Lopulta ne koneen renkaat tosiaan osuivat kiitorataan ja pääsin sanomaan: Vihdoin! Häämatka Mauritiuksen paratiisisaarella voi alkaa! Tännehän meidän piti tulla silloin maaliskuussakin, kun neiti Fortuna päätti toisin. En sitten koskaan päässyt ajatuksesta yli, vaan varattiin melko pian peruutuksen jälkeen uusi matka. Olin niin fiksautunut ajatukseen tästä once in a life time kohteesta, ettei miehen auttanut edes ajatella muita vaihtoehtoja. (Sinänsä hyvä, koska vaihtoehtoina väläyteltiin Thaimaata ja Kap Verdeä, joissa hieman on ollut haasteita noiden luonnonilmiöiden kanssa. Se oliskin ollut kiva ylläri. Kaikki terveinä, mutta matka peruttu hiekkamyrsyn/tulvan takia. Ai että olisin ollut mukavaa seuraa.)

Mauritius valittiin melkeinpä täysin Sipun ehdoilla. Hallituksen rivijäsenen tilaus oli aurinkoa ja ei-välttämättä-mitään-tekemistä. Minä diktaattorin ominaisuudessa rankkasin pois kaikki herkullisimmat sukelluskohteet, sillä en halunnut jäädä rannalle nyyhkimään tankit selässä laahustavien onnekkaiden dyykkarien perään. Tällä reissulla ei sukellettaisi lainkaan. Se vaatis että joku muukin aikuinen olis matkalla mukana ja jotenkin kummasti vaihtoehto "oma äiti/anoppi mukaan häämatkalle" ei ollut mukana vaihtoehtobingossa.

Uiminen on tämän reissun aktiviteetti numero 1. Ja ehkä 2. Ja 3. (Sitten tulee ehkä syöminen). Tuo meidän kohta 2-vee on kyltymätön vesipeto. Senpä vuoksi kriteereihin lisättiin että voi uida joka päivä sekä altaassa että meressä. Preferoimme myös tiettyä lämpötilaa välttääksemme Suomen kesästä tutun siniset huulet-syndrooman uintipyrähdysten välillä.

Lisäksi kuuntelimme kokeneempien taaperomatkaajien kauhuskenaarioita aikaeroon totuttautumisessa ja valitsimme Mauritiuksen, jossa kello on vain 2 tuntia edellä kotipesän aikaa. Järkeilimme että jos ei kerrota Sipulle että kello on kohteessa enemmän, niin voimmekin valvoa pidempään ja (mikä tärkeintä) myös herätä myöhemmin. (Tässä onnistuttiin melkein: valahdettiin jonnekin sinne Suomen ja Mauritiuksen aikavyöhykkeiden väliin ja oltiin sentään tuntia myöhemmin pystyssä ja huutamassa: "ruokaauimaanruokaauimaan, äiti tuleeeeee!!!")

Yltiöoptimistina sanoisin, että ehkä nyt oli Sipun kannalta jopa parempi hetki lähteä: nyt se osaa jo kävellä kunnolla (eli voi sitten vaikka juosta, kaatua ja saada polveensa haavan johon käytetään pakettitolkulla laastareita loman ensimmäisen viikoon aikana. Osa tarpeesta ja osa ihan vaan koska nähtävästi "laastali" oli vaan aika siisti juttu.) ja osaa jo ilmaista tahtonsa selvemmin (eli sanoa kovaan ääneen "Ei leipää!" samaan aikaan leipää suuhun työntäen, repien lippiksen päästään nanosekunnissa vaikka kotona olisi ehdottomasti pitänyt se lippis laittaa päähän pipon sijaan). Että ihan selkeesti helpompaa matkaseuraa. (Kyllä mä välillä kateellisena katsoin sitä 4-kuista pötkylää, joka ei osannut vielä karkailla pitkin poikin pihoja.)

Toisaalta olis voinut venyttää matkaa siihen asti, kunnes Sipulla on jotain järkeä päässä, mutta ei haluttu odottaa kymmentä vuotta. Lisäksi näin tarkan markan perheenä haluttiin hyödyntää kaikki bonukset, mitä alle 2-vuoden ikä mahdollistaa. Maksettiin meinaan Sipun 2 viikon all inclusive lomasta huimat 80€! Välillä on kyllä hieman huono omatunto siitä, että S vetelee safkaa tuolla ravintoloissa ihan kaksin käsin. Meillä ei meinaan mitkään varpusen annokset riitä. Sipun osalta tää reissu on siis ihan selvää säästöä. Näppärää! (Itselle se säästö kyllä kasautuu tuohon vyötärön ja reisien kohdille ja niitä vararavintoja pitää sitten kotona alkaa lunasteleen. Ei taida nää safkat ihan parilla pyöräilytunnilla sulaa...)

Eli tämä häämatka koostuu auringosta, uimisesta, ruuasta, löhöilystä, laiskottelusta ja pötköttelystä. Ja siinä välissä vähän uimisesta. Ja sitten taas syömisestä. Ja uimisesta...

 

Kommentit (6)

Vierailija

Hei te siellä paratiisissa, nauttikaa elämästä 😉 Terveisin yksi lukija harmaasta eteläsuomesta, joka kuivattelee lasten kuravaatteita täällä

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016

Kyllä nautittiin! Mutta oli kyllä ihana tulla kotiinkin. Ei tosin niiden kuravaatteiden kuivattelu vieläkään innosta, mutta silti ihana olla kotona.

Untuva

Mistä/minkä merkkiset nuo Sipun uv(?) uikkarit on? Tai jos on muuten vinkkiä mistä kauniit, ja edulliset niin arvostan. Jos ei ens niin viimeistään seuraavaksi kesäksi pitänee hommata isommat.

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016

Noi 2-osaiset on Gapin. Niillä on kyllä välillä tosi kivoja sekä omilla gap.eu-sivuilla sekä Zalandolla. Tuo 1-osainen haalari on kirppikseltä ja viimeisen kuvan pomminpurkajapuku eli kelluntapuku on ostettu tuolta reissusta.
Tykkään nykyään enemmän noista 2-osaisista. On noi vessahommat vähän iisimmät hoitaa :) Imse Vimsellä on muuten kivoja kestouimavaippoja. Siihen sitten vaan rash guard eli uimapaita. Itse ostin yhden paidan Stadiumista.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Mirvan Menomatkat 500mg
Käytetään säännöllisesti matkakuumeen aiheuttamiin oireisiin. Vaikuttava aine: vinkit lapsen kanssa matkustamiseen. Sis. parhaat kohteet, kokemukset ja katasrofit.
Saattaa aiheuttaa yliherkkyyttä lomasuunnitteluun, vakavaa haaveilua sekä yliaktiivista pakkausintoa.
Oireiden pitkittyessä lue lisää ja varaa matka.

Seuraavaksi helteinen postaussarja Kroatian saarilta. Tulossa myös Torrevieja ja Kööpenhamina. Stay tuned!

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015

Kategoriat