Kaupallinen yhteistyö
Kokemukseni Newborn kuvauksista. Kuva: Mirjami Liimatainen

Kaupallinen yhteistyö Valokuvaaja Mirjami Liimatainen kanssa. 

Newborn kuvaukset ovat melko suosittuja tänä päivänä. Itse kun lähdin etsimään kuvaaja, en osannut yhtään ajatella mitä etsinnöissä kannattaisi ottaa huomioon. Satuin löytämään erittäin hyvän kuvaajan sattumalta. Aina kaikilla ei ole kuitenkaan yhtä hyvä onni mukana, joten ajattelin nyt listata 5 tärkeintä huomiota, mitä tulisi osata ottaa huomioon kuvaajaa etsiessä. 

En etukäteen osannut edes kuvitella kuinka hektinen on tuo arki vastasyntyneen kanssa.

Meidän kohdalla kuvaukset toteutettiin kotona. Kuvaajana toimi Mirjami Liimatainen. Kotikuvaus oli erittäin hyvä juttu, sillä vauva oli silloin vasta viiden päivän ikäinen, enkä osannut edes kuvitella kuinka hektinen tuo arki todella on vastasyntyneen kanssa. Onneksi Mirjami ehdotti meille kotikuvausta, sillä hän tiesi, että lapsen kannalta tämä vaihtoehto on ehdottomasti parempi. Viiden vuorokauden ikäisen lapsen kanssa liikkuminen kuvauksiin ei aina ole helppoa, ja lapselle on parempi olla kotona. Jo pelkästään lämpötilan ja tunnelman vuoksi, mutta myös vauvan tarpeiden täyttäminen on aina helpompaa kotioloissa. 

Kuva: Mirjami Liimatainen
Kuva: Mirjami Liimatainen

Kuvausten aikana meidän vanhempien ei tarvinnut olla mukana juuri mitenkään. Mirjami otti koko tilanteen haltuun. Hän sai  hyvin nopeasti vauvan olon turvalliseksi. Toki olisimme voineet olla kuvauksessa mukana, jos olisimme nähneet sen tarpeelliseksi. Kuvaaja oli herättänyt meissä suuren luottamuksen, joten annoimme hänelle mielellämme vapaat kädet ja luotimme, että hän osaa käsitellä meidän aarretta tilanteen vaatimalla tavalla. Hän osasi lukea vauvan eleitä ja sanatonta viestintää erittäin hyvin. Muutaman kerran kuvausten aikana imetin vauvaa, ja kuvausten aikana myös itse sain syödä rauhassa lounaani. Tämä oli todella luksusta. 

Kuvaaja osasi hyvin lukea vauvan eleitä ja sanatonta viestintää – mikä onkin tärkeää vauvan kanssa työskenneltäessä.

Kuvauksiin varattiin aikaa kolmesta neljään tuntiin. Oli siis mukavaa, että olimme kotona, sillä sain kuvausten aikana tehtyä omia juttuja samalla kun ihailin kuvaajan ammattitaitoista työtä. On tärkeää, että kuvaajalla ei ole kiire, sillä vauvojen kanssa työskentely voi viedä aikaa. Onnistuneiden kuvien saaminen ei tapahdu sormia napsauttamalla, vaan ne vaativat kärsivällisyyttä ja rauhallisuutta. 

Kuva: Mirjami Liimatainen
Kuva: Mirjami Liimatainen

Mirjami oli selvästi ollut paljon lasten kanssa tekemisissä, sillä se näkyi hänen itsevarmasta olemuksesta. Hän tiesi hyvin, miten saada vauva sopiviin asentoihin. Oli ihanaa katsoa, kuinka Papu oli tyytyväinen ja nautti kuvauksista. Vauvan tarpeiden huomioon ottaminen on mielestäni yksi tärkeimmistä kriteereistä, kun kuvauksia lähdetään suunnittelemaan. Mirjami oli myös tarpeeksi varovainen ja rauhallinen omissa liikkeissään. Hän korosti vauvan turvallisuuden tärkeyttä kaikessa tekemisessä. Mitään riskejä kompastumiselle tai tavaroiden kaatumiselle ei ollut. Vauvojen kanssa työskenneltäessä, tällaiset riskit tulee osata ottaa huomioon. 

Tärkeintä on, että vauva nauttii ja viihtyy kuvauksissa!

Kuva: Mirjami Liimatainen
Kuva: Mirjami Liimatainen

Jos etsit kuvaajaa, varmista kuvaajalta, että ainakin nämä asiat ovat kunnossa. 

  1. Kuvaajalla on ammattitaitoa käsitellä vastasyntyneitä. Lisäksi hänellä on taito lukea vauvan eleitä ja sanatonta viestintää. 
  2. Kuvaajalla tulee olla taito luoda rauhallinen, turvallinen ja kiireetön ilmapiiri. Kiire ei saa olla ja kuvauksiin tulisi varata tarpeeksi aikaa, jotta kuvaukset voidaan toteuttaa vauvantahtisesti. Pitää olla aikaa vaippojen vaihdoille ja imetykselle. 
  3. Vauvan turvallisuus tulisi olla otettu huomioon. Mitään vaaroja esimerkiksi telineiden kaatumiselle tai kompastumiselle ei saa olla. 
  4. Kuvaajalla tulee olla taito herättää suurta luottamusta vanhemmissa. On iso asia antaa oma vastasyntynyt tuntemattoman ihmisen huomaan. Vanhempien pitää pystyä myös luottamaan, että kuvaus toteutetaan vauvaa kuunnellen ja hänen tarpeitaan kunnioittaen. 
  5. Kuvausten järjestäminen kotona on aina lapsiystävällisempi vaihtoehto. Kotikuvausta kannattaa käyttää, jos se on vain mahdollista. 

Newborn kuvaukset olivat kaikella tapaa erittäin hyvä kokemus. Saimme ihan mielettömän suloisia kuvia. Mirjami ymmärsi oikein hyvin meidän linjauksen vauvan kasvojen tuomisesta sosiaaliseen mediaan. Saimme siis myös kuvia, joista ei kasvoja tunnista. Sen vuoksi olen käyttänyt tässäkin postauksessa vain kuvia, joissa ei ole kasvoja.

Kuvaukset ikuistivat meille meidän vastasyntyneen unohtumattomalla tavalla. Näitä hetkiä en haluaisi unohtaa koskaan. Ja mikä parasta – ne kaikkein suloisimmat kasvokuvat ovat yksinoikeudella meidän omassa kotialbumissa. <3

by Susanna 

IG: @susanna_mustajarvi

FB: @meidancombo

Lue myös: 

Somevauva vai some ilman vauvaa? – syy miksi en jaa oman lapseni kasvokuvia julkisesti

Cybex Cloud Z – liikkuvan perheen turvakaukalo!

16 tunnin synnytys – näin kaikki eteni!

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Miten Susannasta – entisestä missistä ja fitnessurheilijasta – kasvaa esikoiselleen tasapainoinen ja elämää vähemmän suorittava äiti?

Blogi kertoo, kuinka Susanna on löytänyt itsensä kerta toisensa jälkeen suorittamasta arkea ja havittelemasta super-ihmisyyttä jopa uupumukseen saakka, olematta kuitenkaan läsnä ja onnellinen. Tervetuloa blogin pariin, joka käsittelee äitiyttä ja naiseutta inhimillisesti sekä rehellisesti.

Instagram

Facebook

Yhteydenotot ja yhteistyöt Susanna Mustajärvi:

info@susannamustajarvi.com

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019