Sain kuin saikin houkuteltua miehen ajamaan meidät Elchen reunamilla sijaitsevaan Rio Safariin. Meillä on ollut tapana tutustua paikallisiin eläintarhoihin ja ajattelin, että tämä voisi toimia hyvänä kotoa poistumisen välineenä. Alkoi meinaan oman allasalueen palmut jo hieman kaatua päälle.

Torreviejasta Rio Safarille oli helppo ajaa: 332:sta Santa Polan liittymään asti ja siitä vaan suoraan kunnes kyltit ilmoittivat Safarista. Parkkipaikalla meidät otti vastaan iloinen mies, jolle maksoimme euron parkista. Saatuamme lapun käteemme tajusimme, että tämä oli keino työllistää kehitysvammaisia. Tuli hyvä fiilis. Mies sitä paitsi puhui paljon parempaa englantia kuin monet muut, ja hänen hyväntuulisuutensa tarttui.

Yhteiskuntavastuullisuus jatkui puistossa: Rio Safari tekee yhteistyötä alueen kehitysvammaisten kanssa tarjoten lapsille mahdollisuuden uida merileijonien kanssa. Kosketus eläimiin tekee hyvää kenelle tahansa ja kun näki noiden lasten hymyn merileijonan hyppiessä heidän käskystään ja kuuli helisevän naurun kun he saivat antaa niille kalaa palkinnoksi, nousi silmäkulmaan huomaamatta pieni kyynel.

 

 

Eläintarhoja moititaan usein (syystäkin välillä) eläimien huonosta kohtelusta ja pohditaan eläimien tarhauksen tarpeellisuutta. Ottamatta siihen kantaa, miten Rio Safari hoitaa eläimensä (sillä siitä minulla ei ole varmaa tietoa), arvostan kuitenkin Rio Safarin pyrkimystä mahdollistaa myös hyviä asioita ympärillään. Nettisivuillaan Rio Safari kertoo osallistuvansa kansainvälisiin suojeluohjelmiin, mutta kuten monesti ollaan huomattu, tämä ei aina ole koko totuus. Asiaa pitäisi kaivella nettisivuja syvemmin, jotta uskaltaisin väittää mitään varmaksi.

 

Liput kannatti ostaa netistä etukäteen: säästi sekä rahaa että jonotusaikaa!

 

Itse eläintarha oli suhteellisen suuri, mutta kävellen hallittavissa. Ihmisiä oli melko paljon, joten kannatti ostaa liput etukäteen netistä. Näin säästimme sekä 4 euroa lippujen hinnasta (per hlö) sekä jonottamishermojen menetyksen, sillä sähköpostin nettilipuilla pääsi jonon ohi ja sai rannekkeen käteensä in no time at all! (Lippuja ei siis tarvinnut printtailla, sähköpostin QR-koodi riitti.)

Rannekkeella sai kulkea edes takaisin koko päivän. Tämä mahdollisti sen, että kävimme puiston ulkopuolella syömässä (koska ravintolan ruuat näyttivät järkyttävän huonoilta) ja vaihdoimme uimavaatteet autolla, joten uimakamoja ei tarvinnut kantaa koko päivää mukana.

 

 

Sisääntulon yhteydessä meille annettiin kellonaika, jolloin safarijuna olisi käytettävissämme. Tämä lähtö kannattaa hyödyntää, myöhemmin ei junaan taida päästä. (Tämä siis vain mielikuva, ei mitään faktaa.) Tämä jokaiselle määrätty lähtöaika oli sinänsä hyvä juttu, sillä junaan ei tarvinnut lainkaan jonottaa, vaan kaikki joille tämä lähtöaika oli annettu, mahtuivat samaan lähtöön.

Eläinkattaus oli melko perus: kamelit, puhvelit, kirahvit, apinat, seeprat ja kissaeläimet. Eläimillä vaikutti olevan suhteellisen suuret alueet temmellettäviksi, mutta hieman kuumuus ja vehreyden puute mietitytti. Varsinkin viidakon eläimien kohdalla. Joka puolella näki myös syöttämisen kieltäviä kylttejä, mutta moni näytti kuitenkin ostaneen maapähkinäpussin, joiden ainoa tarkoitus oli houkutella eläimiä lähemmäs, syömään kädestä. Ihan ei suomityttö ymmärtänyt tämän yhtälön ratkaisua.

 

 

Perheemme suosittelee pienille vesipedoille, joille muut vesipuistot tarjoavat "liian lyhyt"-korttia

 

Tämän kesän uutuus on Safarin viereen rakennettu pieni vesipuisto. Tämä Splash Park koostuu yhdestä kahluualtaasta, jonka keskellä on noin seitsemän vesiliukumäen kattava rakennelma, lastenallas sekä isompi allas ja siinä isompi vesiliukumäki. Testasimme kaikki ja myös se suurin sai kolmevuotiaan hyväksynnän. Täällä humahti helposti muutama tunti.

Hieman tylsää oli se, että toisen vanhemman piti vahtia koko ajan tavaroita altaan reunalla ja toisen tetsailla mäissä lapsen kanssa. Lukollisia kaappeja oli noin 20 kun tarve olisi ollut ehkä 200. Näin suureen porukkaan mahtuu tietenkin aina myös niitä rämäpäisempiä lapsia, joten ei tullut kuuloonkaan päästää uimataidotonta lasta yksin mäkiin riekkumaan. Varsinkaan tuollaista, joka luulee osaavansa uida eikä pelkää mitään.

 

 

Kaiken kaikkiaan meidän perhe suosittelee Rio Safaria tekemistä ja pientä maisemanvaihdosta kaipaaville perheille. Varsinkin, jos perheeseen kuuluu pieni vesipeto, jolle isot vesipuistot tarjoavat vielä lähinnä ”liian lyhyt”-korttia, mutta jotain vesiaktiviteettia kuitenkin kaipaisi. Pääsylipun hinta tuntuu ensin hieman suolaiselta, mutta siihen kuuluu esityksiä, safarijuna sekä (jos ottaa yhteislipun) Splash Park, jolloin hinta meidän mittapuulla ihan ok. Ajomatka Torreviejan alueelta on siedettävä ja perille löytää jopa huonon kartturin avulla.

Oletko itse käynyt Rio Safarilla? Mitä mieltä olit puistosta?

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mirvan Menomatkat 500mg
Käytetään säännöllisesti matkakuumeen aiheuttamiin oireisiin. Vaikuttava aine: vinkit lapsen kanssa matkustamiseen. Sis. parhaat kohteet, kokemukset ja katasrofit. Päivämatkoja hyvinvointiin, liikuntaan ja terveelliseen ruokavalioon lapseperheen arjessa.
Saattaa aiheuttaa yliherkkyyttä lomasuunnitteluun, vakavaa haaveilua sekä yliaktiivista pakkausintoa.
Oireiden pitkittyessä lue lisää ja varaa matka.

Seuraathan jo Mirvan Menomatkoja jo Facebookissa ja Instagramissa

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota rohkeasti yhteyttä!

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla