Ei olis pitänyt mennä paukuttelemaan henkseleitä Facebookin matkustusryhmässä. Joku siellä kyseli, että onko pakko maksaa Norskilla paikkalipuista, jotta voi olla varma istuvansa lapsensa vieressä. Minä siihen oikein leveästi, että niin monta kertaa ollaan lennetty Norwegianilla ja joka kerta on koko varaus istunut yhes koos, no problemos.

No miten kävi Mirkun? Kärppänä olin tasan 24 tuntia ennen hoo-hetkeä netissä naputtelemassa check inniä ja kun viimeisen OK-painalluksen tein, eteeni aukesi näkymä, jossa minulle ja miehelleni oli varattu lapsivapaa lento kohteeseen  ja jollekin pahaa aavistamattomalle tero turistille taas ehkäisyleiri pikana a.k.a viiden tunnin lento yksin istuvan 3-vuotiaan kanssa.

Vaikka kieltämättä lento ilman lasta aiheutti tietynlaisen kielletyn hedelmän houkutuksen tunteen, niin äidinvaistot veivät voiton: soitin heti Norwegianin asiakaspalveluun. Oletettavasti tämä tilanteemme ei ollut mikään aivan normihomma, sillä jamppa joutui laittaan mut pitoon ja kilauttamaan kaverille. Ei tainnut kaverikaan tietää, sillä laittoivat homman diilaamisen kokonaan lentokenttähenkilökunnan niskoille. Ei kuulemma voinut enää tehdä mitään, koska olin jo tehnyt check innin. No tottakai olin sen tehnyt! Enhän mä muuten olis tiennyt mitä paikkoja meille on arvottu!

Onneksi tuohtumus Norskin koodareitten omituisista koodinpätkistä ja aivan päivänselvistä antipatioista lapsiperheitä kohtaan oli hieman laantunut päästessäni selvittelemään asiaa lentokentän tiskille. Etten ehtinyt nolaamaan itseäni aivan täysin. Siellä nimittäin erittäin ystävälliset mimmit hoitivat asian kuntoon alta aikayksikön. Olin valmistautunut vähintäänkin Normandian maihinnousuun yhdistettynä väittelyn maailmanmestaruuskisojen finaaliin, mutta näiden asiakaspalvelijoiden (isolla Aalla) mukaan tällaista ei pitäisi koskaan tapahtua. Norwegianilla lapsi ei koskaan lennä ilman huoltajaa, oli paikkalipusta maksettu tai ei. Heidän mukaansa paikkoja jaettaessa pyritään aina aina siihen, että vauvojen ja lasten vanhemmat pääsisivät istumaan vierekkäin. Siis lapsen kanssa. Paikkojen jakaminen on heidän mukaansa käsityötä eli kyseessä oli vain inhimillinen erehdys.

Koko hässäkkä laittoi kuitenkin miettimään tätä paikkojen maksamisjuttua. Tottakai lentoyhtiöt haluavat lisätä tulovirtojaan, sehän on ihan perusliiketoimintaa. Mutta olisiko niillä, näin somen voima-aikana, tosiaan varaa siihen että saisivat leiman perhematkailijoita sorsivina lentoyhtiöinä? Onhan äitien voima lentoyhtiöiden imagon ravisuttajan todettu moneen kertaan mm. imetysskandaaleissa. Mikään kiero rivienvälistä-toiminta ei enää mene meille läpi vaan tällaisista nousee (joskus turhaankin) suuria kohuja. Kannattaisi siis miettiä tarkkaan kenen kanssa pelleilee, vai mitä?

Seuraatko meitä jo instassa? #matkamisu ja @mirvan_menomatkat löytyy paljon materiaalia matkoista ja matkamisusta <3

Kommentit (8)

Emma / Haaveita ja hauiskääntöjä

Ton takia ostan aina paikkaliput, koska haluan varmasti istua mieheni vieressä! Tossakin olisi toinen aikuinen voinut ottaa lapsen paikan ja lapsi mennä toisen viereen, mutta kivempihan se on matkustaa vierekkäin kaikki :) Ja onneksi järjestyi! Tästä viisastuneena taidan aina vaan maksaa sen pari euroa enemmän, ettei tule moisia yllätyksiä!

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016

Tässä oli siis sellainen tilanne, että koko perhe oli eri riveillä. En olis varmaan edes alkanut säätiön koko hommaa jos kaksi perheestä olis istunut vierekkäin vaan suvereenisti laittanut miehen istuun lapsen kanssa 😉 ja kuten kirjoitin, tämä oli vahinko jonka Norwegian hienosti hoiti kuntoon.

Vierailija

Ööö, siis ensin ette halua maksaa siitä, että istutte vierekkäin kuten muut perheelliset tekevät, mutta hirveä raivo jos ette saa samaa palvelua ilmaiseksi? Miksi luulet että tuon paikan voi varata? Juuri siksi, että pääsee sen lapsen viereen istumaan.

Samalla ihmettelen, ettei mieleesi tullut, että toinen vanhemmista olisi voinut vaihtaa paikkaa lapsen kanssa ja toinen aikuinen istunut yksin?

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016

Oli oikein pakko lukea teksti uusiks. Missä siinä hirveätä raivoa on? Juurikin kirjoitin että onneksi en nolannut itseäni raivoamalla (koska se olis ollut missä tahansa tilanteessa noloa) sillä asiakaspalvelu toimi juuri niinkuin pitääkin ja hoiti homman tyylikkäästi.
Ja mieleeni olisi varmasti tullut istua lapsen vieressä ellei koko perhettä olisi arvottu eri riveille kuten jo otsikossa lukee.

Vierailija

Mutta tässähän ilmeisesti oli kyse virheestä, jos oikein ymmärsin? Lapsien kanssa matkustavia ei siis yleisen käytännön mukaan kyseisessä lentoyhtiössä sorsita, hehän saavat päinvastoin erityiskohtelua. Ei kai se äitien voimaan mitenkään liity, jos kuka tahansa, esimerkiksi ystäviensä kanssa matustava haluaisi ilmaiseksi varata tietyt paikat.

Ja vaikka lapset eivät pääsisikään ilmaiseksi automaattisesti vanhempien viereen, ei se mielestäni olisi sorsimista, vaan sitä, että kaikilla olisi samat säännöt.

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016

Ei sorsita todellakaan ainakaan ohjeistuksen mukaan ja hienosti hoitivat asian kuntoon. Siksi lennämmekin Norwegianilla. 😊 alkusyy kirjoitukselle oli se, että monet ovat tottuneet tähän käytäntöön aivan kuten minäkin, jolloin olettamus on että homma hoituu tietyllä tavalla. Kun oletetut säännöt muuttuvat niin seuraa hämmennys. Halusin tällä kertoa että vaikka välillä käy virheitä niin ainakin Norskilla asiat hoituvat näin.
Kaiken tämän jälkeenkin olen sitä mieltä, että on kaikkien lentokoneessa matkustavien ja työskentelevien kannalta parasta jos se pieni lapsi istuu vanhempansa vieressä, oli maksanut paikasta tai ei. (Sillä ei sitten taas ole mitään merkitystä mistä kohtaa konetta tai riviä ne paikat on).

Vierailija

Me ei osteta koskaan paikkalippuja etukäteen. Aina ollaan päästy (4 henkinen perhe) joko kaksin tai kolmen seteissä vierekkäin. Nyt viimeksi poika 13v istui menomatkan yksin Jenkkeihin ja paluumatkalla istuttiin 2+2 setteinä. Kaikilla lentoyhtiöillä ollaan päästy näin ja ihan ilmatteeksi. 😊 -Katta /Arki(paska)ruokaa

Mirvan Menomatkat
Liittynyt4.2.2016

Niin mekin, oli lapsia mukana tai ei. Aina ollaan istuttu vierekkäin. Ja niin istuttiin nytkin, kiitos hyvän asiakaspalvelun ❤️🇳🇴

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Mirvan Menomatkat 500mg
Käytetään säännöllisesti matkakuumeen aiheuttamiin oireisiin. Vaikuttava aine: vinkit lapsen kanssa matkustamiseen. Sis. parhaat kohteet, kokemukset ja katasrofit. Päivämatkoja hyvinvointiin, liikuntaan ja terveelliseen ruokavalioon lapseperheen arjessa.
Saattaa aiheuttaa yliherkkyyttä lomasuunnitteluun, vakavaa haaveilua sekä yliaktiivista pakkausintoa.
Oireiden pitkittyessä lue lisää ja varaa matka.

Seuraathan jo Mirvan Menomatkoja jo Facebookissa ja Instagramissa

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota rohkeasti yhteyttä!

 

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015