Kirjoitukset avainsanalla tarpeelliset hankinnat

Koska vikisin tarpeeksi vakuuttavasti päiväkodin aloittamisesta, sain teiltä aivan sairaan hyviä vinkkejä siihen, mitä pitää ottaa huomioon sitten kun se elokuinen aamu koittaa, kun äidin pitää antaa pikku sydänkäpysensä toisten hoiviin. Ajattelin, että ehkä jollain toisellakin on sama tilanne ja näistä vinkeistä voisi olla jopa hyötyä. 

Kaikkein tärkein tuntuisi olevan oma asenne. Että ei hötkyile, panikoi, maalaa piruja seinille tai hypi itse sinne, siis seinille. Pitää olla rauhallinen ja positiivinen ja puhua siitä päiväkodista kivana paikkana. Ja niinhän se varmasti tulee olemaankin. Uskon, että S menee sinne riemusta kiljuen, pääsee vanhempien puujalkavitseistä eroon (ei ne isänsä vitsit yhtään sen parempia meinaan ole). Eli nyt vaan aikuisten värityskirjaa hankkimaan ja zen-hengitystä harjoittelemaan. 

Tutustumiseen kannattaa myös varata se aika, jonka oma nilkkatakiainen tarvitsee. Me mietittiin, että ensimmäinen viikko saa olla pehmeetä laskua ja tutustutaan yhdessä päiväkotiin. Voi olla, että S tyrkkii mua jo ovesta ulos ja vilkuttaa heiheit toisen päivän kohdalla, mutta sit jos se ei menekään niin, ei tarvii ottaa stressiä. Eiks se lapsentahtisuus ollut muodissa? Mä kun olen niin trendikäs...

Kuulemma kannattaa jo etukäteen ottaa selvää päikyn (onks tää ärsyttävä lempinimi?) aikatauluista ja yrittää hilata mini-ihmisen rytmejä siihen suuntaan. Tämän hetkisen salapoliisityöni tuloksena S:n kalenterimerkinnät näyttäis olevan jo aika lailla siellä maalissa, mutta ans ola kun kesä tulee niin saattaapi nuo aikataulut heittää häränpyllyä ja eletään ku pellossa. Siinä sitten itketään yhdessä hoitajien kanssa syksyllä kun tyttö on ihan jossain välimeren moodissa.

Sit se päiväkotiin vieminen. huh huh, tää tulee oleen se todellinen haaste. Se, ettei ala ihan valtoimenaan itkeen siinä ovella. Yks lukija kertoi kuinka hoitaja oli työntänyt hänet tuulikaappiin vollottaan, ettei lapset näe. Mä niin näen itseni siellä samassa tuulikaapissa, silmät punaisina. ja tiedättehän sen kun yrittää itkeä äänettömästi niin se vaan pahentaa tilannetta kun ei saa hengitettyä? Vai oliks se nauru? No, joka tapauksessa... Mutta vinkkinä tässä siis se, että vie se tyyppi päiväkotiin iloisena, sano moikka moi ja itke sitten ulkona, matkalla töihin autossa, junassa, bussissa. Ihan missä tahansa muualla ku siinä lapsen edessä. Saattaa päiväkodin edessä olla aikamoinen itkumuuri, kun kaikki elokuussa aloittaneet äidit vollottaa. Mut vertaistukee ja jaxuhaleja, hei! (Tai sitten vaan kylmän viileesti delegoin tämän miehelle. Miehethän ei itke, vai miten se meni?)

Niiltä hoitajilta voi kuulemma pyytää väliraportteja siitä miten menee. Tekstareita ja valokuvia. Mä aion pyytää, että laittavat "Kaikki hyvin"-viestejä vaikka toinen olis itkenyt tunnin putkeen. En vaan kestä sitä ajatusta. Olisin hakemassa sen muuten jos puolen tunnin päästä pois. Ettei se mee rikki tai jotain.

Lapselle vois kuulemma myös antaa oman äidin ja isän kuvan mukaan. Tai tehdä jopa kuvakirjan, jota lapsi voi sitten selailla (ja repiä sivuja. Ainakaan sellaista luukku-kirjaa ei voi tehdä. Ihan instant hajottamisvimma.). On aika liikkis ajatus. Mä voisin kyllä tehdä sellaisen itselleni. Sitä sitten selailla töissä, kunnes pomo yskäisee vieressä merkitsevästi ja työntää työpapereita lähemmäs. Tai sit mä piilotan S:n vaatteisiin sellaisen nappikameran ja seuraan live streamina sen toimintaa koko päivän. 

Lähden myös ostamaan jotain supersuurta matkalaukkua, jolla saan kaikki päiväkodissa tarvittavat tavarat vietyä. Ei herran jestas mitä kaikkea pitää muistaa:

  • varavaatteet (ja varavaatteiden varavaatteet. Ja sitten, kun niiden pitää mätsätä yhteen, niin jokaiseen outfittiin pitää olla sopivat sukat. Ja hattu. Ja käsilaukku.)
  • kuravaatteet ja -saappaat (eli pitää ostaa kahdet kaikkea, jotta ne voi sitten molemmat olla aina väärässä paikassa)
  • vaipat (teipit vai housumallit? Riippuu vissiin päiväkodista)
  • tutti (jos vaan unohtais niin pääsiskö siitä eroon helpolla? Ei kyllä oo käytössä edes kuin nukkuessa, mutta silti)
  • unilelu (no, sen voi unohtaa, kun ei tota kiinnosta)
  • allergiatodistus (jos siis on allerginen jollekin. Tässä ei siis riitä, että "isi ei tykkää kalasta"-tyyliset steitmentit)
  • ja ehkä sata muuta juttua, joista saa kuulemma listan päiväkodista

Ja sitten ne kaikki tavarat, vaatteet (ja ehkä jopa lapsikin) pitää nimikoida. Ajattelin tilata sellaiset kauniit nimitarrat Tarramonsterilta, mutta jos(kun) unohdan niin kuulemma apteekista saatava valkoinen teippi toimii hyvin. Siihen voi sitten omilla harakan varpailla raapustaa: "Kallisarvoinen. Kohtele rakkaudella!".

Kommentit (8)

Mella

Poikamme ollut 7 viikkoa päiväkodissa ja tykännyt olla. Vaippoihin sanon ettei väliä kumpia. Viet niitä mitä kotonakin käytätte. Meillä tuo poika on jääny vaivattomasti jo ekasta päivästä asti. Jäi sinne heiluttaa ja meni leikkimään.

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016

Mella: mä uskon että S on myös näitä "äiti, voit kyllä jo lähteä. Myöhästyt muuten töistä" vilkuttelijoita ja tulee nauttimaan päiväkodista ihan täysillä. Helpottaa äidin fiiliksiä aika paljon tuollainen reippaus, vai mitä?

SuviAM

Huippuja juttuja sulla täällä, en yleensä blogeja oo seurannut, mutta sun tekstejä tulee luettua.
Päiväkoti on kyll mahtava paikka, kun äiti pääsee järkytyksestä yli 😄 Ja ei niitä varavaatteita kauheena tarvi, kundi ne kauheasti niitä vaatteita sotke, edes syödessä. Kysyinkin kerran että kelmutatteko te lapset ennen ruokailua, kun mä en saa edes yhtä lasta pidettyä kotona puhtaana! Eivät kuulemma kelmuta.
Kivaa kesää, ja onnea päiväkodin aloittamiseen.

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016

SuviAM: kiitos, kehut tuntuu aina yhtä mieluisilta 😊 Jatkan siis samaa linjaa.
Sanoivatkohan vaan, etteivät kelmuta? Mietin pitäiskö laittaa sittenkin se nappikamera? Vai pitäiskö vaan ihan suoriltaan kokeilla sitä kelmuttamista? Vois toimia! 😉

Vierailija

Me laminoitiin valokuvia ja reijitettiin yksi nurkka ja laitettiin avain rinkulalla kiinni. Aika kestävä kirjanen valmistui.

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016

Tää onkin hyvä vinkki. Eikä mene edes hermot niinku Ifolorin kuvakirjaa tehdessä. Nim. 1 kirja tehty, ei ehkä ihan äkkiä tilata toista 😂

Vierailija

Hei,

Työskentelen itse päiväkodissa juurikin alle 3 vuotiaiden parissa.

Kiinnitin huomiota kommenttiin unilelu..... Suosittelen lämpimästi laittamaan pikkuiselle jonkun unikaverin mukaan päiväkotiin vaikka ei kotona niin välittäisikään unikavereista.

Meillä on vuosien varrella ollut niin monta lasta, jotka eivät kotona käytä unilelua. Päivökodissa se on melkein elinehto, jotta uni tulee hyvällä mielellä. Siinä on kuitenkin ne oman kodin tuoksut.

Teillä menee varmasti aloitus hyvin, olette tainneet varautua jo aikalailla kaikkeen.

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016

Aloitus menee varmasti hyvin. Ei välttämättä äidin takia vaan ihan vaan koska typy on sellainen kuin on. 😄
Sain toisaaltakin tuon vinkin että unilaulu mukaan vaan vaikka siitä ei kotona välitetäkään. Pakkaan siis Tappajapupun tarhakassiin. (Ja vaihdan sen nimen).

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Copyright: Kela. Kuva: Annika Söderblom.

Vuoden 2016 äitiyspakkauksen lipsahtaminen julkisuuteen ennen aikojaan sai itseni pohtimaan sitä, ottaisinko pakkauksen jos nyt olisin saamassa ensimmäisen lapseni ja tietäisin sen minkä nyt tiedän. Jos siis tietäisin kuinka vähän mä siitä pakkauksesta lopulta ottaisin tavaroita käyttöön. Jos tietäisin mitä tarvitsen ja ennen kaikkea haluan ja missä koossa?

Meille siis kotiutui vuoden 2014 äitiyspakkaus ja täytyyhän se myöntää, että kun sen paketin kotiin roudasi niin oli aivan fiiliksissä. Se oli jotenkin julkinen kunnianosoitus siitä, että musta tulee äiti. Sitä avatessa oli kuin lapsi jouluaattona, kuin olis saanut maailman siisteimmän lahjan. Kaikkee ihanaa pientä ja söpöö. Mutta näin reilun vuoden päästä voikin sitten tehdä hieman vähemmän tunteeseen perustuvan arvion siitä, kuinka paljon noita äitiyspakkauksen tuotteita on tullut käytettyä.

Itse pahvilaatikko on meillä edelleen käytössä lelulaatikkona. Alkuperäinen ajatushan oli tuunata se kauniiksi vauvasängyksi, mutta hyvä kun tuo rötkäle suostui majailemaan siellä edes kuvien ottamisen ajan. (Jos haluat lukea tästä "onnistuneesta" DIY-projektistani, niin se postaus löytyy täältä.) Onneksi siis edes jotain hyötyä siitä puuhastelusta.

Eniten olemme käyttäneet pakkauksen tarvikkeita: harjaa, veden lämpömittaria (ei kyllä enää, kun ollaan siinä jo niin pro, mutta toimii hyvin ulkonukutuksissa vaunun sisälämpötilan mittaamiseen), hammasharjaa, purulelua (paitsi kun keitimme sen. Juu ei kannata keittää. Ei kestä. Ja joo, lukee kyllä ohjeissa, mutta kuka niitä nyt muka lukee?) ja kynsisaksia.

