Kaupallinen yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö Lekmer.fi kanssa.

Minulle on ollut erittäin suuri helpotus, että olen löytänyt verkkokaupan, josta olemme voineet hankkia kaiken mahdollisen vauvaa varten. Jo lähtökohtaisesti urakka tuntui mahdottomalta ja aivan liian isolta aloittaa. Tämä tuotti jopa ahdistusta. Mitä syntyvälle lapselle tarvitsisi hankkia etukäteen, ja mikä on oikeasti tarpeellista?

Lähdin liikkeelle vaunuista ja sen jälkeen tilasin kaukalon. Mutta mitä muuta lapselle olisi hyvä hankkia ennen syntymää? Inhoan tavaran paljoutta. En myöskään pidä shoppailusta, joten halusin selvittää mitkä ovat välttämättömät asiat hankkia.

”Lapsihan ei tarvitse juuri mitään. Riittää, että on vaippoja ja muutama vaihtovaate!” Näin monet ovat sanoneet, kun olen tuskastellut omaa saamattomuuttani vauvahankintojen suhteen. Nyt kun olen saanut tehtyä tuon selvittelyn ja tavaroiden vertailun, olen erittäin huojentunut. Onneksi tein tämän ennen lapsen syntymää, sillä siihen saa kyllä kulumaan aikaa. Suosittelen hankkimaan ainakin nämä seuraavat tarvikkeet ennen lapsen syntymää, jotta voit keskittyä sitten vauvaan heti syntymästä alkaen. 

Sänky on tärkeä hankinta ennen lapsen syntymää.
Sänky on tärkeä hankinta ennen lapsen syntymää.

Vaunujen ja turvakaukalon jälkeen lähdin kartoittamaan sänkyä ja hoitopöytää. Ajattelin, että nämä ovat nyt ainakin pakolliset, mitä tulisi olla valmiina. Eniten pohdin asiaa siltä kantilta, että millaiseen kotiin haluaisin lapsen tuoda sairaalasta. Entä mikä tekisi minulle sen fiiliksen, että synnytys on lähempänä ja olisin valmiina lapsen tuloon? Asioiden hankkiminen ja paikkojen järjestely on samalla myös tietynlaista psykologista valmistautumista tulevaan. 

Lapsi tarvitsee paikan, mihin nukahtaa turvallisesti

Sängyn kohdalla minulle oli tärkeää, että sängyn pohjan korkeutta saa säädettyä kahteen eri tasoon. Tämä siksi, jotta sänky olisi mahdollisimman pitkäikäinen. Ylintä tasoa voi käyttää noin 4-6 kuukauteen saakka. Kun lapsi oppii istumaan ja liikkumaan enemmän, on hyvä laskea sängyn pohjaa alemmas. Pitkäikäisyyden vuoksi tärkeää on myös se, että sänky on tehty kestävästä puusta. En millään haluaisi olla jatkuvasti ostamassa uutta sänkyä lapsen kasvaessa. 

Carena Dalarö sängyn laitaa voi säätää kahteen tasoon. Ylös..
Carena Dalarö sängyn laitaa voi säätää kahteen tasoon. Ylös..

.. ja alas.
.. ja alas.

Sänky kokonaisuudessaan on niin houkutteleva. Nyt on ihana tuoda vauva kotiin!
Sänky kokonaisuudessaan on niin houkutteleva. Nyt on ihana tuoda vauva kotiin!

Toinen tärkeä kriteeri oli se, että laidan saa laskettua alas, jotta sängyn ollessa meidän sängyn korkeudella, olisi vauva helposti siirrettävissä yöllä sängystä meidän sänkyyn. Päädyimme sängyssä valitsemaan Carena Dalarö pinnasängyn. Sänky on valmistettu Itämeren alueen koivusta, jonka hidas kasvuprosessi takaa hyvän kestävyyden ja pitkäikäisyyden. Sänky on maalattu Ruotsissa valmistetulla valkoisella maalilla eikä sisällä lainkaan terveydelle haitallisia aineita. 

Samalla hankin sänkyyn myös laadukkaan Carena Tranholmen -patjan. Lisäksi Lekmeriltä löytyi ihanat vuodevaatteet  ja Buddy & Hope -reunapehmuste.  

Ihana Buddy & Hope unipesä <3
Ihana Buddy & Hope unipesä
Buddy & Hope -merkillä on paljon kaikenlaista ihanaa. Myös nämä peitot ovat ihanat!
Buddy & Hope -merkillä on paljon kaikenlaista ihanaa. Myös nämä peitot ovat ihanat!
Oon rakastunut Buddy & Hope -merkkiin <3
Oon rakastunut Buddy & Hope -merkkiin

Sängyn lisäksi olen lukenut paljon unipesästä ja sen hyödyistä – mutta myös vaaroista. Vaikka vaarojakin on unipesä tuntuu näin etukäteen erittäin toimivalta idealta. Halusin sellaisen hankkia, jotta voimme tarvittaessa nukuttaa vauvaa sohvalla ja vaikka meidän omassa sängyssä. Päädyimme ruotsalaisen Buddy & Hope merkin suunnittelemaan Baby Nest in Grey -unipesään. Unipesää käyttäessä olisi kuitenkin tärkeää muistaa, että unipesää tulee käyttää vain, kun vanhempi on hereillä ja pystyy vahtimaan pesässä nukkuvaa vauvaa. 

Unipesän lisäksi halusin jo valmiiksi valmistautua itkuhälyttimillä. Hälyttimet mahdollistavat vauvan nukuttamisen myös esimerkiksi parvekkeella. Päädyimme hankkimaan monipuolisen Philips Avent DECT -itkuhälyttimen. Ulkona liikkumiseen lisäksi hankimme myös Buddy & Hope merkin Spring Footmuff Grey -lämpöpussin kesän viileimpiä iltoja ja päiviä varten. Lämpöpussi on myös pitkäikäinen, sillä sen pystyy kiinnittämään myöhemmin käytettäviin rattaisiin

Phillips Avent itkuhälyttimet ovat markkinoiden parhaat. Näitä on paljon suositeltu!
Phillips Avent itkuhälyttimet ovat markkinoiden parhaat. Näitä on paljon suositeltu!

Hoitopöytä, joka on käytännöllinen ja vie vain vähän tilaa 

Nukkumisen lisäksi yksi tärkeä hankinta on hoitopöytä. Aluksi ajattelin, että tekisin hoitoalustan pyykinpesukoneen päälle. Päädyimme lopulta kuitenkin hankkimaan kuivurin, joten hoitoalustan paikka piti löytää muualta. Tämän vuoksi ainoaksi vaihtoehdoksi jäi seinään kiinnitettävä hoitopöytä. Lopulta tämä osoittautuikin ihan huikeaksi keksinnöksi, sillä hoitopöytään sisältyvien hyllyjen avulla saamme kätevästi piiloon kaikki lapsen hygieniatarvikkeet. Halusin myös, että hoitopöytä on lähellä vesipistettä, joten nyt kaikki on kätevästi samassa paikkaa. Hoitopöydäksi valikoitui Carena merkin Gålö -seinähoitopöytä. Tuote on valmistettu samoista raaka-aineista kuin sänkykin, ja on sen vuoksi erittäin kestäväksi luvattu. Pöytä tulee olemaan käytössä useasti päivässä, joten sen pitää kestää kulutusta. Tämä hoitopöytä on oikein tukeva ja jämäkkä. Ehkä parhaimpia keksintöjä ikinä? Tähän pöytään lisäksi tilasimme hoitoalustan Buddy & Hope merkiltä

Hyllyille mahtuu paljon vaippoja ja vaipan vaihtoon tarvittavia tarvikkeita.
Hyllyille mahtuu paljon vaippoja ja vaipan vaihtoon tarvittavia tarvikkeita.
Buddy & Hope hoitoalusta on söpö
Buddy & Hope hoitoalusta on söpö
Hoitopöytä menee kiinni todella näppärästi ja aukeaa hallitusti joustosaranoiden avulla.
Hoitopöytä menee kiinni todella näppärästi ja aukeaa hallitusti joustosaranoiden avulla.
Seinään kiinnitettävä hoitopöytä on näppärin keksintö ikinä!
Seinään kiinnitettävä hoitopöytä on näppärin keksintö ikinä!

Vielä odottelemme turvakaukalon saapumista ja sen jälkeen meillä onkin kaikki tarvittava ennen lapsen syntymää. 

Kevään kunniaksi sain myös jakoon 15% alennuskoodin SUSANNA15. Saat siis jo valmiiksi edullisista hinnoista alennusta lekmer.fi verkkokaupassa. Koodi on voimassa vain tänään 21.5, joten ole nopea! Alennuskoodin voit käyttää Buddy & Hope sekä Carena -tuotteille. Nyt kannattaa käydä tekemässä hankintoja extra edullisesti. 

Mitä mieltä sinä olet, mitkä ovat tärkeimpiä asioita hankkia ennen lapsen syntymää? 

by Susanna (rv 36)

IG: @susanna_mustajarvi

FB: @meidancombo

Lue myös: 

Vaunuvalintani on Cybex Priam 2019

Saamattomuus on kiroukseni – vauvahankinnat yhä tekemättä!

Raskauden tuomat muutokset vartalossa pelottavat!

 

 

Kommentit (10)

Petttra
1/10 | 

Me muutettiin juuri ennen ensimmäisen lapsen syntymää joten meillä oli vähän kaikki kesken. Sängyksi oli korikehto ja pinnasänky oli anopilla varastossa. Hoitopöytä kotiutui samana päivänä kuin me vauvan kanssa sairaalasta. Oon ikuisesti kiitollinen anopille että he kävivät laittamassa kaikki muuttosotkut ojennukseen ennen kuin tultiin vauvan kanssa kotiin ❤️ toisen lapsen kanssa oli vähän sama tilanne, kun asuttiin pienessä kaksiossa jonne ei mahtunut vauvan tavarat 😅 me ollaan siis oltu jotenkin tosi huonoja valmistautujia... Muutettiin isompaan kotiin kun toinen lapsi oli 1kk ja sitten löytyi tavaroille paikat. Ja nyt kolmatta varten raivasin omasta vaatekaapistani hänen vaatteille pari hyllyä 😂 rattaat turvakaukalo ja rintapumppu tarvikkeineen olis nyt ne mitä sanoisin kaikista tärkeimmiksi. Vauva nukkuu mun vieressä ja siirtyy omaan sänkyyn sit joskus 1v ehkä 🙈

Susanna Mustajärvi
Liittynyt10.1.2019

Onneksi ei ole yhtä oikeaa tapaa valmistautua. Itselläkin on ollut ison työn takana, että olen edes nämä asiat saanut järjestettyä. :) Tuo rintapumppu on mulla vielä hankkimatta, mutta sen kyllä vois hankkia nyt piakkoin, mutta ajattelin odotella, että tuleeko sille tarvetta. 

Tärkeintä vauvalle on kyllä varmasti syli ja ravinto, joten kaikki muu tulee sitten sen jälkeen <3

Susanna Mustajärvi /Meidän Combo by Susanna

Marjut
2/10 | 

Tärkeimpiä hankintoja on ollut (vaatteiden, vaippojen jne. muiden hoitovälineiden lisäksi) turvakaukalo, yhdistelmävaunut ja sänky. Hoitopöytä on meille ollut jokaisen kohdalla tarpeeton, itkuhälyttimiä ei ole myöskään ollut, koska meillä ei kukaan lapsista ole suostunut esim. nukkumaan pihalla :)

Susanna Mustajärvi
Liittynyt10.1.2019

Hyvä kuulla. Varmasti lapsia on monenlaisia. Koskaan ei voi tietää mikä toimii ja mikä ei. Kesäksi meidän olisi tarkoitus mennä vähän pitemmäksi aikaa maaseudulle, ja siellä nuo itkuhälyttimet ovat ehdottomat meillä. Samoin tuo hoitopöytä, koska meillä ei oikein ole mitään muuta missä vaihtaa vaippaa, ja haluan sen tehdä vesipisteen lähettyvillä. Tai näin ainakin nyt ajattelen. :) Tämä toimintamalli on tullut töistä, kun tein jonkin aikaa töitä vauvojen parissa. :) 

Susanna Mustajärvi /Meidän Combo by Susanna

JaninaCharlotta
3/10 | 

Tuo taitettava hoitopöytä vaikuttaa todella käytännölliseltä ja juurikin tilaasäästävältä! Oma tyttö jo lähes 4v, mutta "tärkeimpinä" hankintoina ennen syntymää pidin pinnis, hoitopöytä (meillä oli lipasto, jossa erillinen, irrotettava hoitotaso ja näin ollen tuo lipasto on ollut muissa käytöissä sen jälkeen, kun ei enää ollut tarvetta pitää hoitopöytänä), turvakaukalo, vaunut, vaatteet (kohtuudella :D). Mitäköhän muuta... Sitteri oli yksi ihan hyvä hankinta myös.

Susanna Mustajärvi
Liittynyt10.1.2019

Oi jes, kuulostaa siis siltä, että olen oikeilla jäljillä ja ehkä jopa onnistunut hankkimaan juuri tuon tarpeellisen. :) Nyt ainakin tuntuu siltä, että tällaisella on hyvä lähteä liikkeelle, ja täydentää sitten, kun ja jos tulee tarvetta esim sitterin ajattelin myös hankkia jossain kohtaa. :)

Susanna Mustajärvi /Meidän Combo by Susanna

Anne/Kivun kahdet kasvot -blogi
4/10 | 

Voi vitsit, kun olisin nähnyt tämän tekstin ennenkuin minusta tuli TÄTI siskoni tytölle kolme viikkoa sitten! Hän nimittäin kyseli minulta neuvoja ja vinkkejä vauvatarvikehankinnoista, mutta omat pojat ovat jo kohta nuoria aikuisia, niin moni asia päässyt unohtumaan ja en ole vuosiin vertaillut ja katsellut vauvatarvikkeita. Toiseksi, voi Kumpa minun ollessa nuori äiti 18 vuotta sitten olisi ollut tällaisia ihania mammablogeja, mistä saada tietoa ja vertaistukea.

Susanna Mustajärvi
Liittynyt10.1.2019

No voihan! Mutta voit vinkata siskollesi, että tällainen blogi on olemassa. :) Meillä kun tulee olemaan siis melko samanikäiset lapset. :) Suuret onnittelut tädille! <3

Ja totta, nykyään on kyllä helppoa ja kätevää, kun voi netistä löytää apua melkein mihin elämäntilanteeseen tahansa!

Susanna Mustajärvi /Meidän Combo by Susanna

Vierailija
5/10 | 

Meillä tärkeimmät hankinnat on ollut vaunut, kaukalo, itkuhälytin, tietty vaatteet ym ja se hoitopöytä. Esikoiselle vaihdettiin vaippaa pesukoneen päällä, nyt kuopukselle hankittiin kylppäriin ihan oikea hoitopöytä kun tilaa oli. On vielä vuoden ikäiselläkin kovassa käytössä. Ja itkuhälytin on aivan ehdoton, pystyy tekemään rauhassa meluisampiakin kotihommia kun vauva nukkuu ulkona. Unipesä on kiva, samoin sitterille ja rintapumpulle on ollut paljon käyttöä, pinnasänkyäkin tarvitsee viimeistään puolivuotiaana kun vauva alkaa ryömiä ja ei enää uskalla nukuttaa laidattomaan sänkyyn. Sivuvaunu-pinnis on tosi kätevä kun vauva on siinä ihan vieressä mutta aikuisillakin on hyvin tilaa nukkua :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Miten Susannasta – entisestä missistä ja fitnessurheilijasta – kasvaa esikoiselleen tasapainoinen ja elämää vähemmän suorittava äiti?

Blogi kertoo, kuinka Susanna on löytänyt itsensä kerta toisensa jälkeen suorittamasta arkea ja havittelemasta super-ihmisyyttä jopa uupumukseen saakka, olematta kuitenkaan läsnä ja onnellinen. Tervetuloa blogin pariin, joka käsittelee äitiyttä ja naiseutta inhimillisesti sekä rehellisesti.

Instagram

Facebook

Yhteydenotot ja yhteistyöt Susanna Mustajärvi:

info@susannamustajarvi.com

 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019

Instagram