Kirjoitukset avainsanalla vinkit päiväkodin aloitukseen

Koska vikisin tarpeeksi vakuuttavasti päiväkodin aloittamisesta, sain teiltä aivan sairaan hyviä vinkkejä siihen, mitä pitää ottaa huomioon sitten kun se elokuinen aamu koittaa, kun äidin pitää antaa pikku sydänkäpysensä toisten hoiviin. Ajattelin, että ehkä jollain toisellakin on sama tilanne ja näistä vinkeistä voisi olla jopa hyötyä. 

Kaikkein tärkein tuntuisi olevan oma asenne. Että ei hötkyile, panikoi, maalaa piruja seinille tai hypi itse sinne, siis seinille. Pitää olla rauhallinen ja positiivinen ja puhua siitä päiväkodista kivana paikkana. Ja niinhän se varmasti tulee olemaankin. Uskon, että S menee sinne riemusta kiljuen, pääsee vanhempien puujalkavitseistä eroon (ei ne isänsä vitsit yhtään sen parempia meinaan ole). Eli nyt vaan aikuisten värityskirjaa hankkimaan ja zen-hengitystä harjoittelemaan. 

Tutustumiseen kannattaa myös varata se aika, jonka oma nilkkatakiainen tarvitsee. Me mietittiin, että ensimmäinen viikko saa olla pehmeetä laskua ja tutustutaan yhdessä päiväkotiin. Voi olla, että S tyrkkii mua jo ovesta ulos ja vilkuttaa heiheit toisen päivän kohdalla, mutta sit jos se ei menekään niin, ei tarvii ottaa stressiä. Eiks se lapsentahtisuus ollut muodissa? Mä kun olen niin trendikäs...

Kuulemma kannattaa jo etukäteen ottaa selvää päikyn (onks tää ärsyttävä lempinimi?) aikatauluista ja yrittää hilata mini-ihmisen rytmejä siihen suuntaan. Tämän hetkisen salapoliisityöni tuloksena S:n kalenterimerkinnät näyttäis olevan jo aika lailla siellä maalissa, mutta ans ola kun kesä tulee niin saattaapi nuo aikataulut heittää häränpyllyä ja eletään ku pellossa. Siinä sitten itketään yhdessä hoitajien kanssa syksyllä kun tyttö on ihan jossain välimeren moodissa.

Sit se päiväkotiin vieminen. huh huh, tää tulee oleen se todellinen haaste. Se, ettei ala ihan valtoimenaan itkeen siinä ovella. Yks lukija kertoi kuinka hoitaja oli työntänyt hänet tuulikaappiin vollottaan, ettei lapset näe. Mä niin näen itseni siellä samassa tuulikaapissa, silmät punaisina. ja tiedättehän sen kun yrittää itkeä äänettömästi niin se vaan pahentaa tilannetta kun ei saa hengitettyä? Vai oliks se nauru? No, joka tapauksessa... Mutta vinkkinä tässä siis se, että vie se tyyppi päiväkotiin iloisena, sano moikka moi ja itke sitten ulkona, matkalla töihin autossa, junassa, bussissa. Ihan missä tahansa muualla ku siinä lapsen edessä. Saattaa päiväkodin edessä olla aikamoinen itkumuuri, kun kaikki elokuussa aloittaneet äidit vollottaa. Mut vertaistukee ja jaxuhaleja, hei! (Tai sitten vaan kylmän viileesti delegoin tämän miehelle. Miehethän ei itke, vai miten se meni?)

Niiltä hoitajilta voi kuulemma pyytää väliraportteja siitä miten menee. Tekstareita ja valokuvia. Mä aion pyytää, että laittavat "Kaikki hyvin"-viestejä vaikka toinen olis itkenyt tunnin putkeen. En vaan kestä sitä ajatusta. Olisin hakemassa sen muuten jos puolen tunnin päästä pois. Ettei se mee rikki tai jotain.

Lapselle vois kuulemma myös antaa oman äidin ja isän kuvan mukaan. Tai tehdä jopa kuvakirjan, jota lapsi voi sitten selailla (ja repiä sivuja. Ainakaan sellaista luukku-kirjaa ei voi tehdä. Ihan instant hajottamisvimma.). On aika liikkis ajatus. Mä voisin kyllä tehdä sellaisen itselleni. Sitä sitten selailla töissä, kunnes pomo yskäisee vieressä merkitsevästi ja työntää työpapereita lähemmäs. Tai sit mä piilotan S:n vaatteisiin sellaisen nappikameran ja seuraan live streamina sen toimintaa koko päivän. 

Lähden myös ostamaan jotain supersuurta matkalaukkua, jolla saan kaikki päiväkodissa tarvittavat tavarat vietyä. Ei herran jestas mitä kaikkea pitää muistaa:

  • varavaatteet (ja varavaatteiden varavaatteet. Ja sitten, kun niiden pitää mätsätä yhteen, niin jokaiseen outfittiin pitää olla sopivat sukat. Ja hattu. Ja käsilaukku.)
  • kuravaatteet ja -saappaat (eli pitää ostaa kahdet kaikkea, jotta ne voi sitten molemmat olla aina väärässä paikassa)
  • vaipat (teipit vai housumallit? Riippuu vissiin päiväkodista)
  • tutti (jos vaan unohtais niin pääsiskö siitä eroon helpolla? Ei kyllä oo käytössä edes kuin nukkuessa, mutta silti)
  • unilelu (no, sen voi unohtaa, kun ei tota kiinnosta)
  • allergiatodistus (jos siis on allerginen jollekin. Tässä ei siis riitä, että "isi ei tykkää kalasta"-tyyliset steitmentit)
  • ja ehkä sata muuta juttua, joista saa kuulemma listan päiväkodista

Ja sitten ne kaikki tavarat, vaatteet (ja ehkä jopa lapsikin) pitää nimikoida. Ajattelin tilata sellaiset kauniit nimitarrat Tarramonsterilta, mutta jos(kun) unohdan niin kuulemma apteekista saatava valkoinen teippi toimii hyvin. Siihen voi sitten omilla harakan varpailla raapustaa: "Kallisarvoinen. Kohtele rakkaudella!".

Kommentit (8)

Mella

Poikamme ollut 7 viikkoa päiväkodissa ja tykännyt olla. Vaippoihin sanon ettei väliä kumpia. Viet niitä mitä kotonakin käytätte. Meillä tuo poika on jääny vaivattomasti jo ekasta päivästä asti. Jäi sinne heiluttaa ja meni leikkimään.

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016

Mella: mä uskon että S on myös näitä "äiti, voit kyllä jo lähteä. Myöhästyt muuten töistä" vilkuttelijoita ja tulee nauttimaan päiväkodista ihan täysillä. Helpottaa äidin fiiliksiä aika paljon tuollainen reippaus, vai mitä?

SuviAM

Huippuja juttuja sulla täällä, en yleensä blogeja oo seurannut, mutta sun tekstejä tulee luettua.
Päiväkoti on kyll mahtava paikka, kun äiti pääsee järkytyksestä yli 😄 Ja ei niitä varavaatteita kauheena tarvi, kundi ne kauheasti niitä vaatteita sotke, edes syödessä. Kysyinkin kerran että kelmutatteko te lapset ennen ruokailua, kun mä en saa edes yhtä lasta pidettyä kotona puhtaana! Eivät kuulemma kelmuta.
Kivaa kesää, ja onnea päiväkodin aloittamiseen.

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016

SuviAM: kiitos, kehut tuntuu aina yhtä mieluisilta 😊 Jatkan siis samaa linjaa.
Sanoivatkohan vaan, etteivät kelmuta? Mietin pitäiskö laittaa sittenkin se nappikamera? Vai pitäiskö vaan ihan suoriltaan kokeilla sitä kelmuttamista? Vois toimia! 😉

Vierailija

Me laminoitiin valokuvia ja reijitettiin yksi nurkka ja laitettiin avain rinkulalla kiinni. Aika kestävä kirjanen valmistui.

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016

Tää onkin hyvä vinkki. Eikä mene edes hermot niinku Ifolorin kuvakirjaa tehdessä. Nim. 1 kirja tehty, ei ehkä ihan äkkiä tilata toista 😂

Vierailija

Hei,

Työskentelen itse päiväkodissa juurikin alle 3 vuotiaiden parissa.

Kiinnitin huomiota kommenttiin unilelu..... Suosittelen lämpimästi laittamaan pikkuiselle jonkun unikaverin mukaan päiväkotiin vaikka ei kotona niin välittäisikään unikavereista.

Meillä on vuosien varrella ollut niin monta lasta, jotka eivät kotona käytä unilelua. Päivökodissa se on melkein elinehto, jotta uni tulee hyvällä mielellä. Siinä on kuitenkin ne oman kodin tuoksut.

Teillä menee varmasti aloitus hyvin, olette tainneet varautua jo aikalailla kaikkeen.

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016

Aloitus menee varmasti hyvin. Ei välttämättä äidin takia vaan ihan vaan koska typy on sellainen kuin on. 😄
Sain toisaaltakin tuon vinkin että unilaulu mukaan vaan vaikka siitä ei kotona välitetäkään. Pakkaan siis Tappajapupun tarhakassiin. (Ja vaihdan sen nimen).

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Mirvan Menomatkat 500mg
Käytetään säännöllisesti matkakuumeen aiheuttamiin oireisiin. Vaikuttava aine: vinkit lapsen kanssa matkustamiseen. Sis. parhaat kohteet, kokemukset ja katasrofit.
Saattaa aiheuttaa yliherkkyyttä lomasuunnitteluun, vakavaa haaveilua sekä yliaktiivista pakkausintoa.
Oireiden pitkittyessä lue lisää ja varaa matka.

Seuraavaksi helteinen postaussarja Kroatian saarilta. Tulossa myös Torrevieja ja Kööpenhamina. Stay tuned!

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015

Kategoriat