Lojuuko keittiössäsi nippu tuoretta yrttiä? Kokeileppa hienontaa sitä hieman vauvansoseseen sekaan! Tässä esimerkkejä toimivista makupareista:

Perunasose: persilja, tilli

Porkkanasose: kirveli, rakuuna

Kukka- ja parsakaalisose: basilika, kynteli, meirami

Naudan- ja sianliharuoat: kirveli, rakuuna, rosmariini, timjami

Broileriruoka: rakuuna, rosmariini

Kalaruoka: kirveli, rakuuna, ruohosipuli, tilli

Munaruoka: kirveli, meirami, oregano, ruohosipuli, tilli

Hirvenliharuoka: meirami, minttu, rosmariini

Lapaanliharuoka: meirami, minttu, rakuuna

Lähde Päivi Enarvi ja Jaana Koskenniemi: Kotiruokaa vauvalle

Tuoreet yrtit voi korvata soseiden valmistusvaihessa hyvin myös kuivilla. Muista silloin, että kuivatut yrtit ovat tuoreita voimakkaampia: yksi teelusikallinen kuivattua yrttiä vastaa yhdestä kahteen ruokalusikallista tuoretta yrttiä.

Tiedätkö lisää toimivia makupareja yrteille? Käytättekö yrttejä muuten paljon (vauvan)ruuanlaitossa? Meillä kuluu varsinkin tilliä kalasoseisiin, mutta sitä en tiennyt, että yhtä hyvin voisin kokeilla maustaa niitä rakuunalla.

Kommentit (1)

Vierailija

Hei, tuoreita yrttejä ei suositella alle 1-vuotiaalle korkean nitraattipitoisuuden vuoksi.

Seuraa 

Blogiarkisto

2013