Luulin ennen, että Broadway-musikaaleihin pitäisi ostaa liput kuukausia ennakkoon ja että niistä saisi pulittaa itsensä köyhäksi ja kipeäksi. Myönnän: olin väärässä! Hieman (ja tämä sillain vähättelevään sävyyn sanottuna) tämä kuitenkin vaatii ennakkovalmistautumista ja vaivan näköä. Näillä kysymyksillä pääset jo pitkälle:

 

Mikä musikaali?

Broadwaylle ja off-Broadwaylle myydään joka päivä tuhansia lippuja, joista jokainen varmasti löytää omansa. Kunhan vain jaksaa uppoutua eri musikaalien ja lipunmyyjien viidakkoon. Broadway tarjoaa klassikoita kuten Chicago, Disney-spketaakkeleita kuten Lion King, tanssia, komediaa, draamaa sekä kokeellisempaa teatteria teille, joille perusteatteri on niin last season ja paljon siistimpää on postaa Instaan jostain UG-hommelista, josta kukaan muu ei ole koskaan kuullut mitään, mutta josta VOI tulla vielä maailman luokan hitti. (Ens kerralla mä meen sellaseen. Ihan varmasti. Eiku mun pitikin viedä kummityttö katsoon jotain tanssijuttua ja oma tyttö Spongebob Squarepantsiin. Ehkä sit sitä seuraavalla kerralla.)

Tällä kertaa päädyimme kuitenkin klassikkoon eli Broadwayn pisimpään esitettyyn musikaaliin Chicago. Pääosaa esitti itse Cuba Gooding Jr (mm. Jerry McGuire) klassisessa Ambassador Theaterissa. Tämän lisäksi vaihtoehtoina vilahtelivat Lion king, Wicked, Phantom of the Opera, Aladdin, Pretty Woman, School of Rock, Mean Girls, Kinky Boots, The Office (off-Broadway) ja totaalisesti finaalin kalkkiviivoille päässyt The Imbible: a spirited history of cocktails and spirits.

Lippujen metsästys ei periaatteessa ollut vaikeaa: broadway.com kertoi oikein hyvin, mitä mikäkin musikaali piti sisällään. Ainoa vaan, että lippuja ei kannattanut sitä kautta ostaa. Meidän lippupalveluiden euron palvelumaksut ovat maapähkinöitä verrattuna jenkkikaimojen lisämaksuihin. Lipun päälle saattoi ilmaantua helposti monen kymmenen dollarin palvelumaksut. Missään vaiheessa en ihan ymmärtänyt mistä moiset maksut koostuivat, sillä liput ostin itse nettikaupasta ja tulostin ikiomalla printterillä.

Mitkä paikat?

Vaikeinta oli miettiä mihin katsomoon ja mille paikalle liput kannattaisi ostaa. Monet lippukaupat antoivat ainoastaan vaihtoehdon "parhaat vapaat paikat valitsemassasi katsomossa", mutta mistään kartasta ei nähnyt mitä paikkoja kone tarjosi. Viimein löysin Telecharge.comin, jossa pääsi kuulkaas ihan itse valitsemaan vapaista paikoista. Valitsin alakatsomon eli Orchestran oikean laidan, neljännen rivin. Ei lainkaan huonot paikat, mutta jos menisin uudestaan samaan teatteriin, valitsisin ehkä vieläkin paremmat paikat yläparven ensimmäisestä rivistä Front Mezzaninelta. Hieman kalliimpaa tosin, joten siinä mielessä nuo meidän paikat olivat hinta-laatusuhteeltaan priimaa.

 

Mitä maksoi?

Liput maksoivat noin 100 dollaria kappaleelta sisältäen toimitusmaksun. Ei siis minusta mitenkään aivan suunnattomasti eikä lainkaan niin paljon kuin ennakkoon luulin. Halvemmallakin olisi päässyt, jos olisi jaksanut jonottaa.

Times Squaren ikonisten punaisten portaiden juurelta löytyy nimittäin TKTS-lippupiste, joka myy saman päivän lippuja 20 - 50% alennuksella. Kaikki showt eivät ole myynnissä eikä lippuja voi varata. Niitä pitää jonottaa, kuin ämpäreitä kauppakeskuksessa. Jos siis olet tarkan markan misukka tai mister ja kaupungissa sen verran pitkään, ettei pieni seisoskelu jonossa haittaa, kannattaa kokeilla. Seikkailuhan se on tämäkin.

 

Mitä päälle teatteriin?

Viimeinen yllätys Broadwaylla oli pukeutuminen. Etukäteen olimme pohtineet mikä mahtaa olla pukukoodi: kuinka juhlavasti teatteriyleisö kunnioittaa esiintyjiä. Voin kertoa, että eipä juurikaan juhlavasti. Ihan perus neulepaita - farkut yhdistelmää näki eniten ja puku-liivi-yhdistelmässä hilluva miekkonen näytti lähinnä reippaasti ylipukeutuneelta. Eli ei mitään stressiä, laitat juuri ne vaatteet ylle, missä itsellä on hyvä fiilis ja sitten nauttimaan.

Mitä siis enää mietit? Lippuja varaamaan siitä niin ku olis jo! Lupaan ettet pety.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Mirvan Menomatkat 500mg
Käytetään säännöllisesti matkakuumeen aiheuttamiin oireisiin. Vaikuttava aine: vinkit lapsen kanssa matkustamiseen. Sis. parhaat kohteet, kokemukset ja katasrofit. Päivämatkoja hyvinvointiin, liikuntaan ja terveelliseen ruokavalioon lapseperheen arjessa.
Saattaa aiheuttaa yliherkkyyttä lomasuunnitteluun, vakavaa haaveilua sekä yliaktiivista pakkausintoa.
Oireiden pitkittyessä lue lisää ja varaa matka.

Seuraathan jo Mirvan Menomatkoja jo Facebookissa ja Instagramissa

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota rohkeasti yhteyttä!

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Instagram

Sisältö jatkuu mainoksen alla