Kirjoitukset avainsanalla ohje

Tämä on nyt niin ajankohtainen aihe, että laitanpa tämän 2016 postauksen uusiks. Suojelkaa kuules vanhukset kans sitä omaakin kuuppaa!

Mieheni on harrastanut pyöräilyä ihan pikkunassikasta asti ja on tartuttanut sen innostuksen muhunkin. Ja mikäs siinä on pyöräillessä, kun palvelu pelaa, pyörä on aina huollettu ja puhdas. Alusta asti se on pitänyt huolen myös mun varusteista. On kuule hyvät Shimanon kengät, lukkopolkimet ja tietenkin kypärä.

Hommattiin mun pyörän perään myös sellainen koppero (a.k.a. pyöräkärry), johon tytön voi solmia kyytiin nauttimaan vauhdin hurmasta. Kerron siitä käyttökokemuksia kunhan niitä on kertynyt enemmän kuin "on se hieno!"-huudahdus ja "missä ihmeessä me sitä säilytetään?"-kysymys. No, jotta typykän voi sinne kyytiin laittaa, niin pitäähän silläkin olla kypärä.

Ja tässä kohtaa voin sanoa (taas) että onneksi on ammattilainen talossa. Olisin varmaan sujauttanut tuon ihanan pinkin päänsuojan jotenkin aivan hassusti päähän, ellen olis saanut kunnon ohjeistusta Juhikselta. Se kun on aikoinaan pyöräliikkeessä töissä ollessaan nähnyt ne kaikki sata tapaa pukea lapsen pyöräilykypärä väärin. Siksi ajattelinkin, että tämähän saattais kiinnostaa myös muita vanhempia. 

Kypärän koko: Ihan ekaks sen potan pitää olla oikean kokoinen. Eli mittanauha käteen ja kuuppaa mittailemaan. Jos sinun lapsesi on pienipäinen niin se virallinen kokoluokitus ei olekaan ainoa asia joka kannattaa tsekkaa, vaan myös siihen kuoren kokoon kannattaa kiinnittää huomiota. Jos säädöt on ihan pienimmillään ja pannan ja kuoren väliin jää paljon tilaa, niin se kypärä saattaa olla myös ulospäin iso. Se on vähän epäkäytännöllinen sitten esim. noissa kärryissä kun kypärä kinnaa kärryn takaseinään ja vie turhaan tilaa.

Vinkki pienipäisille: Velo & Oxygenistä löytyy näitä söpöjä Giron Scamp minikypäriä koossa 45-49cm

Kypärän asento: Kypärän pitää olla vaakatasossa, ei takaraivolla eikä silmillä. Katso sivusta ja edestä ja ammattimaisen mielikuvan vahvistamiseksi ropaa sitä kypärää vaikka vain sen millin alaspäin ja sitten hymise hyväksyvästi. Ei sillä, että meillä kukaan olis näin tehnyt...

Remmit oikein: Tämä kannataa katsoa kuvista. Säädettävä panta pitää kypärän oikeassa asennossa (kun se edellisen kohdan mukaisesti on laitettu vähintäänkin vatupassin kanssa suoraan koko maailmankaikkeuden kanssa), mutta jos tulee isku niin remmien pitää olla oikein laitettu. Kaularemmin pitää olla sopivan kireellä, sillain et yks nakkisormi mahtuu väliin. Remmit ei saa tulla korvien päältä ja se y-kappale pitää tulla korvien alle. Molempien remmiin pitää olla tasakireellä. Eikä ne sitten saa olla kiemuralla. Niinkuin omassa kypärässä oli. Tää on kato tarkkaa puuhaa.

Ja sit se tärkein: Sen kypärän pitää olla päässä. Siis ihan oikeesti. Myös sulla. Ei se paljoo lämmitä, jos joku tuuppasee sut kumoon ja se kypärä roikkuu siinä pyörän sarvessa. Ei oo kuule enää kampauksella väliä, kun on kallo halki. Sitäpaitsi, miten ajattelit perustella lapsellesi sitä kypärän käyttöä jos et ite viitsi sitä laittaa päähän. Kun se on niin nolooooo! Mitä sä oot? 16 vuotias? Kerää ittes.

Ja nyt kun tuo nalkutuspuoli on hoidettu, niin kerrotaan se oikeesti tärkein asia. Väri. Värillä ei ole väliä, kunhan se on pinkki!

.

 

 

Kommentit (4)

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016

Voi kiitos! Munkin mielestä S on maailman suloisin. Paitsi silloin kun roikkuu mun jalassa ja kiukuttelee. No, on se silloinkin aika söpö :) Haalari on Bogin viime vuoden mallistoa ja alkaa harmittavasti käymään pieneksi. On ollut kyllä oikein toimiva (varsinkin tuo tumma väri antaa anteeksi ettei ihan joka päivä ehdi sitä pesen) ja miellyttää munkin silmää.

Lotta K

Loistava teksti! Enpä olisi edes arvannut että kypärän laitto lapselle ON rakettitiedettä :D Katsotaan heti huomenna pyöräilemään lähtiessä miten se kypärä nyt oikein päässä on ;) 

"Kun se on niin nolooooo! Mitä sä oot? 16 vuotias? Kerää ittes." Vauva heräs kun hirnuin tälle!

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016

Lotta K: Olen aidosti pahoillani vauvan heräämisen takia. Toivottavasti jatkossa pystyt ajoittamaan naurun pyrskähdykset soveliaaseen kellon aikaan. Mä en ikinä osaa. Enkä osaa sitten nauraa mitenkään kovin hiljaa. Lapsi parka.
Mutta joo, kypärän laitto on helppoa kun sen osaa. Onneks mulla tosiaan se mies, joka tän osaa niin ei itse tarvinnut lähteä suorittamaan mitään korkeamman asteen tutkintoa tämän takia. Huh.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Yleisön pyynnöstä tein tänäkin vuonna itse sinappia. Siis ihan itse. Kelaa. Niin helppoa se on!

Ostan aina sellaisen valmiin sinappijauhopussin, yleensä Auran sinapin. Pussin kyljessä on selkeät ohjeet ja jos vaan muistaa seurata niitä, eikä unohda esim. sokeria niinkuin mä kerran (voin kertoa, ei ollut hyvää) niin saa aikaiseksi oikein tujua kotisinappia. (Joo, tää ei sovi millekään miedon maun ystävälle)

Kattilaan siis vaan pussillinen sinappijauhetta (on yhtä kuin 100g eli 2dl. Jostain käsittämättömästä syystä pussin kyljessä on ohje puoleen annokseen (1dl), joka ei mee jakeluun. Miksi?), 4 kananmunaa, 2dl kermaa, 2dl sokeria. Sitten sekoitellaan ja kiehautetaan kunnes sakenee.

Perään lorautan vielä reilusti hunajaa. Menin kokeileen kerran konjakkia. En tykännyt. Jallu sen sijaan sopi sinappiinkin, mutta se nyt sopii melkein minne vaan. Tänä vuonna teinkin miehelle yllärinä Kaski Jaloviina sinappia. Ylläri tässä on se, että käytin sen omaa pulloa. Saas nähdä...

Millä te maustatte sinappinne?

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Mirvan Menomatkat 500mg
Käytetään säännöllisesti matkakuumeen aiheuttamiin oireisiin. Vaikuttava aine: vinkit lapsen kanssa matkustamiseen. Sis. parhaat kohteet, kokemukset ja katasrofit.
Saattaa aiheuttaa yliherkkyyttä lomasuunnitteluun, vakavaa haaveilua sekä yliaktiivista pakkausintoa.
Oireiden pitkittyessä lue lisää ja varaa matka.

Seuraavaksi helteinen postaussarja Kroatian saarilta. Tulossa myös Torrevieja ja Kööpenhamina. Stay tuned!

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015

Kategoriat