Liityin odotusaikanani Facebook-ryhmään, jonka jäsenillä oli kaikilla laskettu aika tammikuussa 2013. Nyt puoli vuotta myöhemmin huomaan, että ryhmästä on tullut korvaamaton tukiverkko. Siellä me ollaan yhdessä kirottu sokerirasituskokeet, kuvattu kasvavia pallomahojamme, valiteltu loppuraskauden kipuja ja vaivoja, pelätty tulevaa elämänmuutosta, päivitetty ja jännitetty hengästyttäviä tilanneraportteja jopa suoraan synnytyssaleista ja jaettu tietenkin pienokaisten pakahduttavat ensimmäiset hetket kuvina ja strategisina mittoina. On tsempattu ja neuvottu niitä, joilla imetys on takkuillut, ja toisaalta myös tuettu heitä, joiden valinta on olla imettämättä. On jaettu reseptejä ristiäiskakkuihin, raportoitu neuvolakuulumiset, iloittu kasvavista senteistä ja grammoista, itketty koliikista johtuvaa näännyttävää väsymystä, haastettu toisemme raskauskilojen pudotustalkoisiin  ja jaettu mielipiteemme milloin mistäkin päivänpolttavasta aiheesta. Ihanat, sanavalmiit tammimammat! Voisi luulla, että 65 tuoreen äidin joukko olisi räjähdysherkempi kuin Pohjois-Korea, mutta väitän, että ilman tätä ryhmää se olisin minä, jolle Pohjois-Koreakin jäisi räjähtäessään kakkoseksi.

Tuo mammaryhmämme tuli taas mieleeni, kun lähdin bloggaamaan tätä jumalaista jauhotonta suklaakakkua, josta oli tosin tarkoitus tulla mutakakku ennen Suurta Uuniin Unohdusta (el clásico: jäljellä oli pari minuuttia paistoaikaa ja lapsella tarve töräyttää elämänsä.. no tiedätte kyllä mitkä). Aikoinaan nimittäin myös tammimammojen keskuudessa levisi resepti mutakakkuun, jolla vaikutti olevan yllättäviä sivuvaikutuksia. Sitä kun leipoi ja söi, käynnistyi myös suhteettoman monen synnytys! Siinä ei tarvittu edes kolmea ässää, kun tammimammat valloittivat suklaat suupielissä maamme synnytyssalit.

Tämä taas ei ole resepti tuohon kyseiseen "synnytyksenkäynnistäjään", mutta tajunnan räjäyttävän hyvä korvike kylläkin. Siihen ei tule lainkaan jauhoja, mutta huomaathan vatkata munavaahtoja tarpeeksi kauan, jotta lopputulos ei maistu suklaamunakkaalta.

Jauhoton suklaakakku / mutakakku

  • 6 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 100 g voita
  • 300 gr tummaa suklaata (70%)

1. Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan.

2. Sulata voi, siirrä kattila pois liedeltä ja sulata suklaa voin mukaan.

3. Vaahdota keltuaiset sokerin kanssa ja valkuaiset itsekseen. Yhdistä vähän jäähtynyt suklaa-voiseos keltuaisvaahtoon ja sekoita hyvin mukaan 1/3 valkuaisvaahdosta. Nostele loppu valkuaisvaahto taikinan sekaan (saa jäädä vaaleita rantuja).

4. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa noin 15-20 min. Jos haluat sisuksesta hiukan tiiviimpää, laske 15 minuutin jälkeen uunin lämpötilaa 150 asteeseen ja anna kakun olla vielä 10 min. Kakku kyllä jähmettyy jonkun verran myös jäähtyessään. Nauti vaniljavaahdon tai jäätelön kera.

Ohje täältä

Apuleipuri Vilja.

Ps. Oma synnytykseni ei valitettavasti käynnistynyt pelkällä mutakakulla, vaan hommaan vaadittiin ballonki, 1½ vuorokautta synnytyskipuja ja imukuppi. Sen jälkeen mutakakku kyllä maistui.

 

Kommentit (3)

1/3 | 

Heh, minäkin uskon mutakakun voimaan :) aikoinaan esikoisen synnytys käynnistyi sukujuhlien jälkeisenä yönä, juhlissa olin nauttinut ähkyyn saakka mutakakkua. Kyllä nousi vesi kielelle noista kuvistasi!

2/3 | 

Tässäkin kanamuna ja suklaa, pahimmasta päästä pienille vauvoille :( Toivottavasti lukijasi ottavat nämä huomioon että nämä reseptit eivät ole imettävälle sieltä parhaimmasta päästä. Muuten kyllä hyviä ideoita.

3/3 | 

Oih mutakakkua <3

Itsekkin imettänyt 2 lasta ja aina suklaata+kananmunaa normaalisti syönyt.

Ei oo koskaa mitää lapsille tullut ;)

 

Tiina K

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hae blogista

Blogiarkisto

2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla