Mediassa puhutaan painosta ihan sairaan ristiriitaisesti. (pun intended) Vaikka kehopositiivisuus jyrää somekanavissa, niin samalla instan kuvafeedi täyttyy superlaihoista naisihanteista. Australialainen ravitsemusterapeutti pyysi tuntemattomia muokkaamaan kuvaansa kauniimmaksi ja sai paluupostissa kuvia, joissa hänen normaalipainoinen kroppansa oli photoshopattu usein jopa alipainoiseksi.

Aivan kuin näissä epävirallisissa ihanteiden muokkaamisissa ei olisi tarpeeksi. Tämän lisäksi viralliset auktoriteetit luokittelevat meidät yksinkertaistavien taulukoiden mukaan.

BMI eli Body Mass Index suhteuttaa painon pituuteen laskemalla painoindeksin. Oma BMI on noin 24,5. Jos BMI on 25, olet lievästi ylipainoinen. Tämä tuntuu omalla kohdalla hieman jyrkältä. Oma paino on siis aivan ihannepainon ylärajalla, varmasti päivittäisen painon vaihtelun myötä käväisen siis myös ylipainon puolella.

THL:n mukaan naisen vyötärön ympärys pitäisi olla alle 80 cm ja miehillä alle 90cm. Oma ympärysmitta on 82cm eli silläkin mittarilla olen liian iso.

Tämä on kovin hämmentävää. Lukujen valossa olen siis ylipainoinen, mutta kun katson itseäni peilistä tai kuvista, takaisin katsoo terve ja sopusuhtainen nelikymppinen nainen.

Kyseenalaistan näiden lukujen absoluuttisuuden. Onko vyötärön ympärys sama eri pituisille ihmisille? Ottaako BMI huomioon lihasmassan, joka painaa läskiä enemmän? Eikö kyse ole suhteellisuudesta? Ja loppuviimein terveydestä?

Kuinkahan usein me mm. somesta ulkonäköpaineita harteilleme kasaavat luemme  näitä lukuja ymmärtämättä katsoa kokonaisuutta? Kuinka usein yritämme tiristää painosta pois ne viimeiset 5 kiloa, Koska tavoittelemme jotain yleistä ihannepainoa. Kyllä minäkin saisin halutessani pudotettua painoa ja kavennettua vyötäröä, mutta vuosien myötä tuntuu, että enemmän on merkitystä omalla ololla. Vuosien myötä myös painoni on aina palannut laihtumisen ja lihomisten jälkeen tähän samaan painoon. Painoon, jossa minulla on hyvä olla. Biologisen painon käsite onkin alkanut kiinnostamaan. Sitä pitääkin tutkia tarkemmin...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mirvan Menomatkat 500mg
Käytetään säännöllisesti matkakuumeen aiheuttamiin oireisiin. Vaikuttava aine: vinkit lapsen kanssa matkustamiseen. Sis. parhaat kohteet, kokemukset ja katasrofit. Päivämatkoja hyvinvointiin, liikuntaan ja terveelliseen ruokavalioon lapseperheen arjessa.
Saattaa aiheuttaa yliherkkyyttä lomasuunnitteluun, vakavaa haaveilua sekä yliaktiivista pakkausintoa.
Oireiden pitkittyessä lue lisää ja varaa matka.

Seuraathan jo Mirvan Menomatkoja jo Facebookissa ja Instagramissa

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota rohkeasti yhteyttä!

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
Sisältö jatkuu mainoksen alla