Kirjoitukset avainsanalla keinuminen

Hei, osaaks joku selittää mulle mikä järki noiden leikkipuistojen talvikunnossapidossa on? Siis siinä, että kun niissä ei ole talvikunnossapitoa, vaan talviEPÄkunnossapitoa? Ainakin meidän lähipuistoissa on koko talven ollut vallalla "ethän nauti talvesta täällä"-mentaliteetti. Tiet on hiekotettu, jottei se pulkka ihan varmasti luista ilman sitä "kynnet liitutaululla"-ääntä. Lumet on aurattu niin, että kulkeminen on mahdotonta ilman vuorikiipeilyvälineitä, kun just siitä missä ennen on ollut se tie, onkin nyt siirtolohkareiden kokoisia jääkimpaleita. Ainakaan tuo talvivaatteissaan Michelin-ukon tasapainosta nauttiva napero ei pääse liikkumaan ilman äiti-nostokurkea. Ja sitten se kolausreitti on koordinoitu kulkemaan just sillain tooooosi turvallisesti siitä liukumäen alta, niin että kun saat hikipäässä pungettua muksun sinne mäen päälle niin varmasti osuu alastullessaan niihin lohkareisiin.

Ja sitten se kaikkein järjettömin: ketjuilla suljetut keinut! Miksi? Mikä järki siinä nyt on, ettei niissä keinuissakaan sais keinua talvella? Mitä siinä pelätään? Että tuulee kasvoihin liikaa? Tai että tupsahtaa maahan, jossa on normaalitilannetta pehmeämpää lunta alla? Tai että on kivaa, kun talvella pitää synkistellä ja muhia vaan sisällä? Vai onks tää taas joku EU-direktiivi, jota suomalaiset ainoana kansana noudattaa pilkun tarkasti ja vähän päälle. Antaisivat ennemmin ihan vaan olla sen puiston, koskematta siihen tikullakaan. Paljon parempi olis meidän mielestä.

Oon tässä pohtinut, että mitä ihmettä tällaisen just ja just kävelemään oppineen natiaisen kanssa siellä puistossa pitäis tehdä jos ei keinua. Tai laskea liukumäestä. Pohdin ihan urakalla, mutta en keksinyt. En keksinyt myöskään syytä sille miks siellä ei sais keinua. Onneks sitten jotenkin ihan kummallisesti yks kaks yllättäen se keinun lukko olikin löystynyt niin että sen saa auki sormilla. Ollaan kapinallisina käytetty keinua koko talvi. Ollaan eletty reunalla ja vastustettu sääntö-Suomea ihan urakalla. Ollaan pidetty hauskaa. Että siitäs sait, byrokraatti!

Kommentit (8)

Vierailija

Talvella keinussa lapsen peppu paleltuu helposti, aiheuttaa jopa virtsatietulehduksia ja paksuilla rukkasilla on hankala pitää tiukasti kiinni tavallisen keinun naruista.
Nämä nyt tuli mieleen näin tarhantädin näkökulmasta.

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016

Ihan hyviä pointteja, mutta mun kapinallinen alter egoni ei siltikään hyväksy moista vauhdin hurman kahlitsemista. Ja tarhojen pihalla täällä meillä päin ne keinut on olleet käytössä ihan koko ajan, että ei sekään sitä kaupungin päättäjän logiikkaa (ainakaan mulle) avaa.

Pitäisköhän tätä kysyä ihan suoraan kaupungin edustajilta sen sijaan, että täällä mussutan? Ääääää. Paljon tylsempi vaihtoehto ;)

Lau Ra

Mun käsittääkseni se itse asiassa on kuin onkin joku EU-direktiivi, että kun kesällä siinä keinujen alla on sitä suojahiekkaa vai mikä sen nimi onkaan, niin talvella sen tilalla on jäätä ja se on vaarallista. Mutta yhtä kaikki ärsyttävää, meilläkin on juuri 1v täyttänyt, joka ei vielä edes kävele, niin se keinu on vähän niin kuin ainoa paikka, missä se viihtyy ja nyt on sekin ilo riistetty :D. 

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016

No sepä se. Onneks ens talvena on jo isompia niin on puuhasteluvalikoimakin isompi. Keksin sitten jonkun muun valituksen aiheen ;)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Mirvan Menomatkat 500mg
Käytetään säännöllisesti matkakuumeen aiheuttamiin oireisiin. Vaikuttava aine: vinkit lapsen kanssa matkustamiseen. Sis. parhaat kohteet, kokemukset ja katasrofit.
Saattaa aiheuttaa yliherkkyyttä lomasuunnitteluun, vakavaa haaveilua sekä yliaktiivista pakkausintoa.
Oireiden pitkittyessä lue lisää ja varaa matka.

Seuraavaksi helteinen postaussarja Kroatian saarilta. Tulossa myös Torrevieja ja Kööpenhamina. Stay tuned!

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015

Kategoriat