Kirjoitukset avainsanalla ärsyttävää

Mähän oon siis sellanen tylsän tasainen luonne, joka ei koskaan kimpaannu mistään. NOT! Saan tämän tästä möyhöömiskohtauksia täysin irrelevanteista asioista, joiden ei luulis hetkauttavan ketään järjellistä oliota. (Ehkä siinä juuri on se koukku. Hmmm.)

Tällä kertaa mun verenpainetta nostaa tasolle "kilo salmiakkia" täydellisen typerät sanonnat. Sellaiset, joissa ei ole päätä eikä häntää. (Tääkin vois olla yks niistä, mutta koska en käyttäydy loogisesti, niin se ei ärsytä. Ei varsinkaan, koska käytän sitä itse.) Sellaiset, jotka itse kumoavat itsensä ja pointtinsa, koska eivät perustu minkään valtakunnan (no, okei, ehkä Pohjois-Korean) todellisuuteen.

"Nukkuu kuin pieni lapsi." Siis mitä? Jos sä haluat sanoa, että "tämä junppa on niin tehokas, että se rutistaa susta kaikki mehut irti (okei tähän mennessä se lapsi-vertaus sopiskin aika hyvin)  ja saa sut nukkumaan ens yönä syvää ja levollista unta", niin missä todellisuudessa sä elät? Onko sulla lapsia? Siis niinku sellaisia pieniä lapsia? Sellaisia jotka heräävät 1-1000 kertaa yössä, jotka heräämisten välissä uniölisevät ja vieressäsi "nukkuessaan" hipsuttavat, potkivat, kääntyilevät ja antavat yöjuoksuille jälleen kerran uuden merkityksen (mä pidin kovasti niistä nuoruuden yöjuoksuista, joita ei tehty urheilumielessä, jos tiedät mistä puhun). Että mitäköhän se tyyppi nyt ihan oikeasti halusi sanoa?

"Syö kuin hevonen." Ootko sä nähnyt miten hevonen syö? Ei se syö paljon, vaan useasti. Ja se on sotkuista puuhaa se syöminen (tää kyllä sopii taas noihin lapsiin, välillä myös aikuisiin). Sen lisäks hevonen valitsee parhaat palat päältä, ensin menee porkkanat ja omenat ja vasta pakon edessä kuiva heinä. Ja silloinkin teatraalisesti huokaillen. Eli jos tuota syömistyyliä pidetään tavoiteltavana ominaisuutena niin ehkä tämä sanonta sitten toimii, mutta jos halusi tehdä jotain muutakin kuin tehdä ruokaa ja sitten siivota sitä seiniltä, niin en kyllä halua että mun lapsi syö kuin hevonen. Ei, se syö vaan paljon. Ja hyvä se.

"Kylmä kahvi kaunistaa." Siis anteeks kuinka? Jos tämä juttu pitäis paikkansa niin kaikki me äidit olisimme buukattuna Victorias Secretin näytökseen ja saisimme palkata Kevin Costnerin hoitelemaan ihailijakaartimme hallinnointia. Vaikkakin me ollaan siis kä-sit-tä-mät-tö-män upeita, niin en kiittäis siitä kyllä niitä kymmeniä tahattoman trendikkäitä jäälatte-kokemuksia vaan sitä äitiyden tuomaa luonnollista hehkua. Hehkua, joka syntyy kun univaje kohtaa suihkuvajeen jossain siinä silmäpussien tienoilla.

Onks vielä muita ärsyttäviä sanontoja? Mä en nyt just pysty ajatteleen selkeesti koska juon kylmää kahvia (oikeasti juon viiniä. Torstaina! Kapinallista!) ja pohdin kuumeisesti, miksi lapseni ei nuku kuin pieni lapsi. Että onks se sit jo iso lapsi? Vai hevonen? Ei perhana, nyt meen kyllä nukkuun.

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Luin laatujulkaisu Iltasanomista uutisen misofoniasta. Tunnistin itseni nopeammin kuin ärsytyskynnys ylittyy kuumaa juomaa hörppivän miehen vieressä. Aloin tutkimaan asiaa tarkemmin. Mikä on misofonia? Ja eikö muka kaikkia ärsytä huokailut ja maiskutukset?

Wikipedian mukaan "Misofonia on sairaus, jossa ihminen on psyykkisesti herkistynyt jokapäiväisille äänille, jotka ovat valtaosalle muista ihmisistä yhdentekeviä. Tavallisesti ne liittyvät mm. syömiseen ja hengittämiseen ja aiheuttavat kuulijassaan hallitsematonta raivoa, mikä yltyy ääritapauksissa väkivallaksi." Vielä en ole ketään piessyt hengittämisen takia, mutta muutaman kerran on kyllä tehnyt mieli laittaa tyyny nukkuvan miehen naaman päälle, jotta hiljenisi (ihan sillain hellästi ja kaikella rakkaudella). Miten joku voikaan hengittää niin lujaa? (Parempi kysymys lienee, miten jotain voi ärsyttää että toinen hengittää?!?! Eiks pahempi olis se, että se ei hengittäis? Joskus kyllä mietin tajusko tuo yks mitä sillä "Tahdon"-sanalla itselleen tuli hankkineeksi...)

En vain koskaan ole osannut edes ajatella, että kyseessä olisi joku sairaus. Että minussa olisi joku vika. Minussa! Eikä! Ei kai se mun vika ole, jos toiset ääntelehtii ärsyttävästi. Tai töissä astianpesukone piippaa eikä kukaan muu kuule sitä vaikka istuu ihan vieressä. Tai mikro joka piippaa niin kauan että joku hakee sieltä sen perhanan puuronsa. Tai joku maiskuttaa pastillia bussissa. Tai naksuttaa sormien niveliä. Ai että ärsyttää. Ai niin. Jätin mä kerran yhden poikaystävänkin sen takia, että se maiskutti syödessä. Ei tainnut kyllä olla ainoa syy, mutta konkreettisin. Ja jälkikäteen tämän misofonia-jutun valossa, epäreiluin.

Hyvä uutinen tässä on se, että se saattaa "viitata äärimmäiseen luovuuteen ja normaalia korkeampaan älykkyyteen." Saattaa. Tai siis ihan varmasti viittaa. Yhtä tehokkaasti ja innokkaasti kuin se etupenkin tyttö, joka taas haluaa vastata opettajan kysymykseen. (Ja ai että, ku muita ärsyttää.)

Mutta jos tämä on sairaus, niin pitääkö sitä sitten jotenkin hoitaa? Ehdottaisin Kelan maksamaa ulkomaanmatkaa johonkin äänimaailmaltaan sopivalle paratiisisaarelle vähintään kerran vuodessa. Matkalaukussa kasa kirjoja ja sukellusvarusteet. (Siinä on muuten rauhoittava äänimaailma, jos jossain. Ei kuule kuin oman hengityksensä. Ja se ei ärsytä sitten yhtään.) Vastapainoksi tietenkin siedätyshoitoa vaikka Jenkkeihin johonkin suureen kaupunkiin. Ja huvipuistoon. Lisättynä pikku retail therapyllä. Luulen että siitä olisi apua. Pysyisi tuo mahdollinen väkivaltaisuus hallinnassa. Että eikun Kelan lomakkeita täytteleen...

Kommentit (12)

MEIDÄN MÖKKI JA KAUPUNKIKOTI

Kyllä se masokismiin viittaa, kun laulaa ja laulaa, vaikkei edes tykkää siitä melodiasta joka päässä soi. Olen monesti kysynyt mieheltäni, eikö hyräilyni häiritse, mutta hän vastaa aina vaan että "sehän on vaan kivaa kun laulat". Kai se uskottava on, koska hän on jo sitä joutunut pitkälti yli neljäkymmentä vuotta kuulemaan :)

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016

Jihuu! Eli kaikilla meillä on vielä toivoa! Mä olisin kyllä jo muutaman kuukauden jälkeen vaihtanut miehen purkat johonkin laksatiiviseen. Olis edes puolet ajasta purrut purkkaansa vessan puolella...

misofooni

Kiva kun kirjoitat tästä! Itsellä on sama vaiva. Purkan väykyttäjät ja ruuan maiskuttelijat on pahimpia. Asiakaspalvelutyössä jää nuo purkan mussuttajat palvelematta ja se on karmea painajainen kun sellainen istuu bussissa lähelle. Hyi hitto! Aina pitää vaan yrittää pitää naama peruslukemilla, vaikka tilanne olisi sietämätön. Joskus kun on suunsa asiasta aukaissut, niin ei ole paljoa ymmärrystä herunut.

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016

Mä oon vaan yrittänyt käyttää "mulkoile vihaisesti olan yli ja huokaile äänekkäästi"-taktiikkaa noihin bussimaiskuttajiin. Sehän ei varmaan olekaan lainkaan ärsyttävää...

ärsyke

Tää on niin tuttua! Voiko ärsyttävämpää olla kuin joku syömässä banaania tai vaikka omenaa tosi lähellä...aargh! Saati moni muu...en ole kyllä tajunnut, että tää on joku oikee sairaus :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Mirvan Menomatkat 500mg
Käytetään säännöllisesti matkakuumeen aiheuttamiin oireisiin. Vaikuttava aine: vinkit lapsen kanssa matkustamiseen. Sis. parhaat kohteet, kokemukset ja katasrofit.
Saattaa aiheuttaa yliherkkyyttä lomasuunnitteluun, vakavaa haaveilua sekä yliaktiivista pakkausintoa.
Oireiden pitkittyessä lue lisää ja varaa matka.

Seuraavaksi helteinen postaussarja Kroatian saarilta. Tulossa myös Torrevieja ja Kööpenhamina. Stay tuned!

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram