Kirjoitukset avainsanalla Kirpputori

Tiedätkö sellaisen ihmistyypin, joka aina tasaisin väliajoin siivoaa vaatekaappinsa, mutta ei heitä mitään pois kun "on ihan just kohta melkein ens viikolla menossa kirppikselle". Ja sitten se täyttää niillä kirppiskasseilla kaikki mahdolliset varastotilat, niin että siipalla on hermot kireellä kun se ei saa sen tavaravuoren alta niitä laskettelumonojaan, joita on viimeksi tarvinnut noin kuus vuotta sitten. Et miten se kirppistyyppi nyt ees olis voinut tajuta että just nyt ne tarvitaan. Eli ei periaatteessa edes sen vika. 

Joka tapauksessa myönnän olevani tuo tyyppi. Vauvan vaatteitakin yritin viimeiseen asti saada lainakierrokselle melkein kelle vaan kellä oli pieni vauva. Tyttö tai poika, ihan sama. "Ihan on unisex-vaatteita, ota nyt jotain!" Jostain syystä aika paljon tekstiiliä jäi kuitenkin käteen, joten oli pakko alkaa tulkitsemaan miehen hienovaraisia vihjeitä ja varata se kirppispöytä. Päädyin helppoon vaihtoehtoon eli lähistöllä toimivaan Lanttilaan. Täytyy myöntää, että päätöksestä teki helpon se, että just kun kävin tutkimassa heidän Facebook-sivuja niin laittoivat tarjouksen, johon tarttumalla sain pöydän vuokran ihan pilkkahintaan. Jälkeenpäin ajateltuna, osui kyllä niin sopivaan saumaan, että olikohan tuolla miehellä sittenkin näppinsä pelissä? 

Pöytää pääsi laittamaan illalla viiden jälkeen. Ihan ok. Tai olis ollut jos olis taas osannut tulkita niitä Mikki Hiiren käsien asentoja oikein. Ei mennä siihen sen tarkemmin, sanotaan vaan, että 15 minuuttia ennen sulkemisaikaa kun pärähtää paikalle, niin ei ehkä ihan saa kaikkea laitettua ajallaan paikoilleen. Henkilökunta oli joko suunnattoman ystävällistä tai sitten ne sääli mua kun hiki päässä työnsin sekä lastenvaunuja että tavaroita tursuava ostoskärryjä, että he auttoivat mua kaikessa mahdollisessa ja yrittivät rauhoitella ettei olis muka ollut kiire. Mutta tiedättehän sen, kun koko kropassa jyllää vaan kiirekiirekiire, niin mikään ei mene putkeen? Että voin kyllä ihan rehellisesti kertoa ettei ollut pöytä illalla valmis. Menin aamulla uudestaan  

Vinkkinä muille hötkyheikeille ja ajankäytön alkeiskurssilaisille: tee hintalaput Lanttilan nettisivuilla jo etukäteen kotona ja hae ne tulostettuna tarra-arkeille ennen kuin menet viemään tavaraa ja laita jo valmiiksi tuotteisiin. Laita vielä nuppineulalla kiinni jos mietit että pysyykö. Neuloja saa kassalta. Kuten myös hälyttimiä. Kannattaa laittaa hälytin hintalapun läpi. Ja kunnolla kiinni. Ota myös kirjoittamattomia hintalappuja niin voit käsin tehdä lisälappuja helposti. Nämä vinkit ihan kokemuksen syvällä rintaäänellä. 

Lanttilan nettisivuilla pystyy omilla tunnuksilla seuraamaan pöytänsä myyttejä lähes reaaliajassa. Koukuttavaa. Äärettömän koukuttavaa. Ja myyntiäkin tulee kunhan hinnat on oikeesti kirppishintoja, sellaisia joilla itsekin ostais ja tulis fiilis että on hyvä diili. Varsinkin lastenvaatteet meni aika hyvin kaupaks. Omat vaatteet jäi aika lailla myymättä. Tulkitsin sen niin ettei nyt vaan sattunut ketään yhtä mahtavaa tyylitajua omaavaa naisihmistä kaupoille. Joo, siitä se täytyi johtua. 

Ai niin. Toinen vinkki. Kannattaa käydä joka päivä siivoamassa sen pirun pöytä. Se on meinaan ehkä tunti ja se on räjäytetty eikä yhtä ainoota vaatekappaletta löydy enää viikattuna. Aavistuksen ahdisti ekalla kerralla nähdä se kasa, mutta yllättävän nopee siihen tottu. Tai alistu. Miten sen nyt haluaa ottaa. Ja sitten kun ihmiset penkoo ihan raivona niitä vaatteita, niin eihän ne tarralaput nyt hyvänen aika millään voi pysyä kiinni. Niitä löytyy joko vääristä paikoista tai lattiaan liimantuneena. Kannattaa siis käydä tarkistamassa myös laputtomien tuotteiden pöytä hallin takaosasta ja palauttaa karkulaiset takaisin omaan pöytään uutta omistajaa odottamaan.

Täytyy myös muistaa mainita se, että sain aivan mielettömän hyvää palvelua kaikilta Lanttilan työntekijöiltä. Mieheltä, joka yritti rauhoitella mua ettei olis kiire ja auttoi mua kärryjen kanssa, nuorelta kundilta joka printtaili mulle hintalappuja sillä välin kun juoksin ees taas ku päätön kana,  naiselta joka neuvoi mistä löydän kadonneet farkut, kassalta joka tilitti mulle myynnit ja jaksoi selittää miten homma toimii. (Kirsikkana kakun päällä vielä se, että päivystän kameran kanssa vieressä, että tee jotain hauskaa. Ja toinen siis yrittää tehdä töitä ja palvella asiakkaita asiallisesti. Et kiitos ja Anteeks siitä.) Asenne oli "mä hoidan" ja "kyllä onnistuu" ja kaikesta jäi suunnattoman hyvä maku suuhun. Todellakin otan uudestaan pöydän, kunhan olen taas saanut varastot täytettyä. Sillä välin voinkin vähän shoppailla. Vai mitä? Eikös se homma niin toimi?

 

Kommentit (6)

Kirppismamma täälläkin

Juuri näinhän se menee - täytyy pitää talouden rattaat pyörimässä ;) Mainio kirjoitus ja itselläni myös hyvät kokemukset Lanttilasta niin myyjän kuin ostajankin näkökulmasta!

Nannnnaaa

Itsellä myös positiivisia kokemuksia Lanttilasta niin ostajana kuin myyjänä! Iso peukku, Lanttilassa homma toimii!

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016

Hyvähyvä! Mäkin taas suunnittelen sinne pientä päiväretkeä. En mä mitään tarvii mutta jos nyt jotain silti löytyis... Retail therapy...

Vierailija

Varastettiinko paljon. Tuo on niin iso paikka, että helppo epärehellisten touhuta. Ei hälyjä voi kuitenkaan joka tuotteeseen laittaa. Ja pitääkö myydä pilkkahintaan, että tavara liikkuu.

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016

Multa ei lähtenyt mitään pitkäkyntisten matkaan. Tai sit en vaan tajunnut. Ja hinnoittelu kannattaa musta nyt vaan aina olla järkevää kun on kirppareista kyse. Mulla liikkuu tavara aina parhaiten silloin kun hinta on sellainen, että jos itse ostaisin niin tulisi "hyvän diilin fiilis". Yritän miettiä, millä hinnalla itse olisin valmis ostamaan käytetyn tavaran.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Mirvan Menomatkat 500mg
Käytetään säännöllisesti matkakuumeen aiheuttamiin oireisiin. Vaikuttava aine: vinkit lapsen kanssa matkustamiseen. Sis. parhaat kohteet, kokemukset ja katasrofit.
Saattaa aiheuttaa yliherkkyyttä lomasuunnitteluun, vakavaa haaveilua sekä yliaktiivista pakkausintoa.
Oireiden pitkittyessä lue lisää ja varaa matka.

Seuraavaksi helteinen postaussarja Kroatian saarilta. Tulossa myös Torrevieja ja Kööpenhamina. Stay tuned!

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015

Kategoriat