Kirjoitukset avainsanalla harhaluulo

Mulla oli ihan järjettömät visiot äitiysvapaan aikaisista puuhista. Luulin seikkailevani ympäri maailmaa (tai vähintäänkin pääkaupunkiseutua) kauniisti puettu lapsi kainalossani timmiksi treenattuna ja hyvästä olosta sisäistä kauneutta hehkuen. Näin itseni trendikkäästi (jollain ällöttävällä soija)lattella, sporttisesti salilla ja ubersosiaalisesti muiden äitiystävien kanssa shoppailemassa jotain supersöpöjä (ja täysin epäkäytännöllisiä) rytkyjä pikku rinsrenssalle. 

Jep jep. Ei se nyt sit ihan niin mennytkään. 

Mä en tajua mihin tää 1 vuosi ja 4 kuukautta on mennyt?! Mihin se aika katos?! Enhän mä oo ehtinyt tekeen mitään! 

Palaan tänään takaisin töihin (siis istun just nyt parhaillaan bussissa ja yritän taistella eksistentiaalisen kriisin kanssa. JA jäädä pois oikealla pysäkillä.)  ja nyt yritän päässäni tehdä jotain tilinpäätöstä siitä mitä mä oon tehnyt. Ankaran laskutoimituksen jälkeen sain kyhättyä kokoon seuraavan listan:

  • Ainakin tuhat kilometriä vaunulenkkejä. Alkuinnostus ja täydellisen mielenhäiriön iskeminen hääpuvun mallia valitessa saivat aikaan korkean motivaation. Ei ole viime aikoina näkynyt. Syytän, öh, säätä?
  • Satoja vaihdettuja vaippoja. Osa niistä hieman myöhässä tosin. 
  • Muutama sata litraa maitoa (lehmä mikä lehmä)
  • Noin 150 koneellista pyykkiä. Osalle syy löytyy tuosta vaippa-kohdasta
  • Non-stop siivoamista, puunaamista ja putsausta. Kuinka monesta eri paikasta sitä puuroa voikaan löytyä "minä itse"-ruokailun jälkeen? Ja kuinka tiukkaan se sama puuro voikaan tarttua jokaiseen mahdolliseen pintaan jos sitä ei salamana pese pois? 
  • Pari litraa kyyneleitä: ilosta, surusta, väsymyksestä, raivosta sekä välillä ihan ilman syytäkin. Tai jostain älyttömästä syystä. Ei kyllä omasta mielestä, mutta toi mies on sitä mieltä. Pah, sanon minä. 
  • Satoja kuppeja kahvia. Ei auttanut. 
  • Kilottain suklaata. Osa salaa. Itseltä. Sepä se vasta saavutus onkin. 
  • Monia tunteja unta. Ei välttämättä ihan peräkkäisiä tunteja. Mutta osan niistä korvaa kymmenen tuntia, kun kainalossa on nukkunut tuo tuhiseva nyytti. Toisinaan hieman kyllä se puutuva käsi verotti unien nautinnollisuutta.
  • Käsittämätön määrä erilaisia tunteita: sydämen pakahtumisesta sairaalloiseen huoleen, äidin ylpeydestä paskamutsifiilikseen, onnesta raivoon ja  "apuamullaonliiankiire"-stressistä "apuamullaontylsää"-stressiin. Taidankin ensitöikseni varata ajan työterveyspsykologille. Kuulostaa melko biopolaariselta. 

Eli ei ihan sitä mitä alkuun ajattelin. Ei todellakaan. Melkein jo tunnen syyllisyyttä siitä, että oon tuhlannut hyvän vapaan vaan hengailemalla himassa ja pyykkäämällä niinku se olis Rion olympialaisissa vähintäänkin näytöslajina. Melkein jo tuntuu siltä etten oo ihan oikeasti saanut yhtään mitään aikaan. Mut ai niin. Oonhan mä saanut tehtyä yhden pienen ihmisen taimen. Kyllähän sillä kelpaa rehvastella työpaikan kahvipöydässä. Paljon parempaa materiaalia ku jotkut säälittävät (tähän sellanen tekopirtee ääni vaikka sielu vuotaa verta) lomakuvat. Vai mitä? 

Kommentit (4)

Jenspa

Ekaa kertaa törmäsin blogiisi (mutta en vikaa). Huippu teksti ja kolahti muhun, koska kriiseilen jo hieman valmiiksi elokuun lopussa tapahtuvaa töihin paluuta ja nyt alkanut tulemaan juuri noita fiiliksiä. Ehkäpä siis vaan jatkan samaan malliin ja teen mikä hyvältä tuntuu ilman äitiyslomasuorittamista seuraavat 4 kuukautta, kiitos! =)

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016

Jenspa tee juuri noin! Fiilistele munkin puolesta. Ja nautinautinauti! Ja sit aina välillä käy lukemassa kuinka mä kriiseilen sun puolesta. Kauheen kätevää vai mitä? ;)

Untuva+beibi

Laskin tuossa että tää kohta 14 kk ikäinen on vetänyt (laskennallisesti) noin 260 litraa maitoa, jos lasketaan erään korvikemerkin litrahinnalla (2,85€/l) saadaan sellaiset 740€ säästettyä rahaa.. Sitähän ei lasketa miten paljon äiti on syönyt suklaata sinä aikana ;)

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016

Eiku se suklaa on kato raaka-ainetta sille maidolle. Välttämätöntä.
Mut mieti oikeesti kuinka paljon toi olis litran maitotölkkejä! Ihan järkyttävän paljon!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Mirvan Menomatkat 500mg
Käytetään säännöllisesti matkakuumeen aiheuttamiin oireisiin. Vaikuttava aine: vinkit lapsen kanssa matkustamiseen. Sis. parhaat kohteet, kokemukset ja katasrofit.
Saattaa aiheuttaa yliherkkyyttä lomasuunnitteluun, vakavaa haaveilua sekä yliaktiivista pakkausintoa.
Oireiden pitkittyessä lue lisää ja varaa matka.

Seuraavaksi helteinen postaussarja Kroatian saarilta. Tulossa myös Torrevieja ja Kööpenhamina. Stay tuned!

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram