Lupailin reseptiä näille cannelloneille. Teen aina silloin tällöin joko soijarouheella ja pehmeällä vuohenmaitojuustolla tai jauhelihalla, sienillä ja ricotta-juustolla täytettyjä cannelloneja vaihteluksi iänikuiselle lasagnelle.Tällä kertaa inspiroiduin kuitenkin Jamie Oliverin  squash & spinach pasta rotolosta sen verran, että täytinkin pastaputkilot uunissa paahdetulla myskikurpitsalla ja pinaatilla. Paistoksen päälle nakkasen vielä kaupasta löytämäni savufetan (mainio tuote btw!), mutta varmasti tavallinenkin feta toimii tässä ruoassa. Hyvää tuli!

KURITSALLA JA PINAATILLA TÄYTETYT CANNELLONIT

Cannellonit:

  • 1 pkt cannelloneja
  • n. 1 kg myski- tai talvikurpitsaa
  • 1 sipuli
  • 300 g pakastepinaattia
  • suolaa ja mustapippuria
  • ripaus muskottipähkinää

Tomaattkastike:

  • 800 g laadukasta tomaattimurskaa (esim. Mutti)
  • 3 valkosipulikynttä
  • 2 tl kuivattua basilikaa
  • 1 tl kuivattua salviaa
  • pari ripausta sokeria tai tilkka hunajaa
  • suolaa ja mustapippuria

Pinnalle:

  • 150 g savufetaa tai tavallista fetaa
  • parmesaanjuustoa
  • tuoreita yrttejä

Aloita kurpitsan paahtamisesta. Poista kurpitsasta siemenet ja lohko paloiksi. Laita kurpitsalohkot uunivuokaan ja sivele päälle hieman öljyä. Paahda kurpitsaa kuorineen 200-asteiseen uuniissa lohkojen koosta riippuen noin 25-35 minuuttia tai kunnes sisus on pehmeää. Anna jäähtyä hetki ja poista sen jälkeen kuori. Soseuta kurpitsa vielä esim. survimella.

Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia hetki öljyssä kuumalla pannulla ja lisää pakastepinaatti. Paista, kunnes pinaatti on sulanut ja neste haihtunut. Sekoita kurpitsasose pinaatin joukkoon ja mausta seos suolalla, mustpippurilla ja muskottipähkinällä. Tarkista maku.

Valmista tomaattikastike. Kouri ja hienonna valkosipulinkynnet ja kuullota niitä öljytilkassa kuumalla pannulla. Kaada joukkoon tomaattimurska ja mausteet. Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Täytä canneollonit kurpitsa-pinaattitäytteellä (itse koen parhaimmaksi tekniikan, jossa pidän pastaputkiloa pystyssä toinen pää kiinni alustassa ja lusikoin täytettä sisään teelusikalla toisesta päästä). Laita täytetyt cannellonit  uunivuokaan ja kuorruta tomaattikastikkeella. Murenna päälle vielä feta ja raasta parmesaania.

Paista 225-asteisen uunin alatasolla noin 25-30 min tai kunnes kypsää. Korstele tuoreilla yrteillä.

Kommentit (1)

Seuraa 

Blogiarkisto

2013