Myös peitto ja makuupussi ovat olleet meillä käytössä. Peitto tosin on sen verran hassun kokoinen etten oikein meinanut löytää siihen sopivia pussilakanoita niin ompelin sitten itse. (No, okei. Oikea syys siihen oli se, etten löytänyt omaa silmää miellyttäviä ja sisustukseen sopivia kuoseja. Huoh. Olen mahdoton.) Makuupussi on kyllä ollut ihan ehdoton. On ollut meillä aivan mieletön apu tytön nukuttamisessa. Aluksi toimi semisti kuin kapalo, mutta ei ollut yhtä ahdistava. Myöhemmin hillitsi kummasti seisomaan nousun harjoittelua yölliseen aikaan. Makuupussia en ole lähtenyt tuunaamaan vaikka montaa ohjetta katsoinkin. Nyt jos saisin päättää niin tekisin senkin. Päällystäisin jollain herkullisella kankaalla.

Kirjaa meillä on myös luettu ahkerasti. Ei tosin niitä ihme loruja, niistä en oikein välittänyt. Jotenkin outoja ja väkisin väännettyjä.

Vaatteet meillä taas jäivät melkein kokonaan käyttämättä. Osaa en edes pessyt vaan laitoin suoraan "kirppikselle sitten joskus"-kassiin. Ulkovaatteissa ongelmana oli se, että aivan alussa vauva hukkui niihin niin että sai melkein lähettää etsintäpartion perään ja seuraavana talvena taas yritettiin luoda jotain uutta muotivillitystä liian lyhyillä lahkeilla. Ei kauheen hyvä niillä pikku pakkasilla. Taistellaan vaatekertojen välistä pilkottavia paljaita pintoja vastaan sitten vaikka teini-iässä. Kypärämyssy taas on aivan ehdoton, mutta sen ollessa puuvillainen, ilmenee ongelma "venyy ja paukkuu" ja "valuu silmille". Nyt ostaisin varmaankin ruskovillan kypärämyssyn joka pitää kokonsa eikä valu. Kuulemma. Ostaisin heti myös Ruskovillan sukat ja lapaset tuolle kylmäkäpälälle. Ihan on äitiinsä tullut. Kylmät raajat, lämmin sydän.

Sain paljon vaatteita ystävältä lainaan, joten siksikään ei tullut äitiyspakkauksen vaatteita hirveästi käytettyä. Olin näet kaukaa viisas ja hankkiuduin raskaaksi melkein samaan vuodenaikaan ja tein samaa sukupuolta olevan muksun niin pääsin lokkina hyödyntämään toisen hankintoja. (Olispa ihan noin helppoa, joo mutta ikuisesti olen siitä kyllä kiitollinen. On meinaan rahan lisäksi säästynyt myös aikaa ja hermoja.) Jos en olisi ottanut pakkausta niin olisin voinut etsiä puuttuvat palaset kirpparilta. Haluamassani kuosissa ja ennenkaikkea koossa. Kirpparilla myydään myös paljon uusia tai hyvin vähän käytettyjä äitiyspakkauksen vaatteita ihan pilkkahintaan. Että jos joku tietty vaate ihastuttaa niin sen löytää varmasti jostain.

Muutenkin vaatteet jäivät käyttämättä kun olen niin älyttömän tarkka väreistä ja kuoseista. Kerrankin kun pääsee pikku tyyppiä pukemaan niin todellakin haluan laittaa sille päälle oman maun mukaista ja kaunista. En ruskeaa ja vihreää. Sekaisin. Ja ne retrojutut ei lämmitä mua yhtään. Haluan leikkiä nukkeleikkejäni. Antakaa mun nyt vaan leikkiä niitä.

Äitiyspakkaushan on siis aivan loistava keksintö, don't get me wrong. Ja kaiken tän säästökohun aikakaudella on pienoinen ihme, että se on ees olemassa. Ettei sekin ole humahtanut alas tehostusviemäristä muiden lapsiperheiden tukien kanssa. En siis todellakaan vähättele itse pakettia. Mutta siltikin, niin hieno kuin tämä paketti onkin, jos nyt olisin raskaana ja tietäisin saman kuin viimeks, niin en ottais pakkausta vaan ostaisin tarvittavat tarvikkeet ja vaatteet, oikeassa koossa ja mun silmää miellyttävässä kuosissa. Värillähän ei ole väliä, kunhan se on pinkki.

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Vauvat on bisnes, jonka ympärillä pyörii tuhottomasti rahaa. Myyntimiehet vetoavat kuin seireenit hormonihöyryissään hilluviin tuleviin vanhempiin, osaavat luoda tarpeen epävarmuuden aallokossa tulevasta vanhemman vastuusta pahoinvoiville ja myydä jos jonkinlaista hilavitkutinta pahaa-aavistamattomille ihan kuin tavaran määrä määrittelisi oman halun olla hyvä äiti tai isä. Minut piti järjissäni ystävä, joka osasi varoitella kaiken maailman turhakkeista. Ja koska nyt voin kiittää häntä siitä, etten ole naimisissa Vesku Visan kanssa tuhlattuani äitiyspäivärahat jo ennakkoon tai että näen vielä (ainakin osittain) kotimme lattian eikä miehenkään tarvitse pelätä tavaratsunamia avatessaan kaapin oven. Oonkin ottanut asenteekseni #budgetbaby ja saanut ehkä suurimmat kicksit siitä, kuinka paljon olen säästänyt kun olen löytänyt vaikka edullisen syöttötuolin tori.fi-sivulta 9kk ennen sen tarvetta. (Ja tuhlannut sen säästetyn rahan johonkin muuhun "tuikitarpeelliseen". )

Vauvahan ei sitä tiedä onko sitteri oikeen värinen tai onko leikkimatossa oikeet Disney-hahmot (Tikru check!) mutta meille äideille ne saattaa olla välillä elämän ja kuoleman asioita. "Eihän se äidin oma kultamussukka voi millään kehittyä oikein, jos se ei saa uuden karheeta Stokkea, Bugaboota, Baby Björniä tai Recaroa!" Ja nää siis juurikin ne merkit, jotka meiltä löytyy. Hups! Mutta käytettynä ja lainattuna tosin. Paitsi se melko kallis kaukalopussi, jonka ostin kun se oli niin kaunis. Onhan sitä käytetty ahkeraan, mutta vauva tuskin olisi traumatisoitunut vaikka hänen pussinsa olisikin ollut sellainen tavallinen ja halvempi ja se olisi jäänyt vaille kaikkia niitä kehuja, joita tämä ihana neulottu tähti-pussi on saanut. Kyllä se retail therapy taisi tässäkin tilanteessa olla äidille suunnattua.  

Mitkä sit on mun mielestä olleet hyviä hankintoja? Yks ensimmäisistä joka tuli mieleen on Nenä Frida ja suolaliuos. Ne oli käytössä jo heti ensimmäisinä viikkoina, kun vauva osoitti olevansa äitinsä tyttö ja nokka oli tukossa ku kehä ykkönen. Suolaliuosta löytyy kuulemma myös Physiomerin baby mist-suihkeena ja Fridan tehokkaampi isosisko Baby Vac nenäimuri toimii super-räkänokille. 

Toinen ihan ehdoton on ollut adapterit, joilla saa auton turvaistuimen kiinni vaunujen runkoon. Meillä naitetaan Recaron istuin ja Bugaboon Cameleonit. Todella näppärää napata nukkuva bebe autosta kärryihin. Saa shoppailla ihan rauhassa, kun toinen nukkuu tyytyväisenä joskus jopa tunti tolkulla. Onni on kyllä hyvä uninen tyttö. Tää on ollut mukana niin monessa paikassa josta sillä ei oo hajuakaan kun on vaan kuorsannut menemään. Ravintoloissa, kahviloissa, kirpputorilla, kaupassa, messuilla ja katuruokafestareilla. 

