Meidän mimmi on perinyt äidiltään ainakin luonnollisen mieltymyksen kuivattuun luumuun, eikä se haittaa yhtään! Ehkä saan nyt talouteemme toisenkin, joka voi lusikoida joulutorttuihin tarkoitettua luumumarmelaadia suuhunsa suoraan purkista (krhm).

Erityisesti tämä itse kuivatuista luumuista keitetty luumusose on Viljan  herkkua. Onneksi sitä ei ole kovin vaikeaa valmistaakaan.

Helppo sose kuivatuista luumuista (3 dl)

  • 1 pussi kuivattuja kivettömiä luumuja
  • 3 dl vettä

Huuhtele luumut siivilässä juoksevan veden alla. Kiehauta vesi ja lisää luumut. Keitä luumuja hiljakseen noin 20 minuuttia. Soseuta sen jälkeen pehmenneet luumut keitinveden kanssa. Tarvittaessa lisää soseeseen hieman vettä.

Kommentit (1)

Seuraa 

Blogiarkisto

2013