Kirjoitukset avainsanalla pulloon puhaltaminen

Voiko olla mitään ärsyttävämpää kuin kurkkua kutittava yskä? Voi! Se sama pirun yskä joka tulee just silloin kun levoton mukula on juuri nukahtamassa sun vierees sen jälkeen kun on vasta tunti leikitty "Arvaa mun seuraava asento"-leikkiä ja "Häädä isi sohvalle nukkumaan"-peliä.

Päätin siis kokeilla lääkärin vinkkiä ja puhaltaa pulloon. Kuulostaa kieltämättä jotenkin älyttömältä, mutta muutaman vähäunisen yön jälkeen sitä on valmis kokeilemaan ihan mitä vaan.

Siispä hankin litran lasipullon (ohjeena oli limsapullo, mutta mistä nykyään muka saa litran limupulloja? Kysyn vaan.) ja vajaan metrin mittaisen palan muoviletkua ja harkitsin kovasti verhojen sulkemista. Näytti todella epäilyttävältä, aavistuksen bongihenkiseltä toiminnalta. Lorautin pohjalle n. 10 senttiä vettä (ei oo kuulemma väliä onko kylmää vai kuumaa) ja aloin puhaltelemaan veteen kuplia. Ohjeessa käsketään hönkäilemään 10-15 kerran sarjat 2-3 kertaa. Eli tuttu taktiikka punttikselta.

Hönkäilyjen välillä pitäis sitten röhiä ja yskiä kuin rantojen miehet konsanaan ja saada puhaltelussa syntyvän vastapaineen avulla keuhkoputkien limapaakut liikkeelle ja ulos systeemistä.

Kokeile ja kerro toimiko teillä! Lääkärisnainen vinkkasi muuten, että tämä on yleensä lapsistakin ihan hauska juttu. Vaatii tietenkin sen, että lapsi osaa jo puhaltaa. Luulin, että meillä puhaltaminen muistuttais vielä lähinnä pantomiimia ilman asian vaatimaa ilman liikkumista suusta ulos, mutta olin aivan väärässä!

Kommentit (2)

piia
Liittynyt27.4.2016

On toi varmasti ainakin kokeilemisen arvoista! :) Eikä lastakaan tarvi kauheasti houkutella kokeilemaan. Meillä on yskänlääkkeenä hunaja, neljävuotias pyytää lusikallisen jo itse silloin kun kauheasti yskittää. Mutta pitää testata tätä!

Pakko sanoa, että teillä on ainakin välineet kohdillaan, vitsit minkä värinen letku! Ja sulla ihanat kynnet <3

Oma blogini: On elettävä huolella.

Voit seurata blogiani myös Bloglovin'issa , Facebookissa tai Instagramissa.

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016

Ehdottomasti kannattaa kokeilla. Tää on kuulemma ollut jo iät ajat sairaaloissa käytössä. Ja hunaja on tosiaan kanssa hyvä lääke yli 1-vuotiaille. Toinen hyvä on lakritsiuute ja kolmas tumma suklaa.
Toi letku on CamelBakin juomarepusta, sattui vaan oleen käden ulottuvilla. Ja kiitos kynsikehuista. Mä oon sairaan laiska pitkään omistani huolta joten olen ulkoistanut homman. Ei siis enää maalaisranskalaisia manikyyrejä tai lapionmallisia ylikasvaneita ja/tai lohkeilleita kynsiä.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Mirvan Menomatkat 500mg
Käytetään säännöllisesti matkakuumeen aiheuttamiin oireisiin. Vaikuttava aine: vinkit lapsen kanssa matkustamiseen. Sis. parhaat kohteet, kokemukset ja katasrofit.
Saattaa aiheuttaa yliherkkyyttä lomasuunnitteluun, vakavaa haaveilua sekä yliaktiivista pakkausintoa.
Oireiden pitkittyessä lue lisää ja varaa matka.

Seuraavaksi helteinen postaussarja Kroatian saarilta. Tulossa myös Torrevieja ja Kööpenhamina. Stay tuned!

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015

Kategoriat