Vaunujen osalta voin sanoa vaan, että niiden merkki on kyllä ihan makuasia. Itse pidän Bugaboon Cameleoneista koska ne on suht kevyet ja helpot ohjailla. Etupyörät on kyllä auttamattomasti liian pienet kun painelee hieman off-roadia eli maastopyörät hankintalistalle. Onneks siitä saa käännettyä aisan ympäri niin että voi lykkäillä myös isot etupyörät edellä, niin ei jää jumiin metsäpolulle. Ja jos oikein positiivisesti haluaa ajatella niin onhan se aika hyvä treeni, kun puskee vaunuja takatalven tarjoamassa lumimyräkässä eikä ne pikkupyörät pyöri enää ollenkaan. Testattu on. Toimii...

Osa kokee, että vaipparoskis on ihan turhake, mutta meillä se on ollut hyvässä käytössä. Kuka sano ettei vauvan kakka haise? Kannattais ehkä käydä lääkärissä tutkituttamassa klyyvari. Ja koska oon laiska, niin en todellakaan jaksa roskista tyhjennellä jatkuvasti, jolloin on ollut näppärää (ja paremman tuoksuista) tunkea ne Pampersit sinne ilmatiiviiseen pussiin. Vinkkinä muuten: niitä superkalliita pussikasetteja kannattaa ehdottomasti tilata Amazonista. Normi vauvantarvikekaupasta ostettaessa ne maksaa jopa 12€/kpl kun taas Amazonista oon tilannut suurempia määriä kotiin kuljetettuna jopa 5,5€/kpl. 

 

Muutenkin suosittelen tekeen hieman taustaduunia noiden hankintojen kanssa. Amazon, Ebay ja tori.fi on tullut koluttua moneen kertaan läpi. Ebaysta tilasin vaippakassiin kankaisen organisoijan, jolla muutin tavallisen tilavan rantakassin vaippakassiksi, josta löytääkin sinne laittamansa tavarat. Jos ne on siis muistanut sinne laittaa. Taikoja se ei tee, huomattu on... Hintaa oli huimat alle 2€. Tämän lisäksi siis säästin siinä etten ostanut varsinaista vaippakassia. Niistä osataan meinaan riistää huimia summia.  

Viimeisin ostos Ebayn ihmeellisestä maailmasta oli aurinkolasit. Valittiin vähän riskillä nämä Baby Banz retrot, joissa on hyvä UV-suoja ja neopreenilenkkikiinnitys. Väitän silmät kirkkaina ettei sillä ollut mitään tekemistä tilauspäätöksen kanssa, että ne myös näyttää hauskalta. Ja valehtelen.  

Kovassa käytössä meillä on ollut myös leikkimatto, jolla pötkötellessä jutellaan päivän kuulumiset yläpuolella killuville hahmoille (äiti saa syödä aamupuuroon rauhassa) sekä Baby Björnin rintareppu, jossa voi vaikka nukkua sillä välin kun  äiti jumppailee (vauva on hyvä Personal Trainer kun se alkaa reklamoimaan jos liike loppuu). Myös imetystyyny on ollut menossa mukana jo raskausajasta lähtien ja on nyt muuttanut makuuhuoneesta sohvan nurkkaan parantamaan ergonomiaa. Siihen on myös hyvä tukea iPadi, ruokalautanen tai kirja itselle viihdykkeeksi maitobaarivuoron iskiessä ja varsinkin asiakkaan sammuessa syliin nautittuaan tarpeeksi vaikuttavaa ainetta.  Vinkkinä muuten, että vauva kannattaa oman ruokailun ajaksi suojata esim harsolla, ellei sitten halua aloittaa kiinteiden maistelua jo hyvissä ajoin. Nim. Siennan kainalosta löytyi maissinjyvä.  

Yövuorojen mukavuuskerrointa voi ehkä helpottaa muutamalla pikku jutulla. Sain hyvän vinkin työkaverilta ja säädettiin pinnasänky oman sängyn viereen sivuvaunuksi. Varsinkin alkuillan tyttö nukkuu tyytyväisenä omassa sängyssään, josta hänet on helppo siirtää viereensä kun nälkä yllättää. Mitä tahansa, jotta ei tarvitse nousta ja herätä kunnolla. Välillä (lue: aika usein) tyttö jää siihen viereen nukkumaan loppuyöksi, mutta hyvän sään salliessa siirrän hänet huikopalan nauttimisen jälkeen omalle postinumeroalueelleen. Tässä auttaa myös se, että hän nukkuu makuupussissa, jota on helppo liikuttaa eikä kylmä patjakaan pääse herättämään. Lisäksi meillä on käytössä korvatulpat, jotta yliherkkä äiti ei ihan joka inahduksesta olisi avaamassa maitobaaria sekä CamelBakin  vesipullo, josta pystyy imemällä juomaan myös makuultaan. Ja sitä vettähän kuluu. Paljon. Olen jossain vaiheessa jopa harkinnut tuon pullon vaihtamista juomareppuun, jossa olis 3 litran säiliö. Sen kanssa nukkuminen saattais tosin olla haastavaa. Tai no, ehkä se olis vähän niinku vesisänky! Eiks retrojutut oo muodissa?

Meillä on siinä mielessä käynyt hyvin, ettei oikeestaan mikään hankinta oo jäänyt käyttämättä. Me jätettiin suosiolla kosteuspyyhkeiden lämmittimet ja mikrosteriloijat kauppaan, kun ajateltiin ettei niitä tarvii. Joillekin ne saattaa olla tosi tärkeitä, mutta meille ne tuntu turhilta. Ilmankin ollaan pärjätty. No, jos kuitenkin tulee tehtyä hutiostoksia niin muistakaa esim. Tori.fi. Hyvän tavaran saa helposti laitettua kiertoon siellä, koska aina löytyy joka toinen tuore äiti tai isä, joka luulee tarvitsevansa just sen härpäkkeen omia kaappeja täyttämään. ;)

P.S. Löysin oman hankintalistani. Ehkä tästä on jollekin toiselle listafriikille jotain apua. Unohdinko sinusta jotain ehdotonta?

Vauvalle:

Harsoja 3x8kpl (Name It)
Tuttipullot (Avent vastasyntyneen nro 1)
Vaipat (Pampers new baby, korkeammat selästä)
Vaippakassi
Kosteuspyyhkeet (Liberolla hyvä sulkumekanismi, Natusanit ok)
Hoitoalusta
Vaipparoskis ja kapselit (Sangenic Tommee Tippee)
Kosteusvoide (äitiyspakkauksessa)
Talkki
Käsidesi
Amme (Ikeassa edullinen)
Pyyhkeitä 
Vauvan shampoo / pesuaine
D-vitamiini (Rela drops +D3)
Suppoja
Kuumemittari
Sinkkivoide
Pulloharja (NUK tuttiosan pesuharja erikseen)
Imetystyyny 
Rintapumppu (Avent käsikäyttöinen ok)
Pinnasänky 
Kova patja
Kevyt peitto
Sitteri 
Kantoliina?
Rattaat 
Turvakaukalo
adapterit
Vaatteet (mummi ostanut ihan hirveästi)
Itkuhälytin (Ikea)
Syöttötuoli (Stokke Trip Trap)
untuvapussi vaunuihin
dookie-vaunuverho
Laukkukoukut rattaisiin
Rattaiden Istuinpehmuste 
tuttinauha 
pussilakanat (DYI)
Kaukalopussi


Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Mirvan Menomatkat 500mg
Käytetään säännöllisesti matkakuumeen aiheuttamiin oireisiin. Vaikuttava aine: vinkit lapsen kanssa matkustamiseen. Sis. parhaat kohteet, kokemukset ja katasrofit.
Saattaa aiheuttaa yliherkkyyttä lomasuunnitteluun, vakavaa haaveilua sekä yliaktiivista pakkausintoa.
Oireiden pitkittyessä lue lisää ja varaa matka.

Seuraavaksi helteinen postaussarja Kroatian saarilta. Tulossa myös Torrevieja ja Kööpenhamina. Stay tuned!

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram