Lihaton lokakuu vetelee viimeisiään ja jostain sohvan uumenista on kantautunut jo ujo toive kunnon hodareiden sisällyttämisestä tulevan viikonlopun ruokalistalle. Kieltämättä omaakin lihapullahammasta kutkuttaa jo, vaikka kuukausi ilman lihaa onkin kulunut kepeästi. Väitän jopa, ettei lihaa ole tehnyt edes mieli -- ennen kuin joku mainitsi ne lihapullat.

Parasta lihattomassa lokakuussa on ehdottomasti ollut oman reseptirepertuaarin täydentyminen sekä uusista että vanhoista, kertaalleen unohdetuista kasvisruuista. Soija-punajuurilasagne on yksi niistä, jonka olemassaolon muistin vasta, kun lemppari "mammabloggaajani" Isyyspakkauksen Tommi esitteli oman variaationsa.  Oma soija-punajuurilasagneni on ollut aiemmin vähän erilainen, mutta Tommin versio kuulosti niin hyvältä, että päätin kokeilla hieman soveltaen sitä. Todella hyvää tuli!

SOIJA-PUNAJUURILASAGNE

  • 800 g (5-6 kpl) punajuuria
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 dl tummaa soijarouhetta
  • 800 g tomaattimurskaa
  • 2-3 tl kuivattua persiljaa
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • (vettä)
  • n. 1/2 pkt lasagnelevyjä
  • juustoraastetta
  • vuohenjuustoa (tai sinihomejuustoa tai mozzarellaa)

Pese punajuuret ja keitä ne tilavassa kattilassa kypsiksi. Punajuuret vaativat melko pitkän keittoajan, joten muista tarkistaa välillä, että vesi ei ole kiehunut pois. Jäähdytä, kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi.

Valmista tomaattikastike. Hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuullota sipuleita hetki tilavassa kattilassa ja lisää soijarouhe, punajuuret, yrtit ja tomaattimurska. Keitä tomaattikastiketta 15 - 20 minuuttia, mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää tarvittaessa vettä, jos kastike tuntuu liian kuivalta.

Laita muutama kauhallinen valmista kastiketta uunivuoan pohjalle ja lado kerros lasagnelevyjä kastikkeen päälle. Laita niiden päälle lisää kastiketta sekä juustoraastetta ja pari vuohenjuustosiivua. Jatka näin, kunnes vuoka on täynnä.  Laita pinnalle vielä runsaasti juustoraastetta ja vuohenjuustoa.

Paista 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia, kunnes lasagnelevyt ovat pehmeitä.

 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Blogiarkisto

2013