Kirjoitukset avainsanalla HopLopster

HopLop ja Ravintola Roster laittoivat viisaat päänsä yhteen ja antoivat lasten suunnitella sellaisen ravintolan, jossa lapsilla on lupa olla lapsia. Tuloksena syntyi Pop Up Ravintola HopLopster. Me otettiin sitten ystävän perheen kanssa haaste vastaan ja kokeiltiin soaisiko aikuisetkin rentoutua ja olla sanomatta Ei. (Samalla tehtiin hyvää, sillä HopLopster-ravintolan tuotto lahjoitetaan Lastenklinikoiden Kummit ry:lle.)

Yritin ihan stressissä nukuttaa ylikierroksilla käyvää lasta kävelemällä ensin puoli tuntia bussipysäkille (En siis tosiaankaan siihen lähimmälle. Ei me ihan niiiiin korvessa asuta.) ja sitten bussissa huijaamalla rattaiden selkänojaa alas hivuttamalla. Ei onnistunut, ei. Neiti tättähäärä huusi joka ikinen kerta, kun bussi pysähtyi (kyllä, myös liikennevaloissa) "Perillä!". Voi olla että pari tyyppiä uudisti omat ehkäisyreseptinsä sen matkan jälkeen.

Mutta ihan turhaan stressasin päikkäreiden väliin jäämistä. Kokemus oli siitä ulko-ovelta asti mieletön! Lapset saivat henkilökunnan huomion ensi sekunneista lähtien ja äiti sai olla ihan vaan statistina vieressä. Ylen Puoli Seitsemän -ohjelman kuvaajat olivat myös sen kameran kanssa melko iholla kiinni. Että ihan vaan sitten huomiona se, että äiti näytti tuulen tuivertamalta koska oli sitä. Eivät penteleet varoittaneet että olis kannattanut ees nenä pyyhkiä. Saattaa siis ollakin kymppiuutisten kevennys-kamaa.

Meillä oli aivan upea pöytä Rosterin alakerrassa. Pienet tarjoilijatyttöset (nyt saa tytötellä koska ne oli ehkä jotain 10.) toivat pikkudaamien Apinan aivolima-drinkit pöytään ja muksut kävivät heti kiinni leipälautaseen. Oli taktisesti fiksu veto se leipä valmiina pöydässä, piti riiviöt hetken työn touhussa. Pikkusen kyllä piti muistutella itseään siitä ei-kiellosta kun tyypit tilas koko ajan vaan lisää voita leivälle. Noh, kerrankos sitä. Lipsahti ehkä myös omaan.

Dinneri alkoi keittiön tervehdyksellä eli tikkarilla. Kuinkas muutenkaan. Alkujälkiruoka taas sisälsi maata, multaa, yuzua ja rapeita toukkia. Sipun lemppari oli ne toukat. Sen lisäksi pöytään kannettiin kilpparikeksejä, lohta ja merenpohjaa. Kilpparikeksiä en ehtinyt edes maistaa. Sipun verottajan koura oli nopeampi. Mutta hyvältä näytti. Pääruokana oli härkää, tulivuorta ja laavaa. Joku noista oli niitä Rosterin signature perunoita. Ne katos melkoista vauhtia lasten suihin, hyvä kun kerkes ite maistaan. Aivan mielettömän hyviä. Jälkiruoka oli 4 vuodenaikaa eli jäätelöä ja neljää sorttia lisäkettä. Nämä tarjoiltiin vadilta jolla savusi kuivajää. Nautin näistä visuaalisista pikku elementeistä.

Ravintolan WC oli muutettu discoksi. Se oli älytön hitti. Me ravattiin vessassa varmaan viis kertaa ja vain yhdellä niistä kerroista oli oikeasti asiaa itse veskiin. Käytiin siis tyttöjen kanssa ihan vaan tanssimassa. Sipun mielestä discopallo oli hienoin lamppu ikinä. Ja ne muuvit <3

Tytöt pääsivät myös tutustumaan kokkimestari Kari Aihiseen, joka hellyyttävän tosissaan selitti näille kakaroille mitä siellä keittiössä oikein puuhastellaan. Tytöt pääsivät myös kuvauttamaan itsensä kokkimestarin vaatteissa ja ihan oikeat vispilät ja kauhat käsissä. Ei laiteta vastaan jos niistä tulee keittiöihmeitä. Luvataan kyllä testailla niiden viiden ruokalajin illallisia ihan kiltisti. (Sitä odotellessa.)

Se mikä tässä Pop Up ravintola HopLopsterissa oli parasta oli se palvelu. Meille jäi fiilis, että lapset sai koko ajan (positiivista) huomiota ja koko ajan joku oli juttelemassa niille, kertomassa asioita niinkuin ne olis älyllisiä olentoja eikä ohittanut niitä puhuen vain aikuisille. Tyttöjä kehuttiin ja niiden energiaa katsottiin hyvällä. "No ne on lapsia, niiden kuuluukin olla energisiä ja välillä kovaäänisiä." Olisin halunnut halata meidän tarjoilijaa, joka opetti tytöille hulvattoman meriheinä-tanssin. Ja Aihisen Karille voin luvata, että varmasti tullaan takaisin lasten kanssa Rosteriin. Tuodaan ne sitten sinne leikkipaikkaan, jota te kai keittiöksi kutsutte ja noudetaan muutaman tunnin dinnerin jälkeen. Vai mitä? ;)

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Mirvan Menomatkat 500mg
Käytetään säännöllisesti matkakuumeen aiheuttamiin oireisiin. Vaikuttava aine: vinkit lapsen kanssa matkustamiseen. Sis. parhaat kohteet, kokemukset ja katasrofit.
Saattaa aiheuttaa yliherkkyyttä lomasuunnitteluun, vakavaa haaveilua sekä yliaktiivista pakkausintoa.
Oireiden pitkittyessä lue lisää ja varaa matka.

Seuraavaksi helteinen postaussarja Kroatian saarilta. Tulossa myös Torrevieja ja Kööpenhamina. Stay tuned!

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015

Kategoriat