Viime päivät olen taas kauhunsekaisin tuntein liimaantunut National Hurricane Centerin sivuille tuijottamaan Irman kulkureittiä, joka vääjäämättömästi vyöryy kohti Floridaa. Kohti lapsuuden ystäväni ja kummityttöni perheen kotia. Joka kerta kun avaan nettisivut, toivon että Irma olisikin päättänyt muuttaa suuntaansa tai taianomaisesti heikentynyt. Klikkailen sivua päivittymään, koska en halua uskoa tietoa, jonka sieltä saan.

Rakas lapsuuden ystäväni asuu Miamin yläpuolella ja jossain määrin olen tottunut joka syksyisiin hurrikaanivaroituksiin. Olen kuitenkin aina ollut kohtalaisen levollisin mielin, sillä he asuvat kunnon talossa ja tietävät miten varautua.

Irma on kuitenkin jotain aivan muuta. Vitostason hurrikaani ei kumartele eikä säästä edes niitä vankimpia taloa. Se repii katot irti ja puhaltaa ikkunat sirpaleiksi. Sen voimasta liikennemerkit ja valopylväät katkeavat kuin hammastikut ja tulvavedet nousevat täyttämään alimmat kerrokset.

Jokin ystäväni äänessä saa myös tajuamaan, että nyt on tosi kyseessä. Hän heittää luonteenomaista vitsiä asiasta, mutta huumori on sysimustaa. Hänen miehensä, joka aiemmin on varautunut hurrikaaniin lähinnä ostamalla uuden videokameran, kiertelee nyt tyhjiä kauppoja etsien generaattoria, ruuveja, pattereita, vettä. Kaikki on loppu.

Olisin niin toivonut, että ystäväni perheineen olisi lähteneet karkuun Irmaa jo aikoja sitten. Nyt se ei enää onnistu. Tiet ovat tukossa eikä kukaan halua joutua Irman armoille keskellä täysin tukossa olevaa valtatietä. Kukaan ei halua olla valtatiellä, joka täyttyy vihaisista, pelokkaista ihmisistä, jotka pahimmillaan taistelevat elämästä ja kuolemasta. Bensaakaan ei enää saa matkan varrelta. 

Ja sitten kun se iskee, tiedän kiemurtelevani kauhusta odottaessani tiedonmurusia siitä, että nämä minulle niin rakkaat ihmiset ovat kunnossa. Viis materiasta, sitä saa lisää. Kunhan Irma säästät ihmishenget. Niitä ei kaupasta osteta lisää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mirvan Menomatkat 500mg
Käytetään säännöllisesti matkakuumeen aiheuttamiin oireisiin. Vaikuttava aine: vinkit lapsen kanssa matkustamiseen. Sis. parhaat kohteet, kokemukset ja katasrofit. Päivämatkoja hyvinvointiin, liikuntaan ja terveelliseen ruokavalioon lapseperheen arjessa.
Saattaa aiheuttaa yliherkkyyttä lomasuunnitteluun, vakavaa haaveilua sekä yliaktiivista pakkausintoa.
Oireiden pitkittyessä lue lisää ja varaa matka.

Seuraathan jo Mirvan Menomatkoja jo Facebookissa ja Instagramissa

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota rohkeasti yhteyttä!

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
Sisältö jatkuu mainoksen alla