Mietin pitkään kehtaanko vinkata tästä ohjelmasta, sillä näillä kyseisen kanavan dokkareilla on vähän sellainen maine -- vänän kuin suosittelisi artikkelia Seiskasta. Lisäksi dokkari on esitetty ennenkin (viimeksi eilen päivällä, jolloin minäkin sen näin ensimmäisen kerran) ja sitä on varmasti puitu jo keskustelupalstat turvoksiin. Mutta suosittelenpa silti!

Lapseni elää roskaruualla - dokumentti käsittelee kolmea brittiperhettä, joiden vasta taaperoiässä olevat naperot saavat huimat 3000 kaloria päivässä. Syy: roskaruoka. Ensimmäisen viisihenkisen perheen kuopus Cuba juo päivittäin 6 tölkkiä colaa ja nauttii kotiin kannettua uppopaistettua päivällistä viidesti viikossa  vanhempien liki kannustavan katseen alla. Toisen perheen puolitoistavuotias Michael ei puolestaan suostu syömään vanhempiensa tarjoamaa terveellistä kotiruokaa ja kerta toisensa jälkeen perheessä turvaudutaan pikaruokaan. Epäterveellinen ruokavalio hivuttautui osaksi perheen arkea, kun Michaelin vakavasta sairastumisesta säikähtäneet vanhemmat eivät enää halunneet kieltää lapseltaan mitään. Surullisin kaikista on kuitenkin 3-vuotiaan Harleyn kohtalo, sillä pojan äiti ei ole ikinä valmistanut hänelle ruokaa. Jopa pastan keittäminen on äidin mielestä liian työlästä. Harley on hyperaktiivinen. Ja syö joka viikko kilon sokeria. Poika kopioi ruokatottumuksensa ja elämäntapansa suoraan äidiltään, joka nuoresta iästään huolimatta on saanut jo yhden sydänkohtauksen.

Livin (ja Nelosen) dokumentit ovat yleensä rietasta sosiaalipornoa ja täynnä ääripäitä, eikä Lapseni elää roskaruualla ole poikkeus. Sain siitä kuitenkin myös pari käytännön vinkkiä, joilla voisin yrittää rohkaista omaa lastani tutustumaan ruokaan (tästä neidin nirsoudesta täytyisikin tehdä ihan oma postaus...). Dokkarin ehdottomasti liikuttavinta antia oli nimittäin Michaelin kehitys, eli se, miten tenava sostui lopulta syömään jopa punajuurta.

Dokumentin seuraava TV-esitys on Livillä jo tänään torstaina klo 21.55. Kannattaa katsoa, jos ei muuta tekemistä ole :).

Kommentit (2)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hae blogista

Blogiarkisto

2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla