Viime viikonlopun valmistujaishumu ja muut kesän tulevat juhlat saivat minut muistelemaan Viljan nimiäisiä, joita juhlittiin pienellä porukalla perhepiirissä maaliskuun puolivälissä. Lunta oli silloin maassa ainakin tornitalon verran, vä-syt-ti ja vauva tarvitsi alituisesti syliä eikä nukkunut kunnollisia päiväunia, mutta jollain eeppisellä voimalla (ja ajalla!) sain raavittua itse kasaan koko juhlamenun. Sen verran pollea asiasta olen, että paljastan menun nyt täälläkin.  Löytyisikö näistä tarjoiluideoita teidänkin juhliin?

(Linkit resepteihin löytyvät postauksen lopusta).

(Ja joooo, kuvat eivät ole tällä kertaa kovin häävejä!)

Heti kärkeen on todettava, että siihen on syynsä, miksi EN OLE kakku- tai leivontabloggari. Olen esim. ihan käsi kaikessa, mihin liittyy koristelu. Faktan havainnollistaa parhaiten viimeinen kuva kakusta, johon oli tarkoitus tulla pinkistä Candy Melt- suklaasta puristettu suklaareunus ja tota, öh, jotain nätimpää kuin tikkukirjaimin kirjoitettu lapsen nimi syntymäpäivineen. Mut p*skaks män. Onneksi kakun maku oli sentään huikee!

Kakun lisäksi innostuin koristeleman  Candy Meltillä myös yllä olevan kuvan keksit, jotka eivät onneksi menneet niin pipariksi. Minttusuklaakeksit saivat päälleen vain vaaleanpunaisen sutaisun, mutta whoopiet meikkasin vapisevin käsin V-kirjaimella. Nuo vaahtokarkkimassalla täytetyt whoopiet ovat muuten lempileivoksiani, vaikken oikein ymmärräkkään, miten niistä "pohjista" saa saman kokoisia. (Tässä taas yksi syy, miksi en ole leivontabloggari).

Kuvissa vilkkuvat viirinarut tilasin Decora Housesta. Ne  näyttivät niin raikkaan keväisiltä ja söpöiltä keittiömme katossa, että roikkuvat siellä vieläkin. Ehkä siivoan ne pois jouluun mennessä.

Suolaisena "voileipäkakkuna" leivoin super-helpon ja super-paljon kehuja juhlissa keränneen lohi-mätipiiraan, sillä en voi itse sietää perinteisiä voileipäkakkuja. Valmistin piiraan irtopohjavuoan reunoja hyväksikäyttäen suoraa tarjoiluastiaan ja täytekin vaati vain ainesten sekoittamisen ja muutaman tunnin hyytymisajan. Itsestään nätti piirakka ei olisi vaatinut lainkaan koristelua, mutta innostuin nikkaroimaan ison pihvitomaatin kuorista tomaattiruusun.

Alemman kuvan suussa sulavat sinihomejuustohyrrät ovat meidän perheessä Klassikko isolla k:lla ja nämä(kin) ovat todella nopeita tehdä. Tarvitset vain ison voitaikinalevyn, purkin ranskankermaa (rasva% mielellään 28!) sekä köntin hyvää siniomejuustoa. Ja no, tietysti kananmunan voiteluun. Parhaimmillaan hyrrät ovat samana päivänä paistettuina, mutta jos ajanpuute vaivaa, saat edellispäivän hyrristä maukkaita käyttämällä niitä nopeasti uunissa ennen tarjoilua.

Viljan nimiäis-menu:

Suolaiset:

Sinihomejuustohyrrät

Lohi-mätipiirakka

***

Makeat:

V-kirjaimella koristellut whoopiet

Minttusuklaakeksit

Mansikka-valkosuklaakakku

 

Kommentit (1)

1/1 | 

Kivoja ideoita! Noi suolaiset vois olla passeleita meidänkin tuleville synttäreille. Pahus vaan kun ei ole monitoimikonetta: maalahden limppu ja seuvasekoitin kuulostaa pelottavalta yhdistelmältä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hae blogista

Blogiarkisto

2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla