Uutta vuotta on tylsä ottaa vastaan ilman pientä herkuttelua. Siksi pyöräytin meille heti aamusta pellillisen minejä rusinaskonseja, joiden ohjeen poimin Matleena Lahden Luomuruokaa lapselle -kirjasta. Näitä meidän Viljakin voi mutustaa, sillä skonssit on laadittu  10-12 kk täyttäneille herkkusuille. 

MINIT RUSINASKONSSIT (n. 18 kpl)

  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl ruokosokeria
  • 1/4 tl leivinjauhetta
  • 1/4 tl ruokasoodaa
  • 1/2 dl öljyä ta voisulaa
  • 1 dl piimää (itse korvasin maustamattomalla jugurtilla)
  • 1/4 dl luomurusinoita

Voiteluun:

  • 1 rkl voita sulatettuna
  • ripaus ceyloninkanelia

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää rasva ja sekoita, kunnes rakenne on murumainen. Kaada sekaan piimä ja rusinat ja sekoita taikina nopeasti sekaisin.

Taputtele taikinasta jauhoitetulle alustalle levy ja paina pienellä ympyrän muotoisella muotilla tai lasilla (esim. snapsilasi) skonsseja. Kasta muotti painelujen välillä jauhoihin, niin skonssit irtoavat helpommin. Siirrä skonssit leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille.

Voitele skonssit kanelilla maustetulla voisulalla. Paista skonsseja 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia koosta riippuen. Nauti sellaisenaan tai esim. kermavaahdon kanssa.

Ohje: Matleena Lahti - Luomuruokaa lapselle

Onnellista uutta vuotta 2014 kaikille Mini Pumpkinin lukijoille!

Kommentit (2)

Seuraa 

Blogiarkisto

2013