VAUVAN LIHAPULLAT

  • ½ dl korppujauhoja
  • 1 dl vettä
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1-2 rkl kuivattuja yrttejä (esim. persiljaa, timjamia ja kirveliä)
  • ripaus mustapippuria

Laita korppujauhot kulhoon ja mittaa sekaan vesi. Anna korppujauhojen turvota hetki. Sekoita sen jälkeen joukkoon jauheliha, kananmuna, murskattu valkosipulinkynsi ja mausteet. Vaivaa taikinaa hyvin, niin saat lihapulliin kuohkean rakenteen.

Pyörittele taikinasta haluamasi kokoisia lihapullia tai -tankoja ja aseta ne leivinpaperin päälle uuninpellille. Kypsennä lihapullia 20 minuuttia 200-asteisessa uunissa.

Vinkki: voit jakaa taikinan tekovaiheessa kahtia ja lisätä aikuisten osuuteen suolaa ja muita voimakkaampia mausteita (esim. tabascoa!). Pyörittele suolattomista ja suolatuista pullista eri kokoisia tai muotoisia, jotta ne eivät sekoitu.

 

Kommentit (5)

1/5 | 

Oletko huomannut, että kaupan korppujauhoissa on yleensä aika paljon suolaa? :) Itse olen tehnyt vauvan lihapullat ilman sitä. Koostumus on vähän erilainen, mutta ei ole menossa haitannut.

3/5 | 

Korppujauhojen tilalle voi laittaa pikakaurahiutaleita. Näin saa piilotettua kuitua mukaan ja tulee kuohkeita pullia. Olen toisinaan truikannut lapsen lihapullataikinaan myös vähän mallasta, auttaa vatsan toimintaan.

4/5 | 

Ajattelin kokeilla psyllium kuitujauheella, jos se toimisi lihapullissa :) Omiimme emme koskaan laita mitään jauhoja, välillä yhden munan, mutta yleensä ei sitäkään.

Vierailija
5/5 | 

Kaurahiutaleet, leseet, grahamjauhot, kaikki kuituisia ja suolattomia. Graham ja kaura käy kaikkein pienimmillekin. Sipuli- ja valkosipulijauheet ovat hyviä mausteita myös.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hae blogista

Blogiarkisto

2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla