Tytön 9. ja 10. hammas tekevät tuloaan ja se on ilmennyt paitsi korvien kiivaana haromisena myös olemattomana ruokahaluna. Kaikkea kyllä maistetaan se ensimmäinen lusikallinen/murunen, mutta sitten pöydässä onkin käynnissä jo kolmas maailmansota. Hyi en syö, haluun vain nokkamukin! Rankkaa. Kuinka kauan laps voi muuten elää pelkällä maidolla? Vissiin aika kauan.

Yhtenä päivänä ennen joulua sitten ajattelin, että ehkä uusi ruoka - tai ruoka uudessa muodossa - voisi innostaa syömään edes vähän enemmän. Pyöräytin pienen satsin apinaevästä, joka on kai sormiruokailijoiden keskuudessa jonkin sortin hitti. Ohjeistuksen siihen löysin täältä.

APINAEVÄS

  • 1 banaani
  • kaurahiutaleita
  • 1 tl (kookos)öljyä
  • (ripaus ceyloninkanelia)

Muussa pehmeä banaani. Sekoita sekaan kaurahiutaleita, kunnes seoksesta tulee taikinamaista. Lisää (kookos)öljy sekä mausteeksi kanelia, jos haluat.

Muotoile taikinasta uuninpellille pötkylöitä ja paista 200 asteessa 15 min.

 

Omalla kohdallani ongelmaksi tuli kaurahiutaleiden määrän arviointi, sillä ensikertalaisena en tiennyt, kuinka tönkköä taikinasta tulisi saada. Laitoin 1½ desiä, mikä olisi ehkä ollut ihan hyvä määrä, jos olisin muovannut pötkylöistä kapeampia tankoja. Tyhmänä lähdin hakemaan jotain "keksimäistä" muotoa ja tangot jäivät sisältä hieman löllöiksi tangon paksuimmasta kohdasta.

Eikä tyttö näitäkään tietenkään syönyt. Ehkä nöyrryn siis vain juottamaan maitoa ja odottamaan aikaa, kun meillä on kulmahampainen ja normaalisti syövä lapsi.

Kommentit (2)

1/2 | 

Mites smoothie banaanista ja mansikoista ja maidosta vaniljasokerilla. Joku tosi hieno koristepilli!

 

2/2 | 

Voi tuo on niin tuttua!! Meidänkin tyttö 11 kk tekee juuri nyt ensimmäisiä poskihampaitaan. Kaikki suuhun menevä tulee sieltä ulos, eikä kurkusta alas kelpaa kuin "mmma" siis maito. Tsemppiä vaan sinnekin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hae blogista

Blogiarkisto

2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla