäätelön, sillä nurkan takana on: mäki! Kunhan vain jerkku reisissä riittää, niin joka paikkaan pääsee kyllä silti rattailla. Suosittelen kuitenkin hankkimaan kunnon matkarattaat, millään rimpuloilla härpäkkeillä et pääse muualle kuin hullujen huoneelle. Välillä joutui ottamaan käyttöön kiertotien ja välillä rattaita kannettiin muutamat rappuset, mutta pääsääntöisesti liikkuminen onnistui ihan mukavasti. Tai sitten aika kultaa muistot.

Suosittelen hankkimaan kunnon matkarattaat!

Hvar Townissa oli tähän aikaan vuodesta paljon ihmisiä. Jos siis olet epäsosiaalista laatua ja ahdistut muista saman lajin edustajista, niin suosittelen vierailemaan Hvarilla joskus muulloin kuin heinäkuussa. Meitä se ei haitannut. Kaikki tuntuivat olevan hyvällä tuulella. Palvelu oli poikkeuksetta hyvää ja lapsia katsottiin lähinnä ihaillen ja hymy kasvoilla. Jopa silloin kun itse olisi ollut valmis myymään heidät läheisessä matkamuistokojussa ensimmäiselle asiakkaalle. Niistä myyntikojuista muuten sen verran, että niistä ei kukaan alkanut tuputtamaan mitään vaan kaikkea sai rauhassa katsella ilman ostopakkoa tai pakoon juoksemista. Siitäkin kun on kokemusta. Special prize, just for you. *huokaus*

Jos ahdistut muista saman lajin edustajista, niin älä vieraile heinäkuussa!

Sataman jahtikattausta ei muuten ole turhaan hehkutettu. Laituriin köytettiin joka päivä toinen toistaan isompia ja uskomattomampia aluksia. Yhdessäkin oli oma jacuzzi, kuntosali, helikopteri sekä kaksion hintainen yhteysalus. Jahdin henkilökunta talutti omistajan koiria samaan aikaan kun omistaja itse kuulemma vokotteli yökerhosta mukaansa nuoria poikia. Ei sillä, että me mitään juoruja oltais kaivettu esiin. Ihan vaan vahingossa kuultiin. Ja korvat höröllä kuunneltiin. Ja mietittiin sitä, millaista olis olla niin rikas, että vois lähteä liikenteeseen tuollaisella pikku botskilla, jonka tankin täyttäminen maksaa noin 300 000 euroa.

Hvarilta löytyi myös muutama kiva ranta. Näihin speedoleijonien esiintymispaikkoihin liittyy Kroatiassa muutamakin tärkeä pointti, joten kirjoitan niistä sitten ihan erikseen. Stay tuned, jos lapsesi on vesipeto.

Kaiken kaikkiaan Hvar oli meille hyvä. Nautimme sen lämmöstä, tunnelmasta ja asenteesta. Lasten kanssa matkustamiseen Hvar soveltuu siis ihan hyvin. Rohkeasti vaan matkaan. Asenteesta se on kiinni. Siitä omasta!

p.s. Seuraathan minua jo Facebookissa ja Instagramissa. Nyt blogissa Kroatia, tulossa Torrevieja ja Kööpenhamina.

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mirvan Menomatkat 500mg
Käytetään säännöllisesti matkakuumeen aiheuttamiin oireisiin. Vaikuttava aine: vinkit lapsen kanssa matkustamiseen. Sis. parhaat kohteet, kokemukset ja katasrofit. Päivämatkoja hyvinvointiin, liikuntaan ja terveelliseen ruokavalioon lapseperheen arjessa.
Saattaa aiheuttaa yliherkkyyttä lomasuunnitteluun, vakavaa haaveilua sekä yliaktiivista pakkausintoa.
Oireiden pitkittyessä lue lisää ja varaa matka.

Seuraathan jo Mirvan Menomatkoja jo Facebookissa ja Instagramissa

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota rohkeasti yhteyttä!

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015