Kirjoitukset avainsanalla Noa

Olimme Tallinnassa viettämässä pumpulihääpäivää ja halusimme syödä jotain ihan muuta kuin pumpulia. Menee ihan kylmät väreet kun ajatteleekin pumpulin nitisevän hampaissa. Yyh. Toisten mielestähän se eka hääpäivä on paperihääpäivä. Ei siis paljon parempi ajatuksena. 

Mä en oo sellainen trendikäs Tallinnankävijä, joka osais repäistä takataskusta kymmenen siisteintä ruokalaa Tallinnasta, sellaisia jossa käy vaan ne jotka on vihkiytyneet suuriin salaisuuksiin tai on muuten vaan ubercuul. Mutta mulla on työkaveri, joka tietää siitä kaupungista aika paljon. Mä käytin sitä ihan sumeilematta hyväkseni ja sain suosituksen. Speksit oli, että ei liian fiiniä, hyvää ruokaa, kiva miljöö ja kunnon kokoiset annokset. Ei jaksa mitään piperrysjuttuja, joiden jälkeen joutuu meneen Mäkkäriin. Se on vähän sellanen fiiliksen tappaja jos joutuu juhlamekossa seisoon jossain snägärin jonossa ja miettiin että kaikilla mausteilla vai jättääkö kurkkusalaatin kuitenkin pois kun se aina valuu käsille.

Työkaverini ehdotti Noaa. Se ei olekaan ihan siinä keskustassa vaan pitää hypätä taksiin. Tosin se taksimatkakin oli kiva. Kun aina on vaan hengannut siinä keskustassa niin oli hauska nähdä edes muutaman kilometrin vanhan kaupungin muurien ulkopuolelle. Mielenkiinto laajempaakin Tallinnan tutkimusmatkaa kohtaan heräsi, mutta tällä kerralla mentiin kuitenkin vaan sinne ravintolaan. Oli nälkä.

Noa sijaitsee rannalla ja käyttää kyllä häpeilemättömästi hyväkseen maisemaa. Merinäköalapaikat on maksimoitu jumalattoman suurien ikkunoiden myötä ja kauniista auringonlaskusta pääsee nauttimaan ihan urakalla. Eli siis: romantiikka-pisteet check.

Ruuat oli ihan mielettömiä. Kauniita, maistuvia, hyvän kokoisia (eli riitti, mutta ei tarvinnut olla jenkki, että sai syötyä). Alkupaloiksi valitsimme Black Angus Raw:n (eli sellainen carpacciohenkinen iso klöntti todella mureaa lihaa) ja Tonnikalan. Molemmat laatuun nähden edullisella 12e hinnalla ja koko rahalla sai kyllä makua. Pääruuaksi tilasimme lampaan karetta ja kampasimpukoita thai-henkisesti. Mutta ei sillain muovituolipaikka-henkisesti vaan enemmän ehkä sellaisella Farang-tvistillä. Jälkiruuat (Josper Banana ja Chocolate hot & cold) oli hyviä, mutta ei ihan yltäneet siihen samaan yllätykselliseen tasoon kuin alku- ja pääruuat. Viinit sopivat ruokien kanssa kuin se kuuluisa nenä päähän. (Mikä ei sitten tarkoita että niitä olis tarvinnut juoda niin paljon, ettei se nenä enää sovi siihen päähän. Just saying.). Ja hintalappu oli järkevä (alkudrinkit, alku-, pää- ja jälkiruuat, kahvi+likööri, viinit yhteensä 110e), eli ei tarvii loppukuukautta syödä hernekeittoo.

Jos olet matkalla Tallinnaan ja haluat syödä hyvin, nauttia kauniista maisemista niin voin suositella Noaa. Oikeestaan Tallinnaan vois mennä ihan vaan Noan takia. Ens kerralla me kyllä otetaan sinne Sipu mukaan ja ollaan sitten tällä kertaa se pariskunta, jotka vuorottelevat lapsensa perässä juoksemisessa. Ellei muuten niin myötätunnosta sitä perhettä kohtaan, jonka vuoro oli viimeks. Tarjotaksemme jollekin toiselle lapsensa kotiin jättäneelle pariskunnalle viihdettä ja hyvän fiiliksen siitä, että ovat päässeet nauttimaan illallisestaan ihan situen. #laitahyväkiertämään

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Mirvan Menomatkat 500mg
Käytetään säännöllisesti matkakuumeen aiheuttamiin oireisiin. Vaikuttava aine: vinkit lapsen kanssa matkustamiseen. Sis. parhaat kohteet, kokemukset ja katasrofit.
Saattaa aiheuttaa yliherkkyyttä lomasuunnitteluun, vakavaa haaveilua sekä yliaktiivista pakkausintoa.
Oireiden pitkittyessä lue lisää ja varaa matka.

Seuraavaksi helteinen postaussarja Kroatian saarilta. Tulossa myös Torrevieja ja Kööpenhamina. Stay tuned!

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram