Huh! Olen vieläkin sanaton saamastani huomiosta, joten katsotaan miten saan omat tunteet ja ajatukset puettua sanoiksi. En olisi koskaan uskonut saavani yllätys Baby Showereita – ja vielä kahteen kertaan. Rakastan itse järjestää yllätyksiä ystävilleni, mutta en ole kuin muutaman kerran itse tullut yllätetyksi. Olen melko hyvä salapoliisi – tai näin ainakin olen itselleni uskotellut. 

Ensimmäinen yllätys tapahtui pari viikkoa sitten sunnuntaina. Olin mieheni kanssa moottoripyöräilemässä ja nauttimassa sunnuntaista. Olin jo tässä kohtaa ihan fiiliksissä, koska mielestäni on aina yhtä ihanaa tehdä kaksin juttuja ihan rauhassa. Kävimme ajelun lopussa mieheni isän luona ja sieltä sitten lähdimme ajelemaan kohti kotia. Saavuttuamme kotimme pihaan, mieheni kertoi käyvänsä vielä autotallissa ja vievänsä moottoripyörän sinne. Minä kerroin kiiruhtavani sisälle vessaan. 

Kun saavuin kotiin, minulle tuli tunne, että jokin ei ole nyt ennallaan. 

Kun saavuin kotiin, minulle tuli heti tunne, että nyt ei kaikki ole niinkuin ennen. Jotain on muuttunut. Joku on käynyt meidän kotona. Vessa sai odottaa, sillä halusin selvittää asian heti. Kuka ihmeessä on käynyt meidän kotona? Lähdin kävelemään kohti olohuonetta. Olohuoneessa odotti suuri yllätys. Siellä oli kaikki minun ihanat ystävät Turusta ja he huusivat yhteen ääneen "yllätys". Menin ihan shokkiin, koska tulin täysin yllätetyksi omassa kodissani. 

Olen kiitollinen jokaisesta tässä kuvassa.
Olen kiitollinen jokaisesta tässä kuvassa.

Meillä on todella tiivis ystäväporukka, joka koostuu mieheni lapsuudenystävistä ja heidän puolisoistaan. Olin ihan ällistynyt, ettei minulla ollut minkäänlaista fiilistä ennakkoon koko juhlista. Tähän porukkaan kun kuuluu reilu kymmenen naista. Kyllähän nyt jonkun olisi pitänyt mokata ja vuotaa tietoa ylätyksestä! Ja koska yllätys tapahtui vielä minun omassa kodissa – olin häkeltynyt. Kukaan ei ollut sanallakaan maininnut juhlista. Kaikki oli tehty täysin salassa. Se oli aika mahtavaa!

Koska yllätys tapahtui omassa kodissani – olin häkeltynyt!

Söimme aivan ihania herkkuja, joita ystäväni olivat tehneet. Saimme vauvalle myös aivan loistavia lahjoja. Olin juuri viikko  aikaisemmin muistuttanut miehelleni hänen veljensä autossa, että tarvitsisimme vauvalle kylpyvannan. Tämän huomion oli mieheni veljen puoliso bongannut ja saimme nyt sen lahjaksi. Oli muuten ihana vihdoin hypistellä tavaroita. Kaikki oli oikein käytännöllistä, joten emme saaneet mitään turhaa krääsää. Tässäkin oli selkeästi otettu meidän elämäntyyli huomioon. Saimme myös vihon Papulle, jonne kaikki olivat arvanneet Papulle nimeä, syntymäaikaa ja kokoa. Lisäksi kaikki olivat kirjoittaneet viestin Papulle. Olen niin kiitollinen, että näin iso joukko ihania naisia on odottamassa meidän pojan syntymää. 

Kaikki lahjat olivat oikein käytännöllisiä käyttötavaroita. Sopii meidän elämäntyyliin loistavasti!
Kaikki lahjat olivat oikein käytännöllisiä käyttötavaroita. Sopii meidän elämäntyyliin loistavasti!

Ei ollut kulunut kuin viisi päivää, kun lähdimme perheeni luokse Tampereelle viettämään viikonloppua. Saavuttuamme siskoni luokse hän ehdotti, että lähtisimme käymään kummitätini luona auttamassa vaihtaan verhot, sillä hän oli juuri ollut polvileikkauksessa. Tämä totta kai sopi minulle. Olin sopinut lapsuudenystäväni kanssa treffit kahdeksi, joten ilmoitin siskolleni, että siihen mennessä meidän pitäisi palata takaisin. 

Saavuttuamme kummitädille kyselin, että missä tätini mies on, kun ei autoja näkynyt missään. Ja hyvin siskoni vastaili kaikkiin kysymyksiin. Oven tuli avaamaan tätini ja yhtäkkiä taustalta kuuluu vain "yllätys". Ja meinasin jälleen saada sydänkohtauksen. Kummitätini luokse oli kerääntynyt kaikki minulle kaikkein läheisimmät naiset. Paikalla olivat siskoni ja kummitätini lisäksi äitini, toinen tätini, serkkuni, veljeni puoliso, lapsuudenystävä (kenen kanssa treffit oli sovittuna), voimistelusta parhaimmat ja läheisimmät ystäväni sekä ammattikorkeakoulusta aisaparini. 

Kummitätini luokse olivat kerääntyneet kaikki elämäni läheisimmät naiset!

Koko elämänmittaisia ihmissuhteita!
Koko elämänmittaisia ihmissuhteita!

Juhlat alkoivat halauksilla ja skoolauksella. Olin niin tohkeissani. Pitkästä aikaa kaikki läheisimmät olivat samassa paikkaa yhtäaikaa. Söimme aivan loistavia ruokia ja herkkuja, joita kaikki olivat yhdessä tehneet. Juhlissa oli paljon kivaa ohjelmaa. Minun tuli tunnistaa vauvakuvista kenen kuvasta on kyse. Onnistuin siinä tosi hyvin ja olen ylpeä itsestäni. Seuraavaksi minulta sidottiin silmät, ja minun tuli tunnistaa mitä lastenruokaa syön. Heikolla makuaistilla ja ilman hajuaistia tämä oli vaikea tehtävä, mutta tunnistin yhden. Aplodit sille siis.

Ennen lahjojen jakamista, sain käteeni tätini puhelimen, josta tuli Anna Puun kappale Mestaripiirros. Viimeistään tässä kohtaa aukesivat hanat onnenkyyneleille. Yhtäkkiä mieleeni tulivat hyvin vahvasti ne kaikki tunteet ja ajatukset, joita olin satoja kertoja toivonut ja unelmoinut. Olin pitkään haaveissani kuvitellut miltä tämä päivä tuntuisi. Olin niin pitkään halunnut omaa lasta. Ja nyt tämä hetki on tässä. Vihdoin saan juhlia läheisteni kanssa raskautta ja tätä pian syntyvää ihmettä.

Olin pitkään haaveissani unelmoinut tästä päivästä. Ja nyt se hetki on tässä!

Olemme kaikki suvussani melko kovia itkemään, joten kuivattujen kyyneleiden jälkeen jatkoimme jälleen ohjelmaa. Lahjat jaettiin yksitellen ja sain ihastella jokaista erikseen. Jälleen saimme hyvin ihania lahjoja. Vaatteita ja kaikkea käytännöllistä. Myös isäni oli halunnut olla mukana, ja oli käynyt ostamassa minulle sauvasekoittimen, jonka hän oli ihan omin pikkukätösin paketoinut sanomalehtiin. Teippiä ei oltu myöskään säästelty – IHANA! Saimme vaippakakun ja kaikkea oikein hyödyllistä. Kiitos kaikista lahjoista.

Aivan ihania lahjoja!
Aivan ihania lahjoja!

Paljon kaikkea herkullista oli tarjolla.
Paljon kaikkea herkullista oli tarjolla.

Visa vauvanruoista ei ollut minun kohdallani menestys.
Visa vauvanruoista ei ollut minun kohdallani menestys.

Äitini teki minulle vanhan kansan uskomuksiin perustuvan sormustestin – poika on tulossa!
Äitini teki minulle vanhan kansan uskomuksiin perustuvan sormustestin – poika on tulossa!

Lahjojen jälkeen saivat kaikki arvuutella vauvan nimeä ja syntymäaikaa sekä kokoa. Onneksi kukaan ei ole vielä arvannut nimeä oikein. sillä olen aika jääräpää. Jos joku arvaisi tai ehdottaisi juuri sitä nimeä, en varmasti haluaisi lopulta sitä nimeä antaa. Joten onneksi on näin onnellisesti käynyt, että kukaan ei ole arvannut – ja Papu saa lopulta ansaitsemansa nimen.  

Lopuksi vielä sain siskoltani jalkahoidon ja hieronnan. Äitini teki vanhan kansan uskomuksiin perustuvan sormustestin, joka kertoi, että poikahan se sieltä olisi syntymässä. Juhlissa oli aivan ihana tunnelma. Nauroimme, itkimme ja muistelimme vanhoja juttuja. Oli kyllä niin ihanaa!

Molemmat juhlat olivat aivan uskomattomat ja unohtumattomat. Näiden kaikkien naisten ansiosta tulemme varmasti kasvattamaan pojastamme rakastettavan ja naisia kunnioittavan ihanan hurmurin. Olen sanaton. Kiitos kaikille!

by Susanna (rv 35)

IG: @susanna_mustajarvi

FB: @meidancombo

Lue myös: 

8 vinkkiä helpottamaan raskauspahoinvointia

Kasvaako vatsassani tyttö vai poika?

Unelmakummia etsimässä – Millaisen kummin toivoisin lapselleni?

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (6)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Miten Susannasta – entisestä missistä ja fitnessurheilijasta – kasvaa esikoiselleen tasapainoinen ja elämää vähemmän suorittava äiti?

Blogi kertoo, kuinka Susanna on löytänyt itsensä kerta toisensa jälkeen suorittamasta arkea ja havittelemasta super-ihmisyyttä jopa uupumukseen saakka, olematta kuitenkaan läsnä ja onnellinen. Tervetuloa blogin pariin, joka käsittelee äitiyttä ja naiseutta inhimillisesti sekä rehellisesti.

Instagram

Facebook

Yhteydenotot ja yhteistyöt Susanna Mustajärvi:

info@susannamustajarvi.com

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019