Kirjoitukset avainsanalla Keinuhevonen

Keinuhevonen. Se oli pakko saada. Se tuli vastaan legendaarisen Saupartin leluhyllyllä ja se hirnui niin voimakkaasti ja kaihoisasti, ettei tämä äiti voinut jättää sitä sinne hyllylle itkemään. Oli vielä ainoa lajiaan, yksinäinenkin siis varmaan.

Näillä väkevillä perusteluilla varustettuna raahasin tuon pahvilaatikon kotiin. Piti siihen vielä lisätä, että kun tuo tyttö niin suurilla silmillä katsoi minua ja pyysi (sanattomasti, koska ei osaa puhua. Tämä piti lisätä, ettei heti jäis kiinni liioittelusta) niin kauniisti, että saanko äiti, saanko?

Miestä ei (keksityt) perustelut kiinnostaneet. Se vaan kysyi, että minkä kokoinen se on. En mä siihen osannut vastata kun se oli vielä osina pahvilaatikossa. Jostain kumman syystä mies hieman hämmästyneenä kysyi että etkö sä nähnyt sitä missään koottuna. No, en. Se oli viimeinen. Siis ainoa. Ja onhan siinä paketissa kuva. Postimerkin kokoinen. Ja vähän mä kurkkasin laatikon sisään, että valkoinen oli. En ymmärtänyt kysymyksen pointtia.

Koska mä en ole avuton äiti, niin aloin sitten yhdessä tytön kanssa kokoomaan sitä hevosta. Falabellan kokoisella itseluottamuksella varustettuna avasin paketin ja purin kaikki osat pakkauksistaan. Tämä vaihe meni vielä mallikkaasti eikä liian tiukkaan pakatut osat saaneet hikikarpaloita helmeilemään otsalla. Mutta sitten avasin sen ohjelapun!

Minua tuntemattomille tiedoksi, en yleensä todellakaan jaksa lukea niitä ohjeita. Varmaan ainoa digitaalinen laite jonka ohjeen olen lukenut, on sukellustietokone. Sen kanssa kun ei viitsi toimia tyylillä "kokeilen sitten kun tilanne on päällä, että miten se toimii". Yleensä on kiva kokeilla, miten oma maalaisjärki toimii ja sitten suureen ääneen kirota, kuinka "epäintuitiivinen tämäkin käyttis on, kun mä nyt kuitenkin yleensä osaan käyttää laitetta ku laitetta". Tämän jälkeen mieheni tulee ja laittaa laitteen minulle käyttökuntoon.

Nyt halusin kuitenkin suoriutua itsekseni. Ellen muusta syystä niin siitä, että saisin kehua itseäni kuinka näppärä olen. Mutta tuo ohje näytti kyllä ensin siltä, että tarvittaisiin pullo punkkua ja "IKEA for dummies"-kirja. Luonto ei kuitenkaan antanut periksi pyytää mieheltä apua. Sen sijaan päätin alkaa kokoomaan sitä hirnujaa yhdessä tytön kanssa. Se olikin ihan maailman paras idea se.

Voitte vaan kuvitella kuinka helppoa oli a) etsiä oikeita ruuveja, b) asetella oikeita osia paikalleen c) etsiä uudelleen niitä ruuveja d) käännellä ohjetta oikein päin e) olla kiroilematta ja f) näyttää samalla peukkua ulkona puuhastelevalle miehelle (Joo, kaikki kunnossa kulta, ei tarvii tulla auttaan), kun apulaisesi haluaisi kiivetä keinuhevosen selkään huolimatta siitä ettei sillä ole vielä jalkoja ja pääkin muistuttaa vielä enemmän Kummisetä-elokuvan lavasteita. Pari pikku itkua tirahti pettymyksen vuoksi. Siis lapselta. Mä en itkenyt. Ihan oikeasti en itkenyt. Kirosin ehkä. Ihan hiljaa vaan.

Kummasti silti kaikki harmistus unohtui meiltä molemmilta kun polle oli saanut kaikki ruuvit paikalleen. (Omat ruuvit ehkä hieman löysällä, mutta se ei välttämättä kyllä liity mitenkään tähän projektiin). Se on ihan mahtava. Koko, väri ja ulkonäkö miellyttää mun silmää ja mikä parasta S on ihan onnessaan. Keinuhepan selkään kivutaan jo ennen aamupalaa ja siitä on hyvä katsella piirrettyjä (sen 5 minuuttia, jonka niitä jaksaa kerrallaan seurata). Voi että olen tyytyväinen hankintaani. Eihän se mikään design-tuote ole (jota esimerkiksi kannattaisi jossain blogissa ylpeänä esitellä) eikä se varmaan kestä kymmentä sukupolvea, mutta se on Sipun oma. Ja mun ihan ite kokooma! 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Mirvan Menomatkat 500mg
Käytetään säännöllisesti matkakuumeen aiheuttamiin oireisiin. Vaikuttava aine: vinkit lapsen kanssa matkustamiseen. Sis. parhaat kohteet, kokemukset ja katasrofit.
Saattaa aiheuttaa yliherkkyyttä lomasuunnitteluun, vakavaa haaveilua sekä yliaktiivista pakkausintoa.
Oireiden pitkittyessä lue lisää ja varaa matka.

Seuraavaksi helteinen postaussarja Kroatian saarilta. Tulossa myös Torrevieja ja Kööpenhamina. Stay tuned!

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram