Kirjoitukset avainsanalla päiväkotivaatteet

Viimeistä viedään. Tämän postauksen jälkeen on päiväkotivaatteiden tärkeimmät ominaisuudet on koluttu yhtä tehokkaasti ja syvällistä ymmärrystä vaatien kuin Jenkkivaaleissa ehdokkaan pätevyys ja verotiedot. Tämän jälkeen ei ole enää mitään kysymyksiä eikä ainakaan vastauksia. Tämä olis sitten tässä. (Jos ei rivien välistä auennut, niin toi Trump-fiasko ottaa koville. Todella koville.)

Päiväkotivaatteiden tärkeimmät ominaisuudet:

5. Yhteensopivuus: Sipukan vaatekaappi näyttää melko monotoniselta. Olen osin tarkoituksella, mutta ehkä enemmän kyllä ihan alitajuisesti valinnut vaatteiksi samoja värejä toistavia yksilöitä. Jonkun mielestä voisi olla tylsää, mutta tässä se käytännöllisyys taas nostaa päätään: Kaikki vaatteet sopivat yhteen jopa tämän värinatsin äidin mielestä. Kuulemma helpottaa jopa värisokean isin toimintaa - hän kokee onnistumisen ylpeyttä melkein joka kerta! (Se pyjama paita päiväkodin varavaatteena ei siis ollut yksi näistä kerroista.) Siis tajuutteko ettei se osaa erottaa ihan perusvärejä toisistaan? Aina menee sekaisin fuksian punainen ja korallin punainen. (Eli miehen mielestä punainen ja oranssi). Beessi ja suklaan ruskea ovat hänen mielestään molemmat vain ruskeita. Sinisten eri sävyistä en ees aloita... Huoh.

Siksi onkin helppoa, kun 90% vaatteista on sinisiä, vaaleanpunaisia, valkoisia tai harmaita. Näitä voi värisokeatkin sitten yhdistellä mielin määrin eikä voi mennä kovin pahasti metsään. Tosin oma harjaantunut silmähän näkee noissa väreissä suunnattomasti eri sävyeroja. Välillä joutuu puremaan oikein hammasta ettei kommentoisi kuinka älytöntä on yhdistää hieman lohenpunaiseen taittava vaaleanpunainen selvästi kylmän ja jopa lilahtavan sävyisen kanssa. Ai kauheeta. Vähän nousi näppylää pelkästä ajatuksesta. Siis tiedätkö mitään kauheempaa ku laivaston siniset housut, sähkön sininen paita ja vaaleansiniset sukat!? Hyi kamala! Ai tiedät. Ai sen, että nuo kaikki on silittämättömiä. Ai jaa. Siinä mä en nää mitään väärää. Kummallinen oot.

Mutta tuota värikoordinointia pitäis harjoittaa myös omassa kaapissa. Heivata kaikki vanhat kaavut ja rääsyt pois ja ostaa vain toistensa kanssa yhteen sopivia vaatteita. Sitten ei haittais vaikka koittais pimeässä riipiä kasaan edustavaa asua töihin ja samalla olla herättämättä rakasta jälkikasvua, koska se on nukahtanut sopivasti 2 minuuttia ennen kuin sun pitää herätä. Sitten ei kävis niin, että sulla onkin tärkeessä palaverissa päällä miehen liian iso neule (joka tosin tuoksuu hyvältä) ja tyttären tarralenkkari on kiinnittynyt housujen lahkeeseen. Ei sillä että näin ois koskaan käynyt, ei...

Trikoot Carter's
Paita Name It
Neuletakki Primark
Pinni H&M (Ei oole enää tallessa)

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Tänään vuorossa siis osa 3/5 päiväkotivaatteiden tärkeimmistä ominaisuuksista. Sain aiempiin postauksiin mukavuudesta ja hinnasta kommentin, että miksi ihmeessä pitäisi olla erikseen vaatteet juuri päiväkotiin. No ei kyllä mistään syystä! Kyllä näitä rytkyjä pidetään ihan kotosallakin, mutta kun tuo mukelo nyt kuitenkin viettää suurimman osan päivästään siellä tarhassa niin olen vaatteita ostaessani miettinyt valintoja siitä näkökulmasta käsin. Ja ollakseni rehellinen, niin on meillä sellaisiakin vaatteita, joita ei päiväkotiin laiteta. Sellaisia äidin söpistelyvaatteita. Ne on sitten ihan toinen juttu.

Päiväkotivaatteiden tärkeimät ominaisuudet:

3. Käytännöllisyys: Päiväkotia varten on aivan turha ostaa vaatteita, jotka ei kestä pesua. Ja jotka ei kestä pesua kuumassa. Ja jotka ei kestä pikkusta Vanish-invaasiota. Meille käytännöllisintä on trikoo. Ja sit trikoo. Ja sen lisäks trikoo. (Okei on meillä muitakin, mutta taitaa pääasiassa olla kuitenkin puuvillaa.)

Lisäksi, kuten kuvista näkyy (noloo) niin meillä toteutetaan periaatetta "silittämättä paras". Oon vaan niin kovin laiska, etten todellakaan jaksa kaivaa silitysrautaa kaapista kuin ihan spesiaalitilanteissa. Ja silloin (eli ehkä kerran vuodessa) laitan siitä kuvan ystävälleni, joka kerran kieltäytyi lähtemästä kanssani kinkereihin ennen kuin sai silittää ryppyisen mekkoni. Mun mielestä se kuului sen mekon jujuun, että se oli ryppyinen, mutta kieltämättä, näyttihän se pikkuisen erilaiselta Jennin käsittelyn jälkeen. 

Olen myös kovin tyytyväinen siitä, että tyttäremme on kasvanut ohi bodyvaiheesta. Ne napit, ne pirulliset metalliset kiusankappaleet, joita ei ikinä saa auki tarpeeksi nopeasti (jos tiedätte mitä tarkoitan) eikä kiinni ennen kuin kohde katoaa. Ai että mä inhosin niitä nappeja. Mulle käytännöllisintä on housut ja paita, mieluummin aika pitkä paita niin ei ole napa koko ajan esillä. Tälläiset mekot nyt ei välttämättä kaikkien hoitotätien mielestä ole niitä käytännöllisimpiä, mutta ohuehkon trikoomekon saa kyllä survottua haalarin sisään siinä missä sen kirkuvan ja kiemurtelevan muksunkin.

Sitä paitsi, tämä paitamekko on Sipun itsensä valikoima. (Miehen mielestä oli tyhmä toi kuva (hei haloo! Se on My Little Pony! Ei se voi olla tyhmä!) mutta Sipulta kysyttäessä tämä oli vaihtoehdoista paras. Nih!)

Paitamekko/tunika Name It
Trikoot H&M

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Edellisessä postauksessa lupasin riivata teitä viiden kohdan listalla päiväkotivaatteiden tärkeimmistä ominaisuuksista. Koska olen kuuluisa lyhyistä ja ytimekkäist, suoraan asiaan menevistä kirjoituksistani (Hei, haloo! Ooksä koskaan ees vilassut mun juttuja?) niin lähden näin ihan suoriltaan seuraavaan kohtaan:

Päiväkotivaatteiden tärkeimmät ominaisuudet:

2. Hinta: Mä en vaan saa mun pankkitiliä ymmärtään, miks mun pitäis ostaa kakaralle jotain föördi-sköördi-merkkisiä vaatteita kaapit täyteen, kun niiden käyttöikä on kuitenkin se muutama kuukausi. Paitsi tietenkin sen superkalliin valkoisen mohairneuletakin, jonka käyttöikä on tasan tarkkaan ensimmäiseen pastakastikkeeseen asti. Mä suosin suht edullisia vaatteita ja olen sellainen tarjoushaukka, että se alkuperäinen vois melkein haluta adoptoida mut.

Lisäksi mä suosin todella paljon kirpputoreja. Tasaisin väliajoin käyn Tuusulan Murulassa tai Ipanaisessa tutkimassa josko olis jotain sopivaa kaapin täytettä. Lisäksi tehokulutan tori.fi-sivustoa sekä oman asuinalueen Facebook-kirppistä. Kirppiksiltä löytyy paljon älyttömän hyväkuntosta lastenvaatetta, kunhan jaksaa olla kärppänä ja viitsii lähteä "av/yv/oota mä kysyn kaverilta/saako kuvia päällä/voitko tuoda mulle töihin ja napata matkalla mulle myös yhden patongin lounaaks"-leikkiin.

Täytyy silti olla rehellinen. Viime perjantaina kun ajoin a) pimeässä, b) sateessa, c) rankan työviikon päätteeksi ja d) nälkäisenä jonkun erikois hyvän tori-diilin perässä aivan liian monta kilometriä niin mietin, ettei tässä nyt mitään järkeä ainakaan ole. Mä naiivina luulin, että "Tuusula ku Tuusula. Sinnehän ajaa jonkun 15 minuuttia meiltä kotoa". No tää nimenomainen Tuusulan takakulma oli jossain päällystämättömien teiden takana ja olin ihan varma, että oon kohta jossain kauhuleffan klipissä, jossa rengas puhkeaa keskellä pimeetä mettätietä eikä puhelin toimi, jostain alkaa kuulumaan ahdistavaa pianomusiikkia ja kiiltävä veitsen terä vilahtaa kuun loisteessa. Että kannattaa ehkä katsoa sitä karttapalvelua ENNEN kuin sopii kaupoista. Sellasena nyrkkisääntönä vois pitää, että jos bensoihin menee saman verran tai enemmän kuin mitä kaupassa säästää niin se ei sitten periaatteessa ole enää mikään kovin hyvä diili.

Trikoot Primark
Neule Gap

Onko hinta tärkeä kriteeri lastenvaatteissa? Mikä on liikaa? Paljonko suostuisit maksamaan päiväkotiin tarkoitetuista vaatteista?

Kommentit (4)

Vierailija

Meillä ei ole erikseen juurikaan vatteita päiväkotiin, vaan kaikki vaatteet pyörii päällä oltiinme kotona tai ei. Mekkoja tytön hoitaja ei oikein tykkää, kun ne on hankalia potalla käymisen ja ulkoilun kannalta, eli lähinnä housut ja paita- tai tunika ja legginsit. Mut siis se hinta. Olen ehkä pihi, mut minusta sukkahousut ja legginssit saa maksaa noin kympin (max) kappale. Suosinkin ahkerasti Tokmannia ja kirppareita. Pojan farkuista voin pulittaa sen 8-15 e koska 122-128 cm vaatteita ei vaan meinaa löytyä halvemmalla. Tyttö on 2 v, joten hän ei vielä marise oli ne vaatteet käytettyjä vai ei, kun ei marise vielä pian 5v poikaan. Eli minun kipuraja vaatteen (perusvaatteet) kohdalla menee noin 15 euron kohdalla. Pihi mikä pihi.

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016

Mä taidan kanssa sitten olla pihi ;) Kirpparilta löytyy tällaisella alle 2-vuotiaalle tosi paljon ihan hyvälaatuista vaatetta eikä noi mukelot vielä osaa nurista jos on hieman vanhaa mallistoa. Mulla taitaa olla aika lailla sama kipuraja ja jos haluun jotain kalliimpaa niin kyttään alennusmyyntejä.

Siramu

Miksi päiväkotiin tarvii erikseen vaatteet?? Samat vaatteet millä mukula muutenkin on.

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016

Ei ne vaatteet siis meillä ole mitenkään eksklusiivisesti vaan päiväkotiin, mutta koska lapsi viettää niin suuren osan ajasta siellä, niin oonpahan vaan pohtinut millä perusteella hankin vaatteita. Ja silloin on kyllä aika usein mielessä se, että olisivat mahdollisimman järkeviä ostoksia juurikin sitä pk-ympäristöä ja touhuja ajatellen.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Koska tuo misukka ihan selvästi haaveilee olevansa isona joko Miss Maailma tai sitten se on ymmärtänyt väärin sanonnan "sä pääset vielä pitkälle, oli sille pakko hankkia taas kerralla kokonainen arsenaali uusia vaatteita. Pääasiallisestihan tyyppi hengailee päiväkodissa, joten piti ihan miettiä, että minkälaisia vaatteita sitä olis niinku järkevä hankkia.

Tämän älyllisen rugby-pelin jälkeen mieleeni hahmottui viiden kohdan lista niistä asioista, joiden perusteella ostoholisoitunut minäni sai erinäisten verkkokauppojen ostoskorit karsittua sellaisiin mittasuhteisiin, ettei niiden toimittamiseen tarvittaisi ihan koko merikonttia. Ja ihan vaan koska olen perusluonteeltani jännitystä rakastava (lue: ilkeä ja nautin kun tiedän jotain mitä muut ei) niin paljastan ne yksi kerrallaan. (Tähän sellaista ilkeää naurua. Muhahhahhahhahhaaaaa! Ja perään vaikuttava yskänkohtaus, koska kaikki ilkeät noita-akathan on röökaajia ja kärsii jostain keuhkoahtaumasta.)

Eli: Tadaa!

Päiväkotivaatteiden tärkeimmät ominaisuudet:

1. Mukavuus: Kaikesta pinnallisuudesta ja nukkeleikeistä huolimatta, tämä on kyllä tärkein. Vaatteiden on oltava mukavia päällä. Piste! Mä en halua, että mun mukulalla on mitään jäykkiä ja ahdistavia vaatteita, jotka pahimmillaan estäis sen riiviö-potentiaalin maksimaalisen esilletulon päiväkotiympyröissä. Vaatteissa pitää pystyä juokseen, hyppiin, konttaan, möyriin ja hyöriin ilman että tärkätyt kaulukset tai terävät tyllit on tiellä.

Mukavuus tarkoittaa niin pehmeitä kankaita, että ihan harmittaa etten itse voi pukea töihin pumpulin pehmeitä verkkareita tai juoksennella toimiston käytäviä päivät pitkät jarrusukkiksissa. Yhä edelleenkään (kuulemma) aikuisten vaatetuksessa trikoot ei oo housut vaan kalsarit, joten joudun harmikseni aamuisin tämän ahdistavan dilemman eteen: mitä ihmettä laitan päälleni. Mutta se on sitten taas ihan toisen postauksen paikka (älä pelkää, en mä siitä oikeasti jaksa kirjoittaa). Mutta ainakin nyt on tyttärelle helppo valita vaatteet päiväkotiin, sillä pehmeitä ja rentoja vaatteita on vetolaatikot vinksallaan.

Neuletakki Primark
Trikoopaita Name It
Trikoot Carter´s

Mitkä asiat teillä vaikuttavat lastenvaatteiden ostopäätökseen?

Kommentit (4)

Hannaana

Juuri näin! Rennot ja mukavat vaatteet on omastakin mielestä lapselle parhaat. Pystyy touhuamaan eikä tartte varoa vaatteita eikä esim kompastu tyllimekon helmoihin tms.
Tulin ekaa kertaa lukemaan näitä juttuja ja täytyy sanoa, että onpas ihana pieni neiti!! Niin suloisesti poseeraa tuossa viimeisessä kuvassa :D. Onko noi neuletakit ok päiväkodissa siellä teillä päin kun on paljon nappeja? Meillä suositaan enempi kollareita, neuleet pölyttyy kaapissa. Ehkä vois alkaa käyttää niitäkin taas.

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016

Sipu on tottunut poseeraaja kun isänsä on valokuvaaja :) Näkisit sen kun sitä pyytää poseeraan! On sellaset ilmeet ja eleet ettei pysty nauramiseltaan ottaan ees kuvaa!

Meillä on tänäänkin neuletakki päiväkodissa, eikä ne oo ikinä sanoneet mitään. Ehkä ne ei oo kehdannu? Mutta kyllä paljon käytetään myös hupparitakkeja. Vetoketju on pop. Sitä on myös kiva itse avata ja sitten heti perään sanoa että "kiinni!".

Hannaana

No ilmankos on poseerauksen tytöllä kunnossa, jos isä on valokuvaaja :).

Mäkin sitten rohkaistuin noita neuleita käyttämään ja tänään lähti hoitoon ihana neuletakki päällä. Oli vaan taas haastetta saada tyttö pysymään aloillaan napituksen aikana, mutta peilin edessä itseään peilaillen sain hänet pystymään paikoillaan. Vetoketjullisia huppareita ei ollakaan osteltu vielä, nekin siis testiin :).

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016

Hyvä hyvä! Syytä sit mua, jos tulee tarhasta kitinää ;) Meillä auttaa muuten kans toi peilaus jos joku vaate ei innosta: "Mees kattoon peilistä! Onks vähän hyvän näköinen misukka!" Äidin tyttö :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Mirvan Menomatkat 500mg
Käytetään säännöllisesti matkakuumeen aiheuttamiin oireisiin. Vaikuttava aine: vinkit lapsen kanssa matkustamiseen. Sis. parhaat kohteet, kokemukset ja katasrofit.
Saattaa aiheuttaa yliherkkyyttä lomasuunnitteluun, vakavaa haaveilua sekä yliaktiivista pakkausintoa.
Oireiden pitkittyessä lue lisää ja varaa matka.

Seuraavaksi helteinen postaussarja Kroatian saarilta. Tulossa myös Torrevieja ja Kööpenhamina. Stay tuned!

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015

Kategoriat