Kirjoitukset avainsanalla Torey Hayden

Olen lukenut nämä Torey Haydenin kirjat moneen kertaan. Siis ihan oikeesti ehkä viidesti. Muistan tarinat jo melkein ulkoa, mutta silti, tarttuessani siihen hapertuneeseen ja nuhraantuneeseen pokkariin uudestaan (ja uudestaan) pystyn ihan täysillä eläytymään päähenkilön elämään, kuin olisin itse siinä vieressä.

Torey Hayden on yhdysvaltalainen erityisopettaja. Hayden on työskennellyt laitoksissa, sairaaloissa ja kouluissa erityistarpeita omaavien lasten parissa. Hän on myös toiminut vuosia yliopiston opettajana ja tutkijana. Hän kirjoittaa opettamistaan erityislapsista ja heidän selviytymistarinoistaan. Kertomukset ovat käsittääkseni tositapahtumiin perustuvia eli osittain faktaa ja osittain fiktiota. Siis faktiota (ja tää on sitten ihan muiden keksimä sana, että kielipoliisit voi olla ihan rauhassa vaan). Toisaalta se on aivan se ja sama, sillä jos ne jotain ovat niin koskettavia.

Voin kuule kertoa, että näiden kirjojen parissa on itkeä tirautettu vuosien varrella ihan muutama kyynel kirjan sivuille ja lasten dramaattisia elämätilanteita myötäeläessä on purtu muutama kynsi verille. Nämä kirjat koskettivat jo silloin, kun vielä luulin etten koskaan edes halua lapsia. Voitte vaan kuvitella miten ne nyt koskettavat.

Niinpä ajattelin ottaa tämän kesän projektiksi löytää taas sisäisen itkijäeukkoni (niinkuin se nyt koskaan kovin kaukana olisi ollutkaan) ja kahlata läpi Haydenin kirjasarjan. Voi olla, että syksyllä havahdun siihen, että olen päässyt ensimmäisen kirjan puoliväliin, mutta eihän siinä mitään. Tuollahan ne kirjahyllyssä sitten taas odottelevat parempia aikoja.

 

Onko sinulla kirjaa tai kirjasarjaa, johon palaat aina vaan ja uudestaan?

 

 

Kommentit (4)

Pia

Mari Jungstedt on mun lemppari mut oon lukenut ne kaikki jo joten ehkä pitäis siirtyä Torey Haydeniin. Oon kyl lukenut yhden näistä... Oliskohan se ollut toi Tiikerin lapsi??

hennan1k
Liittynyt25.4.2016

Mäkin olen entinen intohimoinen Torey Hayden -fani. Nyt en kyllä enää voisi kuvitellakaan, että tarttuisin noihin kirjoihin. En kestä kauppareissulla, kun jonkun lapsi itkee kipeästi ja vanhempi ei reagoi. Saati sitten yhtään mitään tämän kovempaa maailman lapsiin kohdistuvaa pahuutta! Nykyään luen vain koiranpennuista ja sateenkaarista :)

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016

Voisitko ystävällisesti linkata minulle hyvää kirjasarjaa koiranpennuista ja sateenkaarista. (Mutta ei koiranpennuista ja sateenkaarisilloista!). Voisin myös olla kiinnostunut muuttamaan La-la-landiin ja elämään lopun elämääni hattarakuplassa. (Oikeasti) Siihen asti kyseenalaistan päätökseni lukea nämä kirjat uudestaan ja bipolaarisesti keskustelen toisen minäni kanssa siitä että tietty annos inhorealismia tekee hyvää perspektiiville. Eli keksin tekosyitä kyynelille.
Olet oikeassa. Melko ahdistavia ovat.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Mirvan Menomatkat 500mg
Käytetään säännöllisesti matkakuumeen aiheuttamiin oireisiin. Vaikuttava aine: vinkit lapsen kanssa matkustamiseen. Sis. parhaat kohteet, kokemukset ja katasrofit.
Saattaa aiheuttaa yliherkkyyttä lomasuunnitteluun, vakavaa haaveilua sekä yliaktiivista pakkausintoa.
Oireiden pitkittyessä lue lisää ja varaa matka.

Seuraavaksi helteinen postaussarja Kroatian saarilta. Tulossa myös Torrevieja ja Kööpenhamina. Stay tuned!

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram