Kirjoitukset avainsanalla Norwegian

Viime aikoine meidän perheen lentoliput ovat olleet mitä enenevässä määrin punaisia. Siihen on montakin syytä.

Norwegian on hyvä ja halpa. Ne lentävät nykyään niin moneen kohteeseen, että valinnan varaa riittää. Hintapolitiikka on riittävän yksinkertainen, jotta minäkin tajuan mistä lippujen hinta muodostuu. Edestakaisia lentojakaan ei ole mikään pakko ostaa, jolloin kiertomatkailu ja monen lennon yhdistäminen ilman matkatoimiston kalliita palveluita mahdollistuu.

Jokaiselle rytmiryhmän jäsenelle ei tarvitse maksaa omaa laukkua ruumaan laitettavaksi, vaan perhe voi säästää laittamalla kaikkien vaatteet samaan laukkuun. Onhan se myös miehelle kivempi, kun ei tarvitse raahata kuin se yksi laukku. Vai miten se meni?

Lasten rattaat saa ilmaiseksi mukaan, jolloin voi surutta tunkea Bugaboon matkalaukun täyteen sinne kuulumatonta tavaraa ja check-inissä olla viattoman ja aidosti hämmentyneen näköinen, kun virkailija ihmettelee kuinka painavat rattaat teillä onkaan. Ei sillä, että mulla olisi tästä kokemusta....

Emme myöskään ole tuhlanneet rahaa paikkojen varaamiseen etukäteen. Silti olemme aina istuneet vierekkäin. Lasta ne eivät nyt ainakaan laita erikseen istumaan, vaikka vanhemmat kuinka toivoisivat.

Mikäli kuitenkin kävisi niin, että joutuisit istumaan eri puolelle konetta, kuin miehesi ja raivokas lapsesi, kannattaa tilata drinkki ja avata akkain lehti. Sinun lomasi alkoi juuri.

Norwegianilla lentäessä käytän aina kaikki mahdolliset CashPointsit (eli Norwegianin kanta-asiakasohjelman plussa-pisteet) lippujen maksuun. Etteivät vaan ehdi vanheta. Jokaisesta lennosta, hotellista tai vuokra-autosta, joka ostetaan Norwegianin kautta, saa pisteitä, joita voi käyttää seuraavien palvelujen maksuun.

Eilen liitin perheeni Norwegian Reward perhetiliin (myös Sipulla on oma Rewards numero) ja nyt CashPoint pisteemme kertyvät kaikki samalle tilille. Ja minä olen tämän tilin kapteeni. (Tottakai. Kuinkas muutenkaan.) Perhetilin kautta voi ansaita palkintoja kuten extrapisteitä, ilmaisia fast trackejä, paikkavarauksia tai jopa matkatavaroita. Mitä enemmän lennät norjalaisten kanssa, sitä enemmän saat kaikkea kivaa. Koukuttavaa, eikö?

Sitten ne penteleet tarjoavat vielä ilmaista ja kulutonta luottokorttia. Sillä kun maksaa lennot niin saa taas lisää pisteitä. Tämän kanssa kannattaa olla varovainen. Kuulemma lasku tulee hämäävästi minimilyhennyksestä, jolloin helposti maksaa vain sen ja samalla joutuu pulittamaan giganttista korkoa kortille jäävälle luotolle. Eli, jos otat kortin niin maksa heti kaikki pois. Koroton luotto on voimassa 45 päivää. Osalle saattaa myös olla hyötyä siitä, että kortilla maksetuille lomille saa ilmaisen matkavakuutuksen. Meillä sille ei ole käyttöä, kun ollaan hankittu kotivakuutukseen kylkeen jatkuva vakuutus.

Hämmentävää on kuitenkin se, että muutamat Norwegianin lennot operoikin latvialainen Smart Lynx -lentoyhtiö. Itselleni tämä on täysin uusi tuttavuus. Mikäli luottaisin keskustelupalstojen asiantuntijuuteen, niin viisas ilves voisi olla mitä tahansa luotettavan ja hyvälaatuisen lentoyhtiön sekä ikivanhoilla koneenrämillä lentävän ja puhkiruostuneen palveluketjun omaavan konkurssikypsän halpalentoyhtiön väliltä. Totuus lienee jotain näiden väliltä. Wifi tuskin toimii, mutta eiköhän turvastandardit koske samalla tavalla myös Smart Lynxiä. Koneet taitavat olla vanhempia kuin Norwegianilla, joten mikäli uusien koneiden pienemmät päästöt ovat tärkeitä, niin kannattaa olla tarkkana varausvaiheessa. Tänä kesänä ainakin Alicanten lennot hoitaa Smart Lynx.

Suositteko te jotain tiettyä lentoyhtiötä? Miksi?

 

Kommentit (12)

Kohta reissuun

Ei kai kaikkia Alicanten lentoja ole operoitu... Ainakaan meille ei ole tullut vielä ilmoitusta ja lennetään kolmen viikon päästä ja takaisin viiden viikon päästä... Viime kesänä operoivat myös meidän lentomme Titan airwaysille. Ei ollut kiva ylläri. Nyt taas muuttivat takaisin lentoa 12h aikaisemmaksi... Jolloin menetämme yhden lomapäivän..

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016

Ei vissiin ihan kaikkia. Lentävät ne minkä omilla kalustoillaan pystyvät. Ja näin olen ymmärtänyt että ilmoitus tulee aina, jos vaihtavat. Osa vaan ei välttämättä edes huomaa lippuja varatessaan että lentoyhtiö ei olekaan Norwegian. Näin kävi itselle. Tosin en edes ostanut lippuja, kunhan haaveilin.

Mutta toi 12h aikaistaminen on to-del-la epäreilua! Huono maku jää tollasista suuhun. Buu sanon minä!

Faijahommia

"Onhan se myös miehelle kivempi, kun ei tarvitse raahata kuin se yksi laukku. Vai miten se meni?" PRKL! :D

Mahtavasti kirjoitettu postaus :D Muutama naurunpyrähdys tässä aamupalan yhteydessä :P

Itse odotan innolla/kauhulla ensimmäistä reissua skidin kanssa. Mietittiin Malagaa tammikuussa, jolloin lapsi on vähän päälle 180 päivää (vai miten tuota ikää pitikään laskea).

https://faijahommia.fi/

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016

No niinhän se menee ;) Äiti sitten raahaa lapsen, lapsen laukun, lapsen lelut, jotka pitäis olla laukussa sekä omat hermojensa riekaleet.

En muuten ota vastuuta aamukahvien lentämisestä näppiksen/näytön päälle. Mutta hymystä ja naurusta otan vastuun. Sitä ei ole koskaan liikaa :D

Hyvin teidän reissu menee! (Laskin taskulaskimella lapsesi iän) Me oltiin Sipun kanssa vasta kun se oli 8kk. Silloin se on vielä tietyssä mielessä helppoa. Tyyppi ei liikoja liiku karkuun ja kun törkkää maitoa suuhun niin nousut ja laskut menee lähes kivuttomasti. 

Täältä löytyy ne meidän kokemukset siitä reiswusta. http://www.vauva.fi/blogit/mirvan_menomatkat/vauvamatkalla_matkustan_ymp...

HanniSiv

Viime lennon jälkeen jäin kylä pohtimaan lennämmekö lapsiperheenä enää uudestaan Norwegianilla. Vaunuistamme hajosi kuomu ja teimme innoituksen lentoyhtiön kaikkien vaateiden mukaisesti. Pitkän sähköpostiviestiketjun päätteeksi Norwegian totesi, että koska vaunut ovat kovin herkät rikkoontumaan, ei ole heidän velvollisuutensa niitä korjata. Että tiedoksi vain muillekin lapsiperheille. :/

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016

No ohhoh! Menikö edes kotivakuutukseen? Vaikka eihän se sama ole. Kyllä muakin sapettais, jos saisin tuollaista "palvelua". Mur!

Vältän kun voin

Itse välttelen nykyään Norskia. Lennot poikkeuksetta myöhässä ja lentojen lähtö- ja paluuajat Euroopan lyhyilläkin lennoilla todella huonoja, jolloin julkiset ei toimi kenttäkuljetuksissa. Pitkillä lennoilla kaikki lämpimät ruuat loppuneet, kun lasten kanssa liikenteessä, vain leipiä tarjolla. Norski ei ota vastuuta, riippuu mitä heille toimitetaan. Hinta ei kilpailukykyinen enää.

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016

Itse olen saanut ihan erilaista palvelua ja siksi olenkin kanssasi tästä eri mieltä. Meillä on koneet olleet pääsääntöisesti ajoissa, toisin kuin esim. TUIn lento Mauritiukselta, joka oli yli 12 tuntia myöhässä. Lentoajat ovat halvimmilla lennoilla yleensä aamulla aikaisin tai illalla myöhään, mutta ne eivät ole itseäni haitanneet koska asutaan niin lähellä kenttää. Tosin bussilla ollaan silti yleensä kentältä tullu kotiinpäin.
Yleensä en ole koneessa lyhyellä lennolla ostanut mitään lämmintä ruokaa, joten siitä ei ole kokemusta. Raahaan lapsellekin ennemmin eväät mukaani, kuin maksan lentokoneruuasta. Ja mielestäni lippujen hinnat ovat usein erittäinkin kilpailukykyiset esim suhteessa Finnairiin. Näin ainakin niillä reiteillä, joita itse käytän.

Käyttäisin todella mieluusti suomalaista, mutta valitettavasti heidän tarjoushintansakin ovat kalliimpia kuin Norskin perushinnat. Lisäksi tekevät niin omituisia manööverejä lentojen kanssa ettei tosikaan. Mainostivat mm. suoria Miamin lentoja, kunnes vaan peruivat koko reitin ja tarjosivat tilalle viikon lyhyempää lomaa ja 2-3 vaihtoa.

Mutta lopultahan jokainen itse tekee valintansa perustuen omiin prioriteetteihin ja kokemuksiin. Ja mitä enemmän lentää, sitä enemmän niitä kerääntyy. Sekä hyviä että huonoja.

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016

Ahhahhahhahhahaa! Jäkyttävääpä hyvinkin ;)

Olet muuten blogihistoriani ensimmäinen ilkeämielisesti kommentoiva henkilö. Meriitti sekin.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Norwegian, tuo Norjan lahja aneemisen lompakon lomailijalle, on muutaman päivän hehkuttanut, että tänään räjähtää hinnat. Klo 11-14 olisi myynnissä niin halpaa lentoa, että voisi saman tein ostaa kahdet edestakaiset lennot samalle lomalle. (Niinku siinä nyt olis mitään järkeä?) No mitä tekee Mirva? Innostuu tietenkin.

Siinä mä sit asiasta innostuneena klikkailin menemään ja valkkailin auringon kiilto silmissä lentoja. Sain vielä pomoltakin luvan lähteä elokuussa ylimääräiselle Espanjan turneelle. Yhden vaivaisen klikkauksen päässä olis häämöttänyt matka Alicanteen 250e koko perheeltä. Oli luottokortin tiedot jo syötettynä ja kaikkee. Mutta ei. 404. Ensin kaatui sivu ja sitten olikin jo kaikki halvat lähdöt menneet muille, nopeammille nettiyhteyksille.

Harmittaa ihan vietävästi. Kiusaavat pientä matkailijaa noin, kun laittavat kauheat mainokset asiasta ja sitten jää nuolemaan näppejään. Kiukuttaa. Olin jo ajatuksissani ehtinyt pakkaamaan bikinit ja aurinkolotionit kassiin. Yhtään pitkähihaista ei mielikuvituslaukussa ollut. Arvaatte varmaan, kuinka ärsyttävää niiden laukkujen purkaminen oli tässä tilanteessa.

Onneksi hätä ei ole Norwegianin olemattomien alelentojen näköinen. Kesän matka on nimittäin jo buukattu.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Oi. Kööpenhamina. Ihana. Kaunis. Tunnelmallinen. Elävä. Lähellä.

Tehtiin täydellisen älyttömään aikaan, kesken joulukiireiden, kahden päivän retki Kööpenhaminaan työporukalla. Ei tosin kannata valittaa ajankohdasta, kun itse tilas liput, mutta olishan sen voinut paremminkin valita. Muussa kuin kiire mielessä ajankohta oli mitä loistavin: kaupunki oli kuorrutettu tunnelmallisilla jouluvaloilla, iloisilla ihmisillä, kihertävällä kuhinalla ja kaiken kruunasi kaunis ilma.

Koko kaupunki oli valaistu kauniisti eikä vaan se kuuluisa Tivoli. Kalliit hotellit ja tavaratalot olivat laittaneet jonkun vuositulojen verran jouluvalaistukseen ja muuhun härpäkkeeseen. Rantakatu oli valaistu niin romanttisesti että hetken harmitti olla reissussa työporukalla. Näin jo itseni hitaasti kävelemässä käsi kädessä mieheni kanssa pupillit sydämen muotoisina. Mielikuvan rikkoi kyllä seuraava, vahvempi mielikuva jossa säntäilen aktiivisen nakeron perässä pyrkien estämään häntä kokeilemasta kuinka korkea pudotus mereen on.

En todellakaan ole mikään Kööpenhaminan tuntija, mutta tässä muutama vinkki, jos itsekin päädytte ottamaan pikku hengähdysreissun tuohon ihan lähelle.

  1. Norwegian lentää muutamankin kerran päivässä suoraan Helsingistä Köpikseen ja jos liput ostaa ajoissa, niin pääsee ihan superhalvalla. Hyvin suunniteltu on siis puoliksi maksettu.
  2. Me varattiin yhden hengen huoneet Hotelli Scandic Frontista. Se oli meille hyvällä paikalla: ei ihan keskellä, mutta kävelymatkan päässä esim. ostoskadusta. Lisäksi ihan vastarannalla oli sekä teatteri, oopperatalo sekä papier Ön josta seuraavassa lisää. Hotelli oli järkevän hintainen, huoneet hyvän kokoisia ja juuri remontoituja, aamiainen kuului hintaan. Hyvä aamiainen on aina hyvä bonus sekä vatsalle että kukkarolle. Huoneissa oli muuten naurettavan isot sängyt. Tuli jopa vähän torikauhu kun oli liikaa tilaa. Hassua muuten miten sitä isossakin sängyssä nukkuu nykyään vaan toisella puolella, kun ennen oli äksänä keskellä.
  3. Paper Island eli Papierön on Kööpenhaminan satamaan muodostunut sielun ruuan keskus. Sieltä löytyy taidetta (osa jopa sellaista jonka tavallinen tallaajakin ymmärtää) sekä aivan mieletön katuruuan keskittymä Copenhagen Street Food. Suuri, hienostelematon ja hiomaton halli täynnä eri maalaisia ja tyylisiä katuruokakojuja. Siitä sitten vaan valkkailemaan ja tilailemaan sekä ruokaa että juomaa. Pitkien pirttipöytien ääressä saattaa viereen istahtaa joko lapsiperhe tai biletysporukka. Siellä oli yhtä sulassa sovussa ruokakulttuurit korealaisesta meksikolaiseen kuin nuoriso ja aikuiset, trendikkäät ja boheemit, tanskalaiset ja me suomalaiset. Mieletön fiilis jopa maanantai-iltana. Vaikea uskoa että Köpiksessä on saman verran asukkaita kuin Helsingissä. Elämää tuntui olevan vaan niin paljon enemmän. Mitäköhän tää on kesällä kun terassikin on auki.
  4. Ströget ja shoppailumania. Euroopan pisin kävelykatu. Vieri vieressä kauppoja Louis Vuittonista johonkin omituiseen hippikauppaan ja aivan hervottomiin nelikerroksisiisn joulukoristehelvetteihin. Mun ei pitänyt ostella juuri mitään kun kaikki joululahjat oli jo hankittu, mutta silti löysin itseni ravaamasta jalat rakoilla tuota katua ristiin rastiin ja käsissäni kassien paino vaan kasvoi. Painelin menemään kaikissa mahdollisissa liikkeissä nyt kun oli siihen kerrankin aikaa, ilman että mukana roikkui kärsimätön ja nälkäinen mies/lapsi/molemmat.
  5. Lähdimme myös pienelle retkelle kaupungin ulkopuolelle. Noin 40 kilometrin päässä Kööpenhaminasta sijaitsee nimittäin yksi Must see-paikka. Nimittäin Louisiana. (Ei se kaupunki jenkeissä. Sinne on vähän enemmän matkaa.) Tämä on siis modernin taiteen museo. Ihana rakennus, ihana kauppa ja ihanat näyttelyt. Suosittelen. Kesällä vois ottaa piknik-kamat mukaan ja hengailla päivän siinä pihalla. Paikan päälle pääsee junalla Copenhagen’s Central Stationilta. Hyppää Helsingörin suuntaan menevään junaan ja 35 minuutin päästä jää pois Humlebæk Stationilla. (Jos yhtään epäilee, niin kysykää joltain. Tanskalaiset tuntuivat olevat melko avuliaita) Siitä on enää noin 10 minuutin kävelymatka museoon ja voin sanoa että sekin on retki sinänsä. Ihania taloja. Voih. Niin idyllistä. 

Jäi kyllä fiilis että tuonne pitää lähteä uudestaan. Ehkä pitkäksi viikonlopuksi. Jos säästäisi ihan kauheasti rahaa niin voisi mennä testaamaan maailman parasta ravintolaa Nomaa. Sekin löytyy täältä.

Brunssi Cafe Europassa
Brunssi Cafe Europassa

 

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Mirvan Menomatkat 500mg
Käytetään säännöllisesti matkakuumeen aiheuttamiin oireisiin. Vaikuttava aine: vinkit lapsen kanssa matkustamiseen. Sis. parhaat kohteet, kokemukset ja katasrofit.
Saattaa aiheuttaa yliherkkyyttä lomasuunnitteluun, vakavaa haaveilua sekä yliaktiivista pakkausintoa.
Oireiden pitkittyessä lue lisää ja varaa matka.

Seuraavaksi helteinen postaussarja Kroatian saarilta. Tulossa myös Torrevieja ja Kööpenhamina. Stay tuned!

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015

Kategoriat