Tyttäreni Vilja on saanut viime viikot oikein extra-smoothia ruokaa ja äitikin on säästynyt suuremmilta kattilatiskeiltä. Siitä kiitos kuuluu blogiyhteistyölle Philips AVENTin kanssa, jonka seurauksena sain testattavaksi muutamia AVENTin tuotteita, mm. tämän höyrykeitin-tehosekoitinyhdistelmän.

 Kukkakaalit höyrystymässä.

Kompaktin kokoinen AVENT höyrykeitin-tehosekoitinyhdistelmä on suunniteltu erityisesti pienten vauvanruokamäärien valmistamiseen. Niin hedelmät, kasvikset, kala kuin lihakin höyrystyy laitteella muutamissa minuuteissa kypsäksi säästäen näin ruuan vitamiinit ja hivenaineet. Soseutuskin tapahtuu kätevästi kannua kääntämällä, ilman ruuan turhaa siirtelyä astiasta toiseen. Lisäksi tekniset tiedot lupaavat osien helppoa puhdistettavuutta, mitä itse pidän suuressa arvossa. Jostain syystä minulla on aiempia kokemuksia vain blendereistä, joiden tiskaamiseen ja uudelleen kasaamiseen menee enemmän aikaa kuin soseen valmistamiseen pelkkää haarukkaa käyttäen.

Kätevä vesimitta kertoo, että vartissa kypsyvä kasvis tarvitsee 150 ml vettä.

Ensimmäinen laitteella valmistamani sosesatsi koostui luomukukkakaalista. Pilkoin kasviksen pieniksi,  2-3 cm:n kokoisiksi paloiksi ja tyrkkäsin kannuun. Vesisäiliön täyttöaukko löytyi helposti laitteen sivusta ja käyttöohje muistuttaa, että se täytyy painaa täytön jälkeen tukevasti kiinni, jotta höyry ei karkaa ulos väärästä aukosta. Laitteen mukana tullut mittakuppi vedelle on muuten aika kätevä: siinä näkyy asteikko niin minuutteina kuin millilitroina. Eli kun kukkakaali kypsyy vartissa, mittakupista voi  tarkistaa paljonko 15 minuutin höyrystämiseen tarvitaan vettä. Jälleen vähemmän ulkoa muistettavaa univajeesta kärsivälle päälle.

Vartin höyrytyksen jälkeen laite piippasi kertoakseen, että kukkakaalit olivat kypsiä. Ei muuta kuin kääntämään kannu toisinpäin ja  suristelemaan sisältö soseeksi. Höyrykeitin-tehosekoitinyhdistelmän yksi kiitellyistä ominaisuuksista on myös se, että kannuun jää soseutusta varten juuri optimaalinen määrä keitinnestettä. Surrurrur ja sose oli valmis.

Uskottava se oli, kun kerta omin silmin näki: valmis kukkakaalisose oli yhtä aikaa sekä silkkiä että samettia. Häkeltyneenä taisin todeta, etten edes tiennyt kukkakaalista tulevan koostumuseltaan näin pehmeää ja tasaista. Viljakin tykkäsi, mikä itsessään on jo pieni ihme. Neiti nirsoilee edelleen valtaosalle kasviksista.

180 ml:n AVENT VIA äidinmaidonsäilytysrasiat sopivat myös soseiden säilömiseen.

 Kukkakaalin jälkeen olen soseuttanut höyrykeitin-tehosekoitinyhdistelmällä niin Viljan porkkanat kuin parsakaalitkin. Surautinpa sillä kerran yhden satsin perunasosetta myös omiin savukalapyöryköihinkin.  Kaupasta olen ostanut laitteen saamisen jälkeen vain muutamia valmiita mango- ja marjapilttejä, sillä sose kuin sose hoituu nyt niin vaivattomasti kotioloissakin. Ihan superi vehje!

Kokeilujen jälkeen pystyn sanomaan, että höyrykeitin-tehosekoitinyhdistelmä on oma lempparini AVENT-tuotteista. Mikä on sinun ja miksi?  Käy kertomassa tähtihetkesi AVENTin kanssa kilpailusivulla ja voita hieno AVENT-tuotepaketti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

1/2 | 

Vaikuttaapa kätevältä! Vehje on varmaan ihan näppärä alkumaisteluihin, kun annokset ovat vielä pieniä. Hirveän isoa satsia tuolla ei varmaan saa tehtyä? Eipä kyllä olis suuri vaiva pyöräyttää tuolla parin päivän välein :) -Pingale

2/2 | 

Ja toi on kyllä niin näppärä, että siinä valmistaa vauvalle helposti ruuan vaikka ihan joka ruokailulle erikseen, samalla se siinä valmistuu kun tekee muulle perheelle ruokaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hae blogista

Blogiarkisto

2013