Monesti Kroatian rantalomakohteista meuhkataan vain siitä, kuinka tajuttoman kirkasta se vesi on. Ja siis onhan se vaan ihan us-ko-ma-ton-ta! Samalla kuitenkin unohdetaan mainita muutama melko oleellinen seikka, joka olisi hyvä tietää ennen kuin suin päin kirmaa rantapummin elämää viettämään.

Kivet

Suurin osa rannoista on pientä kiveä. Ei siis todellakaan hiekkaa, eikä edes mitään ihan pikku pikku kiveä. Toki nämä stemut ovat aaltojen pyöristämiä, mutta silti ne tuntuvat kohtuuilkeiltä jalkapohjissa.

Uimatossut

Tästä syystä, varsinkin lapsille, kannattaa hommata uimakengät. Itse löysin tenaville oivat tossut Reiman Outletista Tammistosta. Tossuja oli myös myytävänä melkein jokaisella rannalla, myös aikusille, joten turha etsiä niitä Suomesta hikihatussa, jos ei meinaa ihan helpolla löytyä. Hintakaan ei ollut päätähuimaava, 60-70 kunaa eli noin 10€.  Saatat itse myös pärjätä muovisilla varvassandaaleilla, ja tämän tekosyyn nojalla "joutua" ostamaan uudet, karkkiväriset Havaianakset. Ei sillä, että itselle olisi näin käynyt...

Lasinsirut

Toinen syy uimakenkiin löytyy valitettavasti janoisten ihmisten holtittomuudesta. Suurin osa rannallakin myytävistä oluista oli pullotettu vihreisiin lasipulloihin. Ja tiedättehän te, mitä käy kun niitä lasipulloja kumotaan hieman liikaa. No, lipsuuhan ne kädestä ja särkyvät kiville. Onneksi suurin osa lasinsiruista näytti olevan jo pyöristyneitä kulmistaan käytyään läpi tehokkaan aalto-lingon. Onnistui tuo mieheni silti saamaan jalkaansa vertavuotavan haavan. Jostain syystä kieltäytyi Hello Kitty-laastarista. Kummallinen.

Kaiken kaikkiaan niistä kivistä oppii tykkäämään. Melkein jopa rakastamaan, kun tajuaa jossain vaiheessa ettei sitä hiekkaa ole joka paikassa. (Jos tiedät mitä tarkoitan.) Rakkaus vähän tosin laantuu siinä vaiheessa, kun joutuu melko ankaralla kädellä rajaamaan kotiin kuljetettavien kivien määrän viiteen ja joutuu taaperon verisen loukkaantumisen kohteeksi. Kun se olisi tietenkin halunnut KAIKKI aarrekivensä kotiin. Miten sitten selität toiselle, että painorajat paukkuu? Tai oikeastaan sen, että ne painorajat paukkuu, koska äiti on kerännyt ihan muutaman kiven mukaansa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mirvan Menomatkat 500mg
Käytetään säännöllisesti matkakuumeen aiheuttamiin oireisiin. Vaikuttava aine: vinkit lapsen kanssa matkustamiseen. Sis. parhaat kohteet, kokemukset ja katasrofit. Päivämatkoja hyvinvointiin, liikuntaan ja terveelliseen ruokavalioon lapseperheen arjessa.
Saattaa aiheuttaa yliherkkyyttä lomasuunnitteluun, vakavaa haaveilua sekä yliaktiivista pakkausintoa.
Oireiden pitkittyessä lue lisää ja varaa matka.

Seuraathan jo Mirvan Menomatkoja jo Facebookissa ja Instagramissa

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota rohkeasti yhteyttä!

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
Sisältö jatkuu mainoksen alla