Kirjoitukset avainsanalla resepti

Meillä on tässä pikku hiljaa siirrytty uuteen aikakauteen. Meillä nimittäin yritetään syödä samaa ruokaa kaikki. Koko perhe. Tai siis melkein samaa. Mutta edes sellaista joka näyttäis samalle. Ja sinä, joka naurat tai tuhiset siellä, se on kuule iso asia. Mieti nyt itse kuinka kiva olis aina itse syödä jotain epämääräistä mössöä kun toinen vetää jotain herkulliselta  tuoksuvaa ja sitten sanotaan "Et sä kuule nyt voi syödä sitä, kun se on vauvan." Kokki Kikkakolmonen varioi muutama kuukausi sitten hieman aikuisten couscous salaattia ja lykkäsi sen pahaa aavistamattoman kymmenkuisen tytön nenän alle. Täytyy myöntää, että hieman jännitti arvon kulinaristin vastaanotto. Kyllä äidin sydäntä lämmitti kun rakkaudella tehty ruoka upposi paremmin kuin kaupan sose.Taitaa tyttö jo nyt tietää miten äiti kiedotaan pikkurillin ympärille. Kun oppii puhumaan, pyytää kai heti perään korotusta viikkorahaan. Mitäs siihen sitten muka voi sanoa?

Tämä ei siten ole mikään siisteysfriikin ruoka. Couscousin jyviä taitaa löytyä lattian raoista vielä pitkään. Edes koira ei saanut kaikkea siivottua.

  • 0,5 dl couscousia
  • valkosipulia
  • kanaa
  • maissia
  • luumukirsikkatomaattia
  • keltaista paprikaa
  • oliiviöljyä
  • mustapippuria
  • basilikaa

Keitä ohjeen mukaan vettä, laita sekaan valkosipuli,tomaatti ja paprika. Itse suosin miedompaa yksikyntistä valkosipulia, josta perunankuorimaveitsellä vuolen ohuen ohuita siivuja, jotka voi vielä veitsellä hakata pienemmäksi riippuen oman aggression tasosta. Kirsikkatomaatit viipaloin myös pieniksi siivuiksi ja paprikan ihan pieneksi. Maissin saa myös hakattua vähän pienemmäksi. (Hirvittävän väkivaltainen ohje) Hetki kiehuvassa vedessä kypsyttää kasviksia hieman, mutta ei ole tarkoitus keittää ihan läpikypsiksi. Seuraavaksi couscous joukkoon ja antaa hetken turvota kannen alla. Sitten joukkoon hieman oliiviöljyä, kypsä kana ja basilika pieneksi ja sekaan. Päälle vielä hieman mustapippuria ja lusikoimaan ääntä kohti.

Kommentit (2)

Terhipe

Meidän erittäin nirso taapero rakastaa kuskusia. Mä laitan siihen vähän eri mausteet ja rehut ja lisäksi rusinoita. Rusinat ne rusinat. Ensin popsitaan rusinat, sitten muu salaatti :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Jos nyt jotain hyvää tästä vapusta hakee, niin se vois olla tää juustokakku. Alkuperäiseen reseptiin piti tehdä muutamia modauksia ja ammattilaista konsultoituani luulen että siinä oli jopa joitain virheitä, mutta ei haittaa, tätä kakkua tehdään toistekin. 

 

Valkosuklaa-limejuustokakku 10-12hlö

Hankintalistalle:

Pohja (alunperin oli puolet tästä, mutta herran mielestä oli liian ohut pohja)

  • 350g Domino-keksejä (säästä muutama keksi koristeeksi)
  • 80g voita

Täyte:

  • 8 liivatelehteä
  • 5dl kookoskermaa
  • 600g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2dl sokeria
  • 2 limen raastettu kuori
  • 2dl limecurdia eli limetahnaa (löytyy hillohyllystä)
  • 1levy (n 185g) valkosuklaata (säästä pari palaa koristeeksi)
  • 2 limen mehu

Limesiirappi:

  • 2 limeä
  • 1dl sokeria
  • 1/2dl vettä
  • 1 vaniljatanko

Koristeluun:

  • Limeviipaleita
  • Tuoretta minttua
  • Valkosuklaaraastetta
  • Domino-keksejä murennettuna

  1. Tyhjennän tiskikone, sillä tiskiä on tulossa. Paljon. 
  2. Vetele keksit jauheeksi esim blenderissä ja sekoita kipossa joukkoon sulatettu voi. Laita irtopohjavuoan pohjalle ensin leivinpaperia ja painele sitten massa pohjalle.
  3. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  4. Vatkaa kylmä kookoskerma vaahdoksi. Kerman olis vissiin pitänyt olla tosiaan kylmää, jotta olis tullut kunnon vaahtoa, mutta hyvin näytti toimivan myös huoneenlämpöisenä ja hieman vähemmän vaahtoisena. 
  5. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto, sokeri, raastettu limenkuori ja limecurd.
  6. Sulata suklaa kolmannessa (vai neljännessä) kulhossa.
  7. Yhdistä kookoskermavaahto, tuorejuustoseos ja suklaa nostellen. Itsehän vetelin ihan sähkövatkaimella eli se siitä nostelusta...
  8. Kuumenna limemehu ja sulata siihen liivatelehdet. Muista puristaa niistä vesi ensin pois. 
  9. Valuta liivateneste ohuena nauhana täytteeseen kunnolla sekoittaen.
  10. Kaada täyte vuokaan ja peitä kelmulla. Laita jääkaappiin hyytymään yön yli. 
  11. Valmista siirappi kiehauttamalla kattilassa  kahden limen mehu, yksi lime viipaleina, vesi, sokeri ja halkaistu vaniljatanko. Keitä hiljaa poreillen kunnes keittyy kasaan. Ohjeessa sanottiin 15-20 minuuttia mutta tais siinä pidempäänkin mennä. Tosin alkuperäisessä ohjeessa oli vettä paljon enemmän. Ei toiminut. 
  12. Jäähdytä siirappi hyvin ja koristele kakku sillä. Note to self: jos siirappi muistuttaa enemmän mehua kuin siirappia, ei kannata odottaa että se pysyy kakun päällä kun vuoan reunat irrottaa... Koristele kakku vielä kekseillä, limerenkailla, mintulla ja suklaaraasteella ja ota vastaan vilpittömät kehut. Ja varaudu tekemään kakku myös seuraaviin juhliin. 
  13. Yritä lahjoa joku muu siivoamaan. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Lapsuuden juhlien nostalgisiin muistoihin kuuluu aina voileipäkakku. Sitä ei koskaan muulloin syöty, mutta auta armias kun oli juhlapäivä niin siellähän se pötkylä oli kahvipöydässä. Halusin itse ristiäisiin ehdottomasti tuon herkun ja koska olen hieman hölmö ja olen nähtävästi poistanut sanakirjastani käsitteen ajankäytönhallinta, niin päätin tehdä sen itse. Tässäpä siis ohje teille muille, jotka haluatte hieman jännitystä elämäänne kun ennen H-hetkeä juoksette ympäri kämppää papiljotit päästä putoillen, toisen käden kynnet lakattuina ja etsien korkokenkää samalla kun puolisonne huutaa, että vieraat ovat jo pihatiellä. On se sen arvoista!

HELPPO VOILEIPÄKAKKU 

HANKINTALISTALLE

600 g tuorejuustoa (aurinkokuivattu tomaatti toimi hyvin) 32 palaa paahtoleipää (8 palaa/kerros)

KOSTUTUKSEEN

2 dl rasvatonta maitoa

1 rkl lihalientä


TÄYTE

600 g tuorejuustoa (aurinkokuivattu tomaatti toimi hyvin) 

4 rkl punaista pestoa

hienonnettua persiljaa 

200 g keittokinkkua

100 g meetvurstia 


KUORRUTUS

400g tuorejuustoa (maustamaton ja/tai pippurinen sopi hyvin)

Kirsikkatomaatteja

Kurkkua

Persiljaa

Leikkeleitä 

150 g Juustoraastetta (oikea määrä juustohiirelle = paljon)


1. Pilko leikkeleet silpuksi ja sekoita tuorejuuston, peston ja persiljan kanssa.

2. Leikkaa paahtoleivistä kuoret pois kaikilta muilta sivuilta paitsi niiltä, jotka jäävät kakun ulkoreunoille. Asettele ensimmäisen kerroksen 8 viipaletta leivinpaperin päälle. (Oletko vielä kärryillä?)

3. Kostuta leivät maito-lihaliemiseoksella

4. Levitä leiville 1/3 tuorejuustotahnasta ja aseta seuraava kerros leipiä, kostuta ja levitä taas tahnaa. Toista vielä kerran (pojat) ja laita vielä viimeinen leipäkerros kanneksi. Leipäkerroksia on siis 4, tahnaa kolmessa välissä.

5. Kääräise koko komeus leivinpaperiin ja hautaa jääkaappiin vetäytymään seuraavaan päivään. 

6. Huokaise helpotuksesta ja käytä loppupäivä johonkin vähemmän pullan tuoksuisen äidin stereotypiaa vaalivaan ajanvietteeseen. Ellei muuta, ota lasi viiniä. Kuuluu joka kokin perusvarustukseen. 

7. Seuraavana päivänä, mielellään ennen vieraiden saapumista, kuorruta kakku tuorejuustolla tai sulatejuustolla.  Peitä epätasainen jälki juustoraasteella ja päästä sisälläsi lymyilevä surrealistinen Dali irti koristelemalla kättesi tuotos leikkeleitä, kurkkua,  persiljaa ja kirsikkatomaatteja hyödyntäen. 

8. Asettele kakku pöytään sen arvoiselle paikalle ja valmistaudu ottamaan vastaan kiistattomia kehuja. Muista tarvittaessa hyödyntää ikivihreitä lauseita, kuten " siis ihan pikaseen vaan pyöräytin jotain pientä" tai "toi nyt vaan on tollanen, varmaan maistuu ihan hirveälle". Vaatimattomuus kaunistaa, kato. 

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Ristiäisten kahvipöydässä pitää ehdottomasti olla myös suklaata muodossa tai toisessa. Helpoin vaihtoehto olisi ollut läväyttää Fazerin sininen pöytään, tyylikkäämpi vaihtoehto oli ah niin trendikkäät kuppikakut. Ja koska yksi kummeista asuu Jenkeissä, niin mikäs sen parempi valinta kuin Red Velvet. Tämä huhujen mukaan 50-luvun Waldorf Astoria-hotellissa New Yorkissa kehitelty herkku on oma lempparini joten ihan puhtaan itsekkäistä syistä päädyin tähän makuvaihtoehtoon. Mitä sitä peittelemään, herkkupehva mikä herkkupehva.

 

 Suuntaa antava ohjeistus ;) n. 16-20 kuppikakulle

AINEKSET

2 kananmunaa

2dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

3/4  dl perunajauhoja

1 1/2 rkl tummaa kaakaojauhetta

1 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

1/2 tl soodaa

Ripaus suolaa

2dl piimää

3/4 dl öljyä

1 1/2 rkl nestemäistä punaista elintarvikeviejän

1/2 rkl valko- tai omenaviinietikkaa


TÄYTE

100 g voita

400g vaniljatuorejuustoa

1 dl tomusokeria

1 rkl sitruunamehua


  1. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat ainekset ja sekoita vaahtoon. Lisää nestemäiset ainekset. Sekoita juuri ja juuri sekaisin, ettei taikina sitkisty.
  2. Kaada taikinaa  kuppikakkuvuokiin max 3/4, ellet sitten ole halukas siivoamaan koko uunia ylivaluneesta taikinasta.
  3. Paista 175 asteessa 10-15min.  Varmista kypsyys tikulla. Laita hetkeksi jäähylle.
  4. Vatkaa huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi. Lisää tuorejuusto, tomusokeri ja sitruunamehu.
  5. Laita kuorrutus pussiin, leikkaa kulmaan pieni reikä ja ala tursottelemaan kauniissa ympyrässä kuppikakkujen päälle. Asiaa helpottaa jos sinulla sattuu olemaan kunnon pursotin. Jos taas ei, niin epätasaisen jäljen voi peittää koristeilla kuten allekirjoittanut sydän-strösseleillä. Ei se ole niin vakavaa. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Mirvan Menomatkat 500mg
Käytetään säännöllisesti matkakuumeen aiheuttamiin oireisiin. Vaikuttava aine: vinkit lapsen kanssa matkustamiseen. Sis. parhaat kohteet, kokemukset ja katasrofit.
Saattaa aiheuttaa yliherkkyyttä lomasuunnitteluun, vakavaa haaveilua sekä yliaktiivista pakkausintoa.
Oireiden pitkittyessä lue lisää ja varaa matka.

Seuraavaksi helteinen postaussarja Kroatian saarilta. Tulossa myös Torrevieja ja Kööpenhamina. Stay tuned!

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram