Viiden viikon ravintovalmennuksesta käynnistyi kolmas viikko. Kaksi ensimmäistä viikkoa meni ilman sokeria tai muitakaan hiilareita. Kolmannella viikolla ruokavalioon lisättiin hieman hedelmiä ja yhdelle aterialle hyviä hiilareita, mutta maltillisesti. Ensimmäinen ja toinen viikko oli hieman hankalat, mutta kolmas viikko alkoi hyvillä mielin.

 

12. päivä: puoli lasia skumppaa

Saamme kuulla, että työpaikkani on voittanut alan arvostetun kilpailun ja kaivamme kaapista skumpat ja kilistelemme voitolle. Otan vain puolikkaan lasillisen, vaikka voitto maistuu makealta ja tuntuu, että sitä pitää juhlistaa. Haluan pitää kiinni ruokavaliosta ja nähdä miten se vaikuttaa minuun. Samalla pohdin juhlimisen kulttuurillisia muotoja, mutta havahdun mietteistäni työkaverin onnitellessa. Ollaan me vaan hyviä ja kippis! 

13. päivä: Ruokakassit kasviksia täynnä kohti mökkitietä

Lähdemme mökille, jonne on kannettu kassikaupalla kasviksia. Normaalista mökkivarustelusta puuttuvat täysin karkit, suklaa ja sipsit. Tyytyväisyyden tunne on suuri. Valistamme isovanhempiakin kuuristamme sekä sen tavoitteista ja vahingossa tartutamme heihinkin kasviskuumeen. Grillissä kasviksetkin maistuu erilaiselta ja pöytään kannetaan niin paljon herkkuja, että maha piukeana raahaudumme saunaan. Taikuri yllättää itsensäkin heittämällä talviturkkinsa ensimmäistä kertaa vuosiin. Mutta ei kai tämä voi ruokavaliosta johtua?

 

14. päivä: Makeanhimo iskee

Sunnuntaina iskee kauhea makean himo, mutta sinnittelen. Tai siis keksin vaihtoehtoja. Syön sokeroimatonta maapähkinävoita suoraan purkista, marjoja ja pähkinöitä. Mistä ihmeestä tämä nyt iski?

 

15. päivä: Uusi viikko, uudet vaihtoehdot ruokavaliossa

Maanantaina ruokavalioon lisätään vähän hyviä hiilareita ja kohtuudella hedelmiä. Ajattelen, että lounassyöminen helpottuisi, mutta lounasravintolan valikoima on haastava. Kaikessa on joko kermaa, perunaa tai juustoa. Alan pohtimaan itseaiheutetun ruokavaliorajoitteen järkevyyttä ja sympatiseeraan vegaaneja, jotka saattavat yhä edelleenkin törmätä sekä mahdottomaan valintaan että silmien pyörittelyyn, kun kysyvät heille sopivia vaihtoehtoja.

16. päivä: Herkullisia tortilloja uusin täyttein

Odotan vesi kielellä, että pääsen kotiin kokkaamaan maissitortillalettuja. Täytteet ovat kokeneet täysmuutoksen. Ei enää turkkilaista jugurttia tai perus kurkku-tomaatti-maissi silppua. Paistan täytteeksi mustapapuja ja kirsikkatomaatteja, sipulia, paprikaa, jättikatkarapuja ja bataattia chilissä ja valkosipulissa kuullotettuna sekä avokadoa ja hummusta. Täytteiden kanssa käy El Classico eli ei ole mitenkään mahdollista saada lettua kiinni.

 

17. päivä: Kakusta kieltäytyminen

Töissä juhlitaan urakalla. Voitimme siis oman alamme arvostetun palkinnon ja olemme onnemme kukkuloilla. Johtaja kantaa pöytään kakkua ja shampanjaa. Ei siis mitään halpaa skumppaa vaan aitoa shampanjaa. Ja mitä tekee Mirkku? Kieltäydyn molemmista, vaikka käynkin itseni kanssa melkoisen keskustelun omassa huoneessani ja olen vähällä hävitä sen. Saan järjettömät kiksit siitä, että seison rupattelemassa vieraiden kanssa ilman lasia ja lautasta. Kerron muutamalle syynkin ja heidän reaktionsa vaihtelevat kohteliaasta "aa, mielenkiintoista"-hyminästä aina avoimen ihmettelevään. Tuntuu, että muut ovat tyytyväisiä siihen, etteivät hairahda moiseen.

18. päivä: Ruoka mielessä koko ajan

Lounaalla K-kaupan salaattibuffa on tullut tutuksi. Haen tänäänkin lohisalaatin ja natustan tyytyväisenä sitä pihalla auringossa istuen. Mietin olisiko tämä yhtä helppo kokeilu talvella, kun kroppa huutaa lämmintä lohturuokaa. Samassa tajuan, ettei tämä nytkään helppoa ole ollut vaan koko ajan saa miettiä seuraavaa ateriaa ja sen hankkimista. Työpaikan lounasruokalaan ei ole luottamista, eikä sinne voi nyt raahautua aivottomana syömään kokin mielenliikkeiden mukaan. Ajatukset pyörivät ehkä liikaakin ruuan ympärillä. Pohdin, että kai muutos tarvitseekin paljon pohdintaa, sillä automaattiohjauksella toimii kuten aina ennenkin. No pain, no gain.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mirvan Menomatkat 500mg
Käytetään säännöllisesti matkakuumeen aiheuttamiin oireisiin. Vaikuttava aine: vinkit lapsen kanssa matkustamiseen. Sis. parhaat kohteet, kokemukset ja katasrofit. Päivämatkoja hyvinvointiin, liikuntaan ja terveelliseen ruokavalioon lapseperheen arjessa.
Saattaa aiheuttaa yliherkkyyttä lomasuunnitteluun, vakavaa haaveilua sekä yliaktiivista pakkausintoa.
Oireiden pitkittyessä lue lisää ja varaa matka.

Seuraathan jo Mirvan Menomatkoja jo Facebookissa ja Instagramissa

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota rohkeasti yhteyttä!

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla