Olosuhteisiin nähden hyvin. Kiitos vaan kysymästä. Kun lähtötilanteena oli soseille yökkäävä, jopa oksentava, ja vähintäänkin ruokaa valtoimenaan ympärilleen syljeskelevä  napero, on kaikki muutos katsottava hyväksi.

Näitä makuja Vilja söisi mielellään AINA: mustikka, vadelma. Marjat ylipäätänsä. Yritän hanakasti väittää Viljan olevan tässä asiassa äidin tyttö, mutta taitavat ne omatkin makumieltymykset vaikuttaa siihen, mitä makua likka saa useimmiten syödäkseen. Itsekin söisin vain mustikkaa ja vadelmaa, jos niille eläisi!

Nämäkin uppoavat (yleensä): porkkana mihin tahansa sotkettuna, bataatti mihin tahansa sotkettuna, kukkakaali, parsakaali. Makeista soseista luumu (Äidin tyttö! Äidin tyttö!).

Tämän suosiosta äitikin yllättyi: Hipp-merkin palsternakkasose, joka maistui jopa minun - suuren palsternakkafanin - suussa kitkerältä ja pahalta. Jos olisin tehnyt soseen itse, olisin paahtanut palsternakkapalat ensin uunissa saaden siten juureksen karamellimaiset aromit esille. Mutta mistä vetoa, ettei tyttö olisi sitä silloin syönyt!

Puuroista lempparein: Valion Onni vadelma-kaurapuuro. Anteeksi mainostus, mutta jos saan tyttäreni syömään etenkään aamuisin enää mitään muuta, on se todellinen ihme.

Hyi yrjö (Viljan mielestä): no se avokado. Myös perunalla saisi heittää vesilintua. Tässä asiassa Vilja ei ole niin äidin tyttö.

 Hyi yrjö (äidin mielestä): Piltin spagetti ja jauheliha. Pelkkä puolikkaan purkin mikrottaminen sai koko asunnon haisemaan koulun ruokalalta. Muistattehan ne ylikeitetyt, yhteen liiskaantuneet spagetit, mauttoman jauhelihakastikkeen, kumijuutoraasteen ja isosta saavista pikkuruisella kauhalla lapioitavan ketsupin? Vilja kyllä tykkäsi, mutta mitäpä neiti vielä koulumaailmasta tietäisikään.

Onko tätäkin pakko maistattaa? Maissi, jota me vanhemmat syömme vain maizenan, maissitortillalettujen ja popcornin muodossa.Teenkö nyt lapsestani nirson, jos en lykkää hälle jo tässä vaiheessa tuota mielestäni aika turhaa ruoka-ainetta?

Tällä hetkellä noin 5kk ja 1vk vanha Vilja syö siis pari lusikallista puuroa aamuin illoin, sekä kasvissosetta lonaaksi ja hedelmä-/marjasosetta päivälliseksi. Lihaa vaan useammin lautaselle, sanottiin neuvolassa, joten se lienee meidän seuraava haaste. Tosin suurin haaste se taitaa olla tälle mammalle, joka vielä ennen raskautumistaan eli kala-kasvisruokavaliolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (4)

1/4 | 

Mekään ei annettu tyttärelle maissia soseena. Vasta nyt, kun lapsen ruoka alkaa näyttää ruoalta ollaan (lue olen) laitettu tytön ruokaan (pakaste)maissia. Ei siinä sen kummempia ajatusmaailmoja taustalla ollut, jäi vain antamatta :D Tosin hyvin moni muukin kaupan mössö on edelleen antamatta... Hieno ja pitkä listahan teillä jo on! Hyvin menee, Vilja! :)

-Pingale

2/4 | 

Maissi on ihanaa! Olis sääli jos lapsenne ei oppis tykkäämään siitä, vaikkei sitä kotona vedetäkään. Sehän voi vaikka olla tulevan puolison lempiherkku, jolloin nirsoilu on ikävää. Ja muutenkin. 

Miksette voisi kasvattaa lastakin kala-kasvissyöjäksi? Se on ihan terveellistä, tietoa löytyy mm. Vegaaniliiton sivuilta. 

3/4 | 

Onnin vadelma-kaurapuuroa voisi syyä vaikka ite, ku se haisee niin hyvältä :D me  ei kuitenkaan osteta sitä pojalle kuin reissuille. Tulis muuten aika kalliiksi, 7,5kk ikänen ku vetelee kerralla koko purkin ;)

4/4 | 

Anteeksi, mutta missä tilanteessa neuvolassa on painotettu "lihaa lautaselle"? Meillä ainakin neuvolat ovat suhtautuneet vauvan kasvisruokavalioon kannustavasti, jos vain itse osoittaa, että tietää mistä mitäkin ravintoaineita saa.

Kannattaa ottaa neuvolassa aktiivisesti kantaa tuommoisiin kommentteihin, jotta asenteet nykyaikaisia ruokavalioita kohtaan parantuisivat! Myös lihansyönti on valinta, vaikka sitä ei valinnaksi välttämättä ajattelisi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hae blogista

Blogiarkisto

2013