Kirjoitukset avainsanalla Sannan Ruokakassi

Meidän perhe kokeili Sannan Ruokakassi-konseptia kahtena eri viikkona. Maanantai-iltana kotiovelle toimitettiin 3 illallisen tarvikkeet resepteineen eikä itse tarvinnut kaupasta raahata kuin ne perustuotteet. Eli maidot. Ja leivät. Ja Iltapalat. Ja... No, ne nyt saa lähikaupastakin. Olin kyllä salaa vähän innoissani tästä konseptista, odotin uusia tapoja tehdä ruokaa vanhoista raaka-aineista (ei siis vanhentuneista vaan tutuista. toim.huom.). Odotin myös uusia tuttavuuksia ja ehkä jopa uusia lemppareita kaupan hyllyltä ostoskärryyn päätyväksi. 

Valitettavasti haaveet ja odotukset eivät aina täyty. Nyt kävi näin. Tämän experimentin perusteella valmis kauppakassi-konsepti ei toimi meillä: Kahden aikuisen ja yhden taaperon perheessä annoskoot olivat vääriä. Ruokaa jäi aina paljon yli ja kun seuraava tehtävä ruoka huusi jo kaapissa, niin paljon meni ruokaa roskiin. Kolmen päivän ateriat olikin kait suunniteltu neljälle illalle. Sinänsä hyvä idea, ei tarvitse joka ilta alkaa hädissään keksimään ruokaa nälästä huutavan taaperon nenän eteen. Ongelma oli vain se, että kun kaikki tuotteet toimitettiin jo maanataina niin perjantain kynnyksellä osa tuoretuotteista näytti, noh, ei niin tuoreelta.

Kahden viikon aikana saimme käsiimme kuusi reseptiä. Niistä ehkä kaksi oli sellaisia joita voisin harkita tekeväni uudestaan, mutta valitettavasti mitään suurta valaistusta en kokenut. Molemmilla viikoilla resepteihin kuului mm. parsakaalia, joka on mieheni inhokki. Eikä ne reseptit aina innostaneet tuota meidän nakeroa, vaikka se pääsääntöisesti syökin lähes kaikkea. Tosin pasta upposi aina. Myös se valkoinen kuviopasta, sillä kukahan ei rakastaisi syödä auton ja lentokoneen muotoista ruokaa? (Ja tämä oli sentään luomuakin, vaikkakin valkoista.)

Ruokakassin sisällön valitsijalla ei kyllä ole mikään helppo homma. Makuja ja mieltymyksiä on yhtä monta kuin on hiekkaa uimapuvun kankaan sisällä (täysin käsittämätön ilmiö muuten) ja pakostakin reseptien kehittelijän omat mieltymykset vaikuttavat valikoimaan päätyviin ainesosiin. Itse olisin toivonut kassien syövereihin enemmän täysjyväpastaa ja vähemmän kuohukermaa. Enemmän kalaa ja kasvisruokia ja vähemmän lihaa. Vieläkin enemmän luomua ja uusia mausteita. Vähemmän tavaraa kerralla tai enemmän pakastettavia ruokia. 

Voisin ehkä harkita kokeilevani vielä kolmannen viikon, jos jatkossa saisi valita jostain listasta viikon ruuat ja jos saisi määritellä ruokakunnan koon paremmin. Nyt hintakin on sen verran kallis että kyllä mä siellä kaupassa käyn jatkossa ihan itse. Ja onhan se periaatteessa hauska ohjelmanumero illan virikkeeksi. Ihan ilmaiseksi saa juosta kakaran perässä pitkin poikin kaupan käytäviä ja siinä samalla yrittää pitää mielessä, että tuliko se pestopurkki jo haettua ja missäs välissä ne kanamunat taas olikaan. Pysyy mutsi vireessä.

Onko teidän perhe kokeillut ruokakassi-palvelua? Mitä fiiliksiä kokemuksesta jäi?

Kommentit (8)

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016

Varmasti joillekin sopii kuin nenä päähän, mutta meille ei ollut sitten kuitenkaan ihan sen rahan arvoinen. Loistava idea silti, kunhan hieman vielä kehitetään.

Westend Mum

Me käytämme Citymarketin kotiinkuljetusta. Tilaamme koko viikon satsin, jotta edes lähikaupassa ei tarvitsisi käydä (toki joskus täytyy käydä hakemassa lisää maitoa / leipää). Netissä klik kli tilaus sisään ja tavarat tulevat sisälle saakka. Ihan parasta, kun on ison kaupan valikoima käytössään, mutta ei tarvitse juosta ympäri valtavaa kauppaa, toppavaatteissa jne. 

http://westendmum.fi

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016

Me kanssa harkitaan tuota Cittarin kotiinkuljetusta. Tosin siltikin pitää leivät ja jotkin kasvikset hakea pikkukaupasta kun ei ne ainakaan meillä kestä viikkoa hyvänä. Mutta joo, samaistun tuohon toppapuku-hiki-fiilikseen :)

Essi St. Black

Hei, kiva lukea mielipide tästä. Olen itse tätä miettinyt ihan toimivuuden kannalta, vaikka itse en tod. näk. ikinä tule tätä kokeilemaan. Jutussa nostitkin esille juuri niitä asioita, joita itsekin olin miettinyt, kiitos siis tästä :) 

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016

Mä niin olisin halunnut että tää sopis meille, mutta kun ei niin ei. Siihen asti kunnes tullaan maagisesti niin rikkaiksi että joku toinen koko ajan tekee meillä ruokaa, pitää siis vissiin ite käydä kaupassa ja kokata. No, on se välillä ihan kivaakin :)

Taru

Me söimme yhden viikon neljän hengen perhekassia, kaksi aikuista ja taapero. Ruokaa jäi yleensä yli reilukokoisen yhden annoksen verran ja se oli kätevää pakastaa työlounaaksi tai lounaaksi yhdelle aikuiselle ja taaperolle. Tai syödä tosiaan seuraavana päivänä. Valitsimme tehtävät reseptit aina siinä järjestyksessä, minkä ainesosa kestää vähiten aikaa. Hyvin säilyi ainekset vaikka kolmas ruoka tehtiin vasta perjantaina. Kaikkiruokaisena tykkäsin myös tuon viikon resepteistä, jotka meille osuivat ja onnistuin saamaan hyviä vinkkejä omiinkin arkikokkailuihin. Ehkäpä tilaan kassin vielä myöhemmin itselleni. Erityisesti jos joskus valikoimissa olisi kerran kuussa -perhekassi viikoksi konsepti. Välillä on kiva kokkailla itse valittuja ruokiakin.

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016

Meidänkin olis kyllä pitänyt enemmän pakastella, mutta en oikein näe ideaa pakastaa pastaa. Tai paistettua lohta. Ja pakkasessa on jo muutenkin niin paljon taaperon hätävararuokia, että nekin pitäis ensin syödä pois. Ja muita hyviä tekosyitä ;) Lisäksi mä en ota oikeestaan ikinä louaseväitä töihin kun meillä on lounarit (hyvä meidän työpaikka) ja on vaan niin ihana päästä hetkeks toimistolta pois. Ja mies on liikkuvaisessa työssä, jossa eväät ei onnistu.

Mekin yritettiin tehdä säilyvyysjärjestyksessä, mutta silti tuntui että lihat oli ruskeita perjantaina. Kun vähän piti miettiä myös sitä kuinka pitkään valmistuvan ruuan tehdä minäkin päivänä.

Mutta kaikenkaikkiaan ihanaa minusta jos/kun jotkut löytävät tästä helpostuksen ja inspiksen keittiöpuuhiin. Sitä vartenhan tämä on! :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Mirvan Menomatkat 500mg
Käytetään säännöllisesti matkakuumeen aiheuttamiin oireisiin. Vaikuttava aine: vinkit lapsen kanssa matkustamiseen. Sis. parhaat kohteet, kokemukset ja katasrofit.
Saattaa aiheuttaa yliherkkyyttä lomasuunnitteluun, vakavaa haaveilua sekä yliaktiivista pakkausintoa.
Oireiden pitkittyessä lue lisää ja varaa matka.

Seuraavaksi helteinen postaussarja Kroatian saarilta. Tulossa myös Torrevieja ja Kööpenhamina. Stay tuned!

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015

Kategoriat