Näin joulun alla minulla olisi pieni pyyntö maustefirmoille: voisiko kanelipakkauksissanne lukea, mistä kanelilajista tuote on jauhettu? Myös pieni präntti kanelin alkuperämaasta ja isompi maininta tuotteen sisältämästä myrkyllisestä kumariinista olisi kiva! Kiitos. Arvostaisin myös, jos lähikauppani (tunnettu nimeltämainitsematon ketju) luopuisi edes yhdestä niistä myynnissä olevasta viidestä(toista) perus-kanelistaan ja ottaisi tilalle ceyloninkanelin, jota tuntuu tällä hetkellä saavan vain erikoisliikkeistä. Kiitos. Terveisin nimimerkki "En halua lapselleni maksasyöpää".

***

Ja jos nyt mietitte mistä on kyse, lukaiskaa tämä vanha, mutta jälleen ajankohtainen, uutinen: http://yle.fi/uutiset/pipareissa_piilee_maksamyrkky/5470218

(Kuvassa oleva Steenbergsin reilun kaupan luomukaneli on tuotettu Sri Lankassa, mutta tässäkään purnukassa ei lue, onko kyseessä ceylonin- vai kassiakanelia. Argh!).

Kommentit (10)

Kaisa Jaakkola
Liittynyt29.8.2013
1/10 | 

I know the feeling... samaa ongelmaa ollut. Olen toistaiseksi tehnyt niin että ostan vain kanelia jossa lukee kumpaa se on. Käsittääkseni ceyloninkanelista aina mainitaan että se on juurikin sitä. Tampereella ainakin Runsaudensarvesta saa ceyloninkanelia. Ja näköjään googlettamalla löytyy moniakin nettikauppoja jotka sitä myyvät.

2/10 | 

Eikös luomukaneli ole aina ceyloninkanelia? Luulis lisäksi, että Sri Lankassa (=Ceylonissa) tuotettu kaneli on aina ceyloninkanelia, mutta en tiedä, onko näin.

3/10 | 

Se on ceyloninkanelia vain jos siinä erikseen lukee ceyloninkaneli. Markkinointikikka, nääs. Kaikki muut kanelit ovat tuota kassiakanelia.

5/10 | 

Kyllähän se maksasyöpä hyökkää heti ekasta pienestä ripauksesta kanelia!

 

Paras pakata lapsi kotona tiukasti pumpuliin (muista toki ilmarako, ettei raukkaparka tukehdu) ja pitää hänet kaapissa. Maailma kun on vaaroja täynnä - vai onko tuo kaneli se kaikkein pahin? Miettikääs paljonko sitä kanelia on piparkakkutaikinassa, paljonko siinä on sitä "myrkyllistä" ainetta ja montako piparia lapsi syö. Jos siitä tulee maksasyöpä niin...

 

Voi hyvää päivää näitä ylihysteerisiä äitejä, joilla järki lentää korvista,realiteetit ja suhteellisuudentaju on hukassa ja vouhotetaan jostain mausteesta.

6/10 | 

kaneli ja kassiakaneli on erimakuisia, arvatenkin kumpi on paremman makuista. itselläni on purkillinen vietnamilaista kanelia, erinomaista sekin.

miksi ostaa huonoa JA epäaitoa joka voi olla myös myrkyllistä kun vähän vaivaa näkemällä saa parasta.

7/10 | 

Mulla on tuota samaa kanelia kuin sulla tuossa kuvassa, ja mielestäni se maistuu erilaiselta kuin "tavallinen" kaupasta ostettu kaneli. Eli ehkä se on eri lajiketta :)

8/10 | 

Pikaisella googlettelulla selviää, että kyseinen Steenbergsin kaneli on juurikin ceyloninkanelia.

 

Kyllähän se siltikin kannattaisi ilmoittaa pakkauksessakin.

9/10 | 

omg söin tänään muutaman piparin enkä tiedä mistä niiden kaneli oli peräisin!! D: onkohan mulla myrkytys?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hae blogista

Blogiarkisto

2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla