PORKKANA-LINSSIPIHVIT (2 aikuiselle ja 2 lapselle)

  • 1 dl punaisia linssejä
  • 4-5 isoa porkkanaa
  • 1 pieni sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 kananmunaa
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl limemehua
  • ½ dl tuoretta korianteria tai persiljaa
  • rypsiöljyä

Huuhtele linssit juoksevan veden alla ja keitä kypsiksi pakkausen ohjeen mukaan. Valuta.

Pese ja kuori porkkanat. Raasta porkkanat; mitä pienempi perheenne sormiruokailija on, sitä hienommaksi ne kannattaa raastaa.

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Sekoita kasvikset linssien kanssa. Riko sekaan kananmunat ja lisää vehnäjauhot, limemehu ja hienonnettu korianteri/persilja. Sekoita taikinaksi.

Sivele leivinpaperi rypsiöljyllä (itse en ymmärrä miksi, mutta tein työtä käskettynä). Muotoile taikinasta pihvejä ja paista niitä leivinpaperin päällä 200-asteisesa uunissa 25 minuuttia. Käännä pihvit paistamisen puolivälissä, niin ne kypsyvät tasaisemmin.

Tarjoa pihvejä esim. keitetyn riisin tai uunijuuresten kanssa. Säilytä jääkaapissa tai pakasta ja lämmitä uudelleen ennen tarjoilua.

Ohje: Minä syön itse - sormiruokailun käsikirja

 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Blogiarkisto

2013