Olen tähän asti kypsentänyt Viljan ruokiin tarkoitetut kasvikset joko keittämällä tai höyrystämällä. Aivan yhtä pätevä kypsennyskapistus nimeltä uuni tulvahti mieleeni vasta, kun näin kaupassa ihanteellisen napakoita, hyvännäköisiä ja pieniä munakoisoja. Niitä oli pakko päästä paahtamaan!

VAUVAN PAAHDETTU MUNAKOISO

  • 1 munakoiso
  • loraus öljyä
  • (kuivattua basilikaa)

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa munakoiso puoliksi ja aseta koison kannikat leivinpaperilla päällystetylle pellille leikkuupinta ylöpäin. Lorauta ja levitä pinnalle noin ruokalusikallinen öljyä. Voit myös maustaa koisoja ripauksella kuivattua basilikaa, jos haluat.

Paahda munakoisoa uunissa noin 30 minuuttia kunnes sisus on pehmeää. Lusikoi sisus irti kuorista ja soseuta tarvittaessa, jolloin lopputulos on ihanan samettista.

Voit tarjota paahdettua munakoisoa lapselle sellaisenaan, lisätä sitä esim. tomaattikastikkeeseen tai vamistaa siitä terveellisen levitteen leivälle.

Kommentit (3)

1/3 | 

nami! Upotettiin viljon kanssa omat puolikkaamme alta aikayksikön. Vähän oli jauhelihaa höysteenä :) 

2/3 | 

Kiitos ihanasta blogista! Kivaa että arvostat sesonkituotteita, ja niin minäkin - mutta nyt tuli tenkkapoo mangoldin kanssa. Meillä kasvaisi tätä aikuisten herkkua niin että vauvallekin riittäisi, mutta neuvolassa eivät osanneet tietää saako sitä antaa, un satuin asiasta mainitsemaan :-o (minulla saman  ikäinen vauveli kuin Vilja eli 1/2013). Neuvolan täti arveli että mangoldi on kuin pinaatti = liikaa nitraattia. Mutta eihän mangoldi ole pinaatti vaan salaatti! Sattuisitkohan siis tietämään... Olen ryöpännyt ja sitten silpunnut soseisiin...

3/3 | 

Thanks for the idea! Ostin jo munakoison, ja mietin sitten vasta kotona että mitähän tästä tehdään, ei se minulle maistuisi höyrytettynä... :) Pojat saa siis uunitettua koisoa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hae blogista

Blogiarkisto

2013