Kirjoitukset avainsanalla lapsille tekemistä

Me otettiin lauantaina Tall Ship Race-vapaa päivä ja suunnattiin Turusta kohti Vepsän saarta. Kotimaan lähimatkailun kohteena oli Jo-Jo Teatterin esittämä Viiru ja Pesonen. Pitäähän sitä kerran kesässä teatterissa käydä, jotta voi sitten loppuvuoden esittää sofistikoitunutta kulttuuurin kuluttajaa. 

Rehellisesti sanottuna, en odottanut kovin kummallista elämystä. Kesäteatterit tuppaavat välillä olemaan sellaisia myötähäpeän massaesiintymiä, joissa näyttelijän tai laulunlahjoilla ei pröystäillä vaan tärkeämpää on osallistumisen onni. Halusin kuitenkin, että teemme jotain taas ihan naperon ehdoilla ja tämä tuli kuin tilauksesta. 

Esitys kustansi 10e/hlö, alle 3 vuotiaat ilmaiseksi. Maksu vain käteisellä!

Esitys kustansi 10 euroa per ihminen, alle 3 vuotiasta ei laskettu vielä ihmiseksi, vaan hänet toivotettiin tervetulleeksi sellaisenaan, ilman maksua. Mutta muistakaa ottaa käteistä mukaan! Kortti ei ulkoilmakioskissa kelvannut.

Kesäteatteri sijaitsi mukavasti varjossa meren rannalla. Esityksen alkua odotellessa pääsi fiilistelemään aaltojen kohinaa rantakallioihin. Käsittämättömän idyllistä. Melkein kuin Thaimaassa. Melkein. (Eli Suomen suvessa takki mukana.)

Mutta se esitys! 2,5 vuotias elohopea-lapseni nautti, nauroi ääneen ja jaksoi istua (melkein) paikoillaan koko spektaakkelin ajan. Välillä toki piti hypätä alas penkiltä tanssimaan ja taputtamaan. (Ei kuulunut mitenkään show'n luonteeseen, sillä oli ihan omat koreografiat.) 

Myös aikuiselle esitys oli viihdyttävä. Viiru osasi olla juuri niin dramaattinen loukkaantuja ja hermostua pikkuasioista, kuin kirjassakin. Pesonen oli ihana höppänä ja kanat, ei vitsi ne kanat. Niiden ilmeitä ja eleitä nauroin monesti. Silti eniten repeilin muklien täydellisen käsittämättömille koreografioille ja hulvattomille kepposille. Kannattaa siis välillä vilkuilla myös reunamille. Tapahtumaa on myös siellä, mihin ei ensimmäisenä katsoisi.

Voi että, kun sitä taputteli itseään urakalla selkään. Kyllä oli hyvä idea Mirva!

Vepsän saarelle pääsee Turun jokirannasta Lily-laivalla. Aikataulut ja hinnastot näet täältä. Me lähdimme Turusta Vaakahuoneen kohdilta kello kahden laivalla. Laivamatka kesti tunnin ja meillä oli Vepsässä tunti aikaa ennen esityksen alkua. Itse show kesti vajaan tunnin. Paluumatkalle lähdettiin kello 18 viimeisellä laivalla. Kiva pikku viiden tunnin sessio siis. Joka minuutin arvoinen. 

Laivaan ja saareen pääsee hyvin myös rattailla.

Laivaan ja saareen pääsee hyvin myös rattailla, mutta me jätimme omat kotiin. Välimatkat oli lyhyitä, joten aktiivinen napero sai kirmailla sielunsa kyllyydestä. Ja sitten kun väsy iski, niin ei ollut liian haastavaa kanniskella sylissäkään.

Viiru ja Pesonen seikkailevat vielä ensi viikonloppuna Vepsässä yhteensä neljän esityksen verran. Eli siis 29.7 ja 30.7. Jos olette yhtään siellä päinkään niin menkää ihmeessä katsomaan. Aivan mielettömän hieno esitys. Hyvälle tuulelle tuli koko perhe! 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

"No, kun se kerran tulee melkein tohon takapihalle, niin pitäähän sinne nyt mennä." Näin kommentoi ystäväni asuinalueemme hiekkakentälle pystytetystä Sirkus Calibasta. 

Samaa mietin minäkin, kun huomasin mainokset lyhtypylväissä alkuviikosta. Aloinkin nohevana ja nykyaikaisena naikkosena etsimään asiasta lisätietoa maailman leveästä verkosta (Got it? Mua naurattaa, mut taidan olla ainoo...). Koska siellähän kaikki tarvittava tieto on. Vai mitä?

Ei ollut ei. Sirkus Caliballa on kyllä sekä nettisivut että Facebook-sivut, josta löytyy ohjelma, lipun hinnat ja "mykistävän laadukkaat" esittelykuvat sekä listaus kaikista mahdollisista (ja mahdottomista) maksutavoista (No ei nyt sentään siitä maailman vanhimmasta, Hyi sua miten likainen mielikuvitus!). Mutta mistään, siis yhtään mistään ei löytynyt listaa esiintymispaikoista ja -päivämääristä. Joku oli jo sitä kysellytkin Facebookissa, mutta sai vastaukseksi vain huonolla suomenkielellä kirjoitetun viestin ja kehotuksen soittaa annettuun numeroon. Mulla alko heti mielikuvitus laukkaamaan että mikäs tässä on syynä. Toisaalta, mitäs sitä valittamaan, siinähän se tieto oli noin sadassa mainoksessa ympäri asuinaluetta. Eli eikun paikan päälle vaan.

Hölkkäsin paikalle puolijuoksua hikipäässä henkilökohtaisen kiireen vuoksi (siis ne Mikki Hiiren kädet ei edelleenkään sano mulle mitään) ja törsäsin ystävän yllyttämänä aitiopaikkaan. Sinänsä tämä hedonistinen ele ei paljoa lompakkoa kuivattanut, kun sain maksettua suuren osan lipun hinnasta Smartumin Liikunta- ja kulttuuriseteleillä, mutta onhan tuo 21,90e aikuisen lipusta aika suolainen hinta. Onneksi edes tuo pikku pimatsu pääsi ilmaiseksi (alle 2v). Suosittelen muuten muitakin laittamaan elämän risaseks ja ostaan aitiolipun. Ei ehkä ihan verrattavissa Hartwall-areenan aitioihin, mutta pääsi ihan siihen lavan viereen aistimaan tunnelmaa.

Show alkoi. Alkoi hieman hymyilyttään. Star Warsin tunnusmusiikki ja vilkkuvalot suoraan kultaiselta 80-luvulta. Eläimet ei ehkä ihan siellä kaikkein kalleimmassa koirakoulussa olleet käyneet, rekvisiitta oli tyyliä jeesusteippi ja auringon haalistamat muovikukat, mutta jotenkin kaikki oli niin sympaattista. Kotikutoista ja tahattoman koomista. Osa esityksistä taisi olla suunnattu myös isille, sillä en keksi mitään muuta syytä miksi lasten sirkuksessa akrobaatti-misukan esiintymisasuna oli nahkaiset mikroshortsit ja niittirintsikat. Voin sanoa että oli myös aavistuksen hämmentävää kun se samainen nahkamuikkeli keimaili ja iski silmää ohimennessään. 

Sipukan mielestä show oli hieman jännittävä, mutta kiltisti se istui mun sylissä kuin liimattuna. (Ai mistäkö tiedän? No ehkä siitä, että se istui sylissä sen sijaan että olisi normaalin tapansa mukaan harjoitellut Harry Houdinin katoamistemppuja. Sinänsä se olis ollut melko hyvin kontekstiin sopivaa, mutta en ole ihan vielä valmis päästämään tuota sirkukseen. Sirkusta ihan tarpeeks kotonakin.) S hipsutti mun kättä ja katseli ihmeissään. Ja taputti innoissaan mukana. Varsinkin ne kurittomat eläimet saivat pikkuneidin täydellisen huomion. Tämän takiahan tänne tultiin. Keräämään uusia kokemuksia ja muistoja. Eli kaikesta hämmentävyydestään ja koomisuudestaan huolimatta taisivat tietää mitä tekivät. Tai sitten ampuivat sokkona maaliin. Se ja sama. Olin tyytyväinen, että mentiin.

Pienelle piiperolle tämä sirkus-kokemus taisi kuitenkin olla loppu viimein jopa aavistuksen pelottava. Oli aamuyöstä vaatinut päästä mummin viereen nukkumaan. Tulikohan ihan uniin asti ne kaikki pellet, zorrot ja tulennielijät. Vai saiko vain hyvän tekosyyn kivuta mummin kainaloon?

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Mirvan Menomatkat 500mg
Käytetään säännöllisesti matkakuumeen aiheuttamiin oireisiin. Vaikuttava aine: vinkit lapsen kanssa matkustamiseen. Sis. parhaat kohteet, kokemukset ja katasrofit.
Saattaa aiheuttaa yliherkkyyttä lomasuunnitteluun, vakavaa haaveilua sekä yliaktiivista pakkausintoa.
Oireiden pitkittyessä lue lisää ja varaa matka.

Seuraavaksi helteinen postaussarja Kroatian saarilta. Tulossa myös Torrevieja ja Kööpenhamina. Stay tuned!

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram