Kirjoitukset avainsanalla ei ymmärrä

Facebookin vauva-foorumissa oli linkitettynä uutinen äidistä, jolla paloi käpy 3-vuotiaaseen lapseensa sillä seurauksella, että hän pahoinpiteli lastaan. Mä toivon, etten olis lukenut sitä. Ihan hirvee ahdistus. Kun ei ymmärrä, eikä voi samaistua. 

Mikä saa vanhemman satuttamaan omaa lastaan? Väsymys ja tukiverkon puuttuminen? Omien valmiuksien ja keinojen loppuminen? Huonot mallit omassa elämässä? Turhautuminen? Vaikka olis kaikki noi, niin siltikään mä en ymmärrä. Aina, siis AINA pitäis olla joku muu keino. Joku muu väylä, johon pahaa oloaan purkaa.

Kaikkein eniten mua tässä uutisessa ahdisti se, että tuo pieni poika oli koko pitkän ja pimeän yön joutunut olemaan yksin. Yksin kipujen kanssa. Ja ennenkaikkea yksin pelon kanssa. Kukaan ei lohduttanut, pyytänyt anteeksi, ottanut syliin, luonut turvaa, kun kaikki turva oli äidin käden kautta valutettu pitkin poikin pojan selkänahkaa. Pienelle lapselle unimaailman painajaisetkin voivat olla käsittämättömän pelottavia. Kuinka pelottavaa ja perusturvallisuuden tunteen musertavaa on se, kun painajainen onkin totta. Ja sen aiheuttaa oma äiti. Se jonka pitäisi olla se turvallinen satama, jonka syliin sulkeudutaan pois pahalta maailmalta. 

Mua itkettää ja haluaisin vaan sulkea oman tyttöni syliini ja rutistaa kovaa. Mutta en liian kovaa.

Kommentit (10)

Vierailija

Niin surullinen tarina eikä valitettavasti ainoa laatuaan.  Jokaisen, joka näkee lähiympäristössään vastaavaan täytyisi kysyä, voiko auttaa.  

Riina

Täysin samaa mieltä kanssasi, hyvin ahdistava uutinen. Ei vaan voi ymmärtää tuollaista käytöstä mitenkään. Surullista, niin surullista.

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016

Toivottavasti pojalla olis nyt jo asiat paremmin. Turvallinen ympäristö ja paljon rakkautta. Alkaa itketään taas kun edes mietin tätä.

Vierailija

Olen täysin samaa mieltä siitä että pahoinpitely ei ole koskaan sallittua, ei henkinen eikä fyysinen. Mutta vakavan uupumuksen ja masennuksen läpikäyneenä suurperheen äitinä minä ymmärrän tai voi. Samaistua tietyllä tasolla tuohon äitiin. Korostan etten ole itse pahoinpidellyt lapsiani fyysisesti, mutta valitettavasti se ei kovin kaukana olit synkimpinä ja mustimpina hetkinä. Kun ei ole ketään jolle jättäisi lapset edes hetkeksi. Nöyrtyminen jopa ottamaan yhteyttä sosiaalitoimeen ja pyysin apua, mutta sitä ei ollut saatavissa. Ja kun masennus on sairaus, jolle en voi itse paljoakaan, niin nyt tiedän miltä tuntuu kun on loppu. Kun ei vaan jaksa. Ja silloin voi lapsen kiukuttelu käydä todella hermoille. Minun keino oli se että menin takapihalle rauhoittumaan, annoin lasten katsoa tv:tä . Olin saatavilla, mutta edes hetken hiljaisuudessa ja omassa rauhassa.

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016

Multa meni hetki pureskella omaa asennettani tämän viestin luettuani. En edelleenkään osaa asettua poikaansa piesseen äidin asemaan, en hyväksyä enkä ymmärtää. Koska en ole itse ollut vastaavassa tilanteessa. En voi sanoa etteikö koskaan omat hermot palais mutta kynnys fyysisesti satuttaa lasta on vuoren korkuinen.
Mutta ehkä pieni hahmottumisen siemen alkaa itää. Mietin tässä vain sen pojan tuskaa ja pahoinvointia mutta voiko lapsi voida hyvin jos äiti voi pahoin.
Ja ristiriitaisesti ehkä olisi helpompi ymmärtää hetken tulistuminen jos aikuinen heräisi siihen heti. Mutta se että lapsi joutui olemaan yksin tapahtuneen jälkeen, se itkettää yhä.
Itkettää myös se kuinka huonolla tolalla mielenterveydenhoitopalvelut ovat kun ei apua saa silloin kun tarvitsee.

Vierailija

Miten mitätön tuomio tuollaisesta julmuudesta! Ihan kauhea ahdistus tuli kun luin tuon, voi pieni poika raukka😢onko tietoa onko hänet otettu huostaan?

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016

Mulla ei ole siitä mitään tietoa. Eikä edes ymmärrystä parhaasta kokonaisratkaisusta kun en ihan koko tarinaa tiedä. Toivon vaan että sekä poika että äiti ovat saaneet apua ja tilanne on parempi nyt.

Vierailija

Ja vaikka tämä meidän sukupolvemme on jo melko onnellisesti onnistunut vältämään moiset kokemukset, voimme vain uumoilla niiden ihmisten tuntoja, joille ruumiillinen kuritus oli normaalia toimintaa omassa lapsuudessaan, vielä joitakin vuosikymmeniä sitten. Mutta, olen sitä mieltä, että ihmiskunta on kehittymässä. Aina rikkonainen sukupolvi kerrallaan..

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016

Ja mitä vähemmän kollektiivisesti hyväksymme perheväkivaltaa, ehkä sen vähemmän sitä pidetään ratkaisuna ongelmiin. Ehkä. Toivottavasti.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Hei, osaaks joku selittää mulle mikä järki noiden leikkipuistojen talvikunnossapidossa on? Siis siinä, että kun niissä ei ole talvikunnossapitoa, vaan talviEPÄkunnossapitoa? Ainakin meidän lähipuistoissa on koko talven ollut vallalla "ethän nauti talvesta täällä"-mentaliteetti. Tiet on hiekotettu, jottei se pulkka ihan varmasti luista ilman sitä "kynnet liitutaululla"-ääntä. Lumet on aurattu niin, että kulkeminen on mahdotonta ilman vuorikiipeilyvälineitä, kun just siitä missä ennen on ollut se tie, onkin nyt siirtolohkareiden kokoisia jääkimpaleita. Ainakaan tuo talvivaatteissaan Michelin-ukon tasapainosta nauttiva napero ei pääse liikkumaan ilman äiti-nostokurkea. Ja sitten se kolausreitti on koordinoitu kulkemaan just sillain tooooosi turvallisesti siitä liukumäen alta, niin että kun saat hikipäässä pungettua muksun sinne mäen päälle niin varmasti osuu alastullessaan niihin lohkareisiin.

Ja sitten se kaikkein järjettömin: ketjuilla suljetut keinut! Miksi? Mikä järki siinä nyt on, ettei niissä keinuissakaan sais keinua talvella? Mitä siinä pelätään? Että tuulee kasvoihin liikaa? Tai että tupsahtaa maahan, jossa on normaalitilannetta pehmeämpää lunta alla? Tai että on kivaa, kun talvella pitää synkistellä ja muhia vaan sisällä? Vai onks tää taas joku EU-direktiivi, jota suomalaiset ainoana kansana noudattaa pilkun tarkasti ja vähän päälle. Antaisivat ennemmin ihan vaan olla sen puiston, koskematta siihen tikullakaan. Paljon parempi olis meidän mielestä.

Oon tässä pohtinut, että mitä ihmettä tällaisen just ja just kävelemään oppineen natiaisen kanssa siellä puistossa pitäis tehdä jos ei keinua. Tai laskea liukumäestä. Pohdin ihan urakalla, mutta en keksinyt. En keksinyt myöskään syytä sille miks siellä ei sais keinua. Onneks sitten jotenkin ihan kummallisesti yks kaks yllättäen se keinun lukko olikin löystynyt niin että sen saa auki sormilla. Ollaan kapinallisina käytetty keinua koko talvi. Ollaan eletty reunalla ja vastustettu sääntö-Suomea ihan urakalla. Ollaan pidetty hauskaa. Että siitäs sait, byrokraatti!

Kommentit (8)

Vierailija

Talvella keinussa lapsen peppu paleltuu helposti, aiheuttaa jopa virtsatietulehduksia ja paksuilla rukkasilla on hankala pitää tiukasti kiinni tavallisen keinun naruista.
Nämä nyt tuli mieleen näin tarhantädin näkökulmasta.

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016

Ihan hyviä pointteja, mutta mun kapinallinen alter egoni ei siltikään hyväksy moista vauhdin hurman kahlitsemista. Ja tarhojen pihalla täällä meillä päin ne keinut on olleet käytössä ihan koko ajan, että ei sekään sitä kaupungin päättäjän logiikkaa (ainakaan mulle) avaa.

Pitäisköhän tätä kysyä ihan suoraan kaupungin edustajilta sen sijaan, että täällä mussutan? Ääääää. Paljon tylsempi vaihtoehto ;)

Lau Ra

Mun käsittääkseni se itse asiassa on kuin onkin joku EU-direktiivi, että kun kesällä siinä keinujen alla on sitä suojahiekkaa vai mikä sen nimi onkaan, niin talvella sen tilalla on jäätä ja se on vaarallista. Mutta yhtä kaikki ärsyttävää, meilläkin on juuri 1v täyttänyt, joka ei vielä edes kävele, niin se keinu on vähän niin kuin ainoa paikka, missä se viihtyy ja nyt on sekin ilo riistetty :D. 

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016

No sepä se. Onneks ens talvena on jo isompia niin on puuhasteluvalikoimakin isompi. Keksin sitten jonkun muun valituksen aiheen ;)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Mirvan Menomatkat 500mg
Käytetään säännöllisesti matkakuumeen aiheuttamiin oireisiin. Vaikuttava aine: vinkit lapsen kanssa matkustamiseen. Sis. parhaat kohteet, kokemukset ja katasrofit.
Saattaa aiheuttaa yliherkkyyttä lomasuunnitteluun, vakavaa haaveilua sekä yliaktiivista pakkausintoa.
Oireiden pitkittyessä lue lisää ja varaa matka.

Seuraavaksi helteinen postaussarja Kroatian saarilta. Tulossa myös Torrevieja ja Kööpenhamina. Stay tuned!

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram