Kirjoitukset avainsanalla hieronta

Toisin kuin kuvasta vois luulla, se ei ole uiminen. (Tosin tämä saattaa olla nyt muuttunut homma.) Mä oon varmaan joka lomalla käynyt jonkinlaisessa hieronnassa. Thaimaassa mun selkään on paukuteltu niin, että hetken jo pelkäsin pääsenkö lainkaan laverilta ylös. Barcelonan rannalla mietin, että tän öljymäärän jälkeen salakuljetan ehkä ziljoona kiloa hiekkaa hotelliin ja perustan sinne piitsin sivupisteen. Oon nauranut kutiaville jalkapohjille Lipellä, kuunnellut nousuveden kohinaa Tiomanilla, melkein nukahtanut Tallinnassa ja toivoen että hyhmäinen läpsyttely olis jo ohi Torreviejassa. Laatua ja laaduttomuutta siis jo vuodesta nakki ja muki.

Mauritiuksella päätin käydä aloittamassa uuden vuoden kunnon kokovartalohieronnalla hotellin omassa spassa. Odotukset sinkaisivat jo taivaankannen tasolle yhdessä ilotulituksen kanssa, kun huomasin esitietolomakkeessa kysyttävän voiman käytön levelistä. Jos meinaan joku asia on turhauttavaa niin se kun makaat tunnin laverilla kun joku vieras ihminen vähän sivelee sun selkää ja samalla tekis mieli huutaa: "koska se hieronta oikein alkaa? Tee nyt hyvä ihminen jo-tain!" Mutta et kehtaa, vaan kihiset siinä kilpaa öljyn kanssa ja odotat vaan koska pääset pois.

Ravenala Attituden Spassa sai valita kaikkea mildin ja deepin väliltä ja koska lipareessa ei ollut kohtaa "jos ei vähän okseta, niin ei ollut tarpeeksi kovaa" niin valitsin deepin. Ja alleviivasin asian kertomalla sen myös ääneen. Kahdesti.

Ja kippas kappas. Rentoutumisalueelta minut kävi noutamassam ieshieroja, joka tarkisti moneen kertaan että onko hyvä näin. Tuli välillä jopa tunne, että mokoma kokeili kuinka lujaa voi hieroa ennen kuin pikku rouva vingahtaa. Vähän kävi tuskan hiki otsalla pohkeiden ja sivureiden lavojen kanssa mutta hymy ei hyytynyt. "Very good"

Hieroja taisi kyllä anoa mun jälkeen lomaa iskiessään sormensa 12 tunnin lentomatkan marinoimiin toimistotyöntekijän sementtimuhkuroihin joita jossain ehkä hartioiksikin on kutsuttu. Mutta voih ja ah mikä tunne se onkaan, kun veri alkaa kiertää. Ihan sinne päähän asti. Ei ollut ihan hetkeen tapahtunutkaan moista ihmettä.

Olin niin kiitollinen tuosta kohinasta etten kehdannut edes kieltäytyä ostamasta suuresti suositeltua jalkarasvaa. Tarpeeseenhan sekin tuli. Ei ollut meinaan mikään yllätys kun hieroja mainitsi, että rouvalla on vähän kuivat jalkapohjat. "Vähän..."

Kommentit (3)

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016

Ootko kokeillu itse rullata esim tennispallolla tai foam rollerilla? Ei sellaisella kuoleman versiolla jossa on nystyröitä (se on paras, mutta mä oonkin vähän pimee) vaan sellaisella suht pehmeällä? Sillä pystyisit ehkä paremmin itse säätämään aluksi sitä painetta. 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Nimittäin itseäsi! Ja omaa hyvää oloa.

Mä voin nyt poikkeuksellisesti esittää tässä asiassa hieman parempaa ihmistä, koska olen just matkalla kotiin hieronnasta. Enkä mistä tahansa hieronnasta, vaan sellaisesta jossa turtles-kilvet saa selästä kyytiä ja "ei kipuu, ei hyötyy"-sloganit lentelee yhdessä huolella valittujen kirosanojen kanssa kuin merimiesten vuosikokouksessa ikään. Että siinä mielessä en ole lainkaan parempi ihminen, että edellisestä kerrasta oli jo iäisyys. Jopa jonkun koko elämän mittainen hetki. Ihan kauheeta. Siltä se meinaan tuntuikin. Ehkä pitäis siis editoida tuota toista lausetta. Hyvä olo oli sillä nimenomaisella hetkellä ristiriitaisesti melko kaukana.

Mutta ei pelkästään se, että joku murjoo sun lihaksia (tai niitä kohtia, joissa joskus oli lihaksia) ja kauhistelee, miten sä oot (taas) saanut kroppas tähän kuntoon vaan ennen kaikkea se, kun siitä on saatu tehtyä myös ystävien tapaaminen. Ehkä sellainen hippasen outo, aavistuksen sadomasokismiin päin kallellaan olevien ystävien tapaaminen. Meillä on meinaan käynyt niin hienosti, että ystäväpiirissä on tällainen ammattiosaaja, joka on ihan kouluttautunut lihasten runnomiseen (joo, ei mitään sellaisia hipsutteluhoitoja mulle. Jos ei meinaa tulla oksennus tai ainakin hieronnan jälkeen vähän pyörrytä, niin eihän se ollut mistään kotosin. Vähän ku kädenlämpönen sauna, jotain ulkomaisten hihhulien puuhia).

Sinne me sitten aina (liian harvoin) tuon parhaan ystäväni kanssa varataan yhteinen kidutusaika. Siinä lyödään monta kärpästä yhdellä iskulla, juorutaan (siis tää on niin parasta, me ollaan ihan kauheita), vaihdetaan omat kuulumiset (sisältää nykyään paljon vähemmän mitään mehukkaita juttuja ja paljon enemmän "no, meillä on nyt tää vaihe"-tyylistä huokailua), juodaan makuvettä (niin paljon, että meinaa olla haasteellista päästä yhdellä bussilla kotiin), syödään ystävän pähkinät, hedelmät, juuressipsit (mitä vaan se on vahingossa jättänyt pöydälle. Onneks se ei harrasta vahahedelmiä) ja luvataan tulla ihan kohta taas uudestaan, kun kuulemma on aikamoisia pahkuroita koko selkä täynnä.

Ja sitten se fiilis, kun veri alkaakin virrata päässä (jossa se ei kuulemma ole ihan hetkeen käynytkään) ja ajatukset kirkkenee (on se sana, ei tarvii tarkistaa). Jalka tuntuu kevyemmältä. Ja pää, se on ihan pilvissä. Miksiköhän sitä aina unohtaa sen hyvän fiiliksen, jonka ystävät saa aikaan. Ei meinaan tunnu missään mennä nukuttamaan typyä. Virtaa riittää. (Otan sanani takaisin. Mies saa nukuttaa. Lapsi sokerihumalassa. Ei tarvinne sanoa muuta.)

Kommentit (4)

Untuva+beibi

Mulla ois tiistaina hieronta, Mummi katsoo sen aikaa tuon pikku termiitin perään. 4/5 kerta tätä sarjaa, aivan mahtava hieroja, tosin ilman makuvesiä, ihan raanavettä on tarjolla.

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016

Untuva, vie omat basilikat ja mansikat mukana ja tuunaa ihan pokkana. :) ei kai, nauti ja rentoudu. Noi on just niitä energianvarastojen täydentämisiä niille rankemmille hetkille.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Mirvan Menomatkat 500mg
Käytetään säännöllisesti matkakuumeen aiheuttamiin oireisiin. Vaikuttava aine: vinkit lapsen kanssa matkustamiseen. Sis. parhaat kohteet, kokemukset ja katasrofit.
Saattaa aiheuttaa yliherkkyyttä lomasuunnitteluun, vakavaa haaveilua sekä yliaktiivista pakkausintoa.
Oireiden pitkittyessä lue lisää ja varaa matka.

Seuraavaksi helteinen postaussarja Kroatian saarilta. Tulossa myös Torrevieja ja Kööpenhamina. Stay tuned!

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram