Kirjoitukset avainsanalla sininen uni

Meillä on pääsääntöisesti tuo nukkumaan meno iltaisin ollut aika suoraviivaista puuhaa: iltapuuro, yökkärit päälle, iltamaito, hampaiden pesu, unilaulu ja krooh pyyh. Pääsääntöisesti. "Poikkeus vahvistaa säännön"-hetki koettiin tässä eräänä iltana kun typykkä päättikin että nyt ei muuten nukuta, nyt nauretaan! Taisi vaivihkaa ja puolisalaa ottaa jotkut powernapit kun silmä vältti, sillä tuona iltana meillekin selvisi termin "iltavilli" merkitys. Tyyppi painoi menemään taaperokärryllään niin että alle jäi koira ja duplopalikat. Onneks ei asuta kerrostalossa, sillä heippa-lappuja olis ollut odotettavissa sekä alakerrasta että seinänaapureilta. Sen verran kovaäänistä tuo ilakointi oli. Että anteeksi vaan naapurit. 

Ajateltiin sitten, että telmiipähän energiat minimiin, nukahtaa varmaan ihan hetkessä. Oliskohan sitä voinut enempää väärässä olla? Normaalisti nukuttamiseen menee maksimissaan se Sinisen unen neljä säkeistöä, mutta tuona iltana olisin voinut laulaa koko Ipanapan tuotannon eikä uni olisi tullut. Tyyppi ponkaisi pystyyn jatkamaan alakerrassa aloittamaansa hillumistaan. Nauroi, kikatti ja teki kaikki (omasta mielestään) hauskat ilmeet. Puuttui enää että alkais tekeen kainalopieruja. Onneks ei sitä vielä osaa, sillä sit olis pokka pettänyt lopullisesti. Muutenkin oli haastavaa olla naama peruslukemilla, kun toinen vetää sellaista stand up showta (ihan kirjaimellisesti) että vois melkein jo buukata sen johonkin Kultsan lavalle. Yritin kovasti muistella mitä niissä lasten kasvatusoppaissa sanottiin näistä tilanteista, mutta ei tullut kyllä mitään mieleen. Siinä sitten vaan purtiin poskia ettei repeilis ääneen. Välillä lähdin poiskin siitä huoneesta, mutta sama meno vaan jatku. Huhuilu yltyi ja jossain vaiheessa muuttui itkuks. Kun sitten menin katsomaan niin kävi ilmi, ettei se edes mitään oikeaa itkua ollut! Tyyppi ryökäle on siis oppinut täydellisen tekoitkun. Anna mun kaikki kestää! Kun astuin sisään tuohon puujalkavitsien luvattuun huoneeseen, niin kikatus vaan jatkui. Muistan miettineeni että sen siitä saa kun tällä huumorintajulla lasta kasvattaa. Omaan nilkkaanhan se kopsahtaa. (Tai sitten siitä tulee runoilija. On sen verran vahvaa riimittelyä meinaan.)

Aikansa kutakin, mietti tyttö ja jossain vaiheessa kyllästyi yleisönsä huumorintajuttomuuteen. Noin tunnin esityksen jälkeen, ihan ilman kahvia ja pullaa (noin jälkikäteen ajateltuna, ei olis ollut pahitteeksi), esirippu laskeutui ja sain tytön pysymään makuuasennossa ilman ilmastointiteippiä. En sitten tiedä jäikö häneltä omasta mielestään keikka kesken vai mikä oli, mutta myös loppuyö oli levoton ja päättyikin siihen, että minä kilttinä äitinä raahasin peiton ja tyynyn lastenhuoneen sohvalle ja nukuimme loppuyön poski poskea vasten. Tai tyttö nukkui. 

Tuon yön jälkeen pidimme tytölle kehityskeskustelun, jonka yhteydessä toivoimme vastaavanlaisten öiden poistumista tilausvalikoimista. Hän kuitenkin halusi pidättää oikeuden iltavilliin ja yölliseen stand upiin vedoten ikäkauteen kuuluvaan tyypilliseen käyttäytymiseen ja mm. uusien taitojen kuten kävelemään oppimisen sivutuotteena väistämättä esiintyvien oireiden lajikirjoon. Totesimme olevamme pulassa näiden perustelujen kanssa ja päätimme että tutkimme jatkossa hieman tarkemmin direktiiviä "vanhempien oikeuksia hyviin yöuniin" ja palaamme sitten neuvottelupöytään. Siihen asti toimimme vanhan sopimuksen puitteissa. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Mirvan Menomatkat 500mg
Käytetään säännöllisesti matkakuumeen aiheuttamiin oireisiin. Vaikuttava aine: vinkit lapsen kanssa matkustamiseen. Sis. parhaat kohteet, kokemukset ja katasrofit.
Saattaa aiheuttaa yliherkkyyttä lomasuunnitteluun, vakavaa haaveilua sekä yliaktiivista pakkausintoa.
Oireiden pitkittyessä lue lisää ja varaa matka.

Seuraavaksi helteinen postaussarja Kroatian saarilta. Tulossa myös Torrevieja ja Kööpenhamina. Stay tuned!

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015

Kategoriat