Huh! Nyt pääsemme erittäin mehevän aiheen äärelle. He, jotka tämän ovat kokeneet tietävät, ja tsemppiä heille, joilla se on vielä edessä. Vauvakuume – tuo orastava tunne – voi nousta useaan kertaan elämässä, mutta on myös ihmisiä, joille se ei nouse koskaan. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö voisi perustaa perhettä. Vauvakuume ei ole ainoa tai oikea merkki kaipuusta saada lapsia.  

Tunne on todennäköisesti ihmiseen sisäänrakennettu, sillä lisääntyminen on ihmislajin selviytymisen kannalta välttämätöntä.

Olen joskus lukenut, että joidenkin tutkijoiden mukaan tunne on todennäköisesti ihmiseen sisäänrakennettu, sillä lisääntymine on ihmislajin selviytymisen kannalta välttämätöntä. Tunne ei ole siis keksitty tai tekosyy vauvojen hankkimiselle. Se on täyttä totta. Jokainen kuitenkin päättää itse, kuinka paljon antaa tunteen ohjata omaa elämää. On myös naisia, jotka ovat päättäneet, etteivät halua lapsia. Esimerkiksi minun ystäväni on kertonut, että vauvakuumeen iskiessä hän vain odottaa kuumeen menevän ohi ja näin hän unohtaa asian.

Kuva: Elisa Honkasalo
Kuva: Elisa Honkasalo

Ketkä kokevat vauvakuumetta?

Toisille vauvakuume tulee tiettyjen muodollisten tapahtumien myötä, kuten naimisiin menon jälkeen tai sitten kun on vakinaistunut työelämässä. Toisille taas kuume voi nousta juuri silloin kun sitä vähiten osaa odottaa. Itselläni kuume tuli varoittamatta ja täysin yllättäen. Vauvakuume voi olla myös kroonista, jolloin kuumeilu jatkuu, vaikka on jo lapsia.

Vauvakuume voi olla myös kroonista, eli kuumeilu jatkuu vaikka on jo lapsia.

Myös miehet voivat kokea vauvakuumetta. Eikö olekin mielenkiintoista? Vauvakuumeen arvioiminen on aina erittäin tärkeää. Osa meistä ihmisistä elää enemmän tunne- kuin järkiperäisesti. Jos olet persoona, joka tekee päätöksiä pääosin tunne edellä, voi vauvakuume todella vaikuttaa sinun päätösten tekoon suurestikin. 

Kuva: Elisa Honkasalo
Kuva: Elisa Honkasalo

Onko vauvakuume tyhjyydentunteen täyttämistä?

Kun minulla alkoi vauvakuume, koin suurta tyhjyydentunnetta. Koin, ettei mikään muu maailmassa voisi auttaa tämän tyhjyyden täyttämiseen. Koin tästä huonoa omaatuntoa, sillä minulla on erittäin hyvä parisuhde, ja muutenkin elämässä kaikki asiat tosi hyvin.

Yhtäkkiä mikään ei vain tuntunut enää miltään!

Koen, että vauvakuume aiheutti tuon tyhjyydentunteen kuin tyhjästä. En ollut tuntenut sitä aikaisemmin. Yhtäkkiä mikään ei vain tuntunut enää miltään. Vanhat asiat eivät tuoneet tyydytystä. Treenaaminen ei enää tuntunut samalta kuin ennen. Olin matkustellut paljon, mutta se ei myöskään enää tuntunut merkitykselliseltä. En halunnut enää olla vapaa tekemään mitä itse halusin. Koin, että oli aika saada jotain suurempaa merkitystä elämälleni. Koin olevani valmis elämään vähemmän itsekkäämpää elämää ja alkaa rakentaa elämää jollekin toiselle. Tämä tuskainen vaihe kesti reilu kaksi vuotta. 

Kuva: Elisa Honkasalo
Kuva: Elisa Honkasalo

Vauvakuume voi aiheuttaa suurta katkeruutta ja myös kateutta, jos oma elämäntilanne ja kuumeilu eivät kohtaa. Ristiriita järjen ja tunteen välillä voi olla suuri, jolloin se vaikuttaa kaikkeen muuhunkin elämään suuresti. Maailma pysähtyy ja vauvakuume täyttää koko mielen.

Vauvakuume on asia, josta tulisi saada puhua avoimesti. Aina se ei tule hyvään hetkeen, ja silloin vauvakuumeilijaa ei voi myöskään syyllistää tai pakottaa tuntemaan toisin. Toisinaan se tulee juuri oikealla hetkellä. Silloin kannattaa nauttia tunteesta ja kaikesta tulevasta. Lapsen saaminen on todellinen lahja!

 

Tsemppiä kaikille vauvakuumeilijoille! 

Muista, että et ole tunteidesi kanssa koskaan yksin. 

by Susanna (rv 27)

 

IG: @susanna_mustajarvi

FB: @meidancombo

Lue myös: 

Vauvakuume – miten tuon tunteen voi sammuttaa?

Pelkäsinkö fitnessurheilun vaikuttaneen lapsettomuuteen?

Supersuorittajasta fiilisliikkujaksi – Miten minun treenaaminen on muuttunut viime vuosien aikana?

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Miten Susannasta – entisestä missistä ja fitnessurheilijasta – kasvaa esikoiselleen tasapainoinen ja elämää vähemmän suorittava äiti?

Blogi kertoo, kuinka Susanna on löytänyt itsensä kerta toisensa jälkeen suorittamasta arkea ja havittelemasta super-ihmisyyttä jopa uupumukseen saakka, olematta kuitenkaan läsnä ja onnellinen. Tervetuloa blogin pariin, joka käsittelee äitiyttä ja naiseutta inhimillisesti sekä rehellisesti.

Instagram

Facebook

Yhteydenotot ja yhteistyöt Susanna Mustajärvi:

info@susannamustajarvi.com

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019