Moi! Miten teillä käynnistyi uusi viikko?

Itse kipitin heti aamusta Hakaniemen halliin haisulijuusto-ostoksille, sillä  juhlin huomenna pikkujouluja muiden tammimammojen ja Viljan ikätovereiden kanssa. Ihanaa! Samalla juustonhakureissulla tuli kierrettyä myös hallin muut kojut ja mukaan tarttui myös kotimaista karitsan luomujauhelihaa.

Halusin kokata karitsasta jotain, mitä koko perhe voi syödä, joten päädyin shepher's piehen, eli tuttavallisemmin liha-perunasoselaatikkoon.  Ohjeen löysin Matleena Lahden Luomuruokaa lapselle -kirjasta ja sen ainekset ovat sellaiset, että ruoka soveltuu yli kuusi kuukautisille vauvoille.

Vauvan shepherd's pie (liha-perunasoselaatikko)

  • 1 l vettä
  • 1 kg perunoita
  • 2 keltuaista
  • 1 dl tuoretta basilikaa
  • 400 g (karitsan)jauhelihaa
  • 1 rk tomaattipyreetä
  • 1 tl paprikajauhetta

Keitä kuoritut ja kuutioidut perunat vedessä aivan pehmeiksi. Kaada keitinvesi pois (säästä pari desiä myöhempää käyttöä varten) ja soseuta perunat survimella.

Jäähdytä sosetta hieman ja sekoita joukkoon keltuaiset ja basilika. Notkista sosetta keitinvedellä (soseen on hyvä olla jopa pikkasen liian löysää kuin kuivaa, sillä se tulee vielä kuivahtamaan uunissa).

Kypsennä jauheliha murumaiseksi pannulla ja mausta tomaattipyreellä ja paprikajauheella.

Levitä sose ja jauheliha kerroksittain yhteen tai useampaan voideltuun uunivuokaan ja paista 200 asteessa vuoan koosta riippuen noin 30 minuuttia.

Vinkki: käytä soseeseen myös muita juureksia, kuten vaikka maa-artisokkaa.

Lähde Matleena Lahti: Luomuruokaa lapselle

Kommentit (1)

Vierailija

Kiva resepti vähillä mausteilla. Tosin kyllä tuo lihaperunasoselaatikko muutenkin kaikessa mössöydessään profiloituu täysin vauvanruoaksi, että ei ainakaan meidän perheessä kelpaa aikuisille vaikka se kuinka nimettäisiin shepherdspieksi.

Seuraa 

Blogiarkisto

